Restaurant Jerney Italian Bistro in Budapest

Restaurant Jerney Italian Bistro - mediterranean, hungarian food

Make a Online Reservation

No online reservation possible


More information on the restaurant’s own website:
http://www.jerneybistro.hu

Restaurant Jerney Italian Bistro

1051 Budapest, Vigadó tér 3.

Jerney Italian Bistro
Vigadó tér 3. , 1051 Budapest

In the centre of Budapest, at Vigadó square with its Italian cuisine and beautiful panoramic view, Jerney Bistro awaits its guests.

The Jerney Winebar was opened in the summer of 2006 at one of the most frequented touristic areas in Budapest, at the Dunakorzó, next to the Hotel InterContinental; but the Four Seasons, the Sofitel Atrium, the Kempinski and the Mariott Hotel are also only a few minutes of walk away.

From the shop and its terrace you have an uncomparable view on the River Danube, its bridges and the Buda Casle, wherefore it has become a favourite place for tourists from the very first moment. Thanks to the magical atmosphere, our devoted staff, and last but not least the exceptional Hungarian wines we also have numerous Hungarian regulars, some of whom we can proudly call our friends.

The Jerney Winebar offers not only fantastic wines, an inviting menu and live music, but also organizes special events, like wine tastings and wine dinners. We can ensure you that every thirsty and hungry guest is going to have a pleasant time.

Part of our bar is made into a professional wine shop where our guest can buy and take home the wines they especially liked.

Our hope is to create a present and a future worthy of the Jerney family's noble past, for the pleasure of all living heirs, our guests and business partners.

As one of the Jerney Winebar's owners I would like to say a few words about the name and the origin of the Jerney family.

The Jerney are a noble family of many generations who received their beautiful coat-of-arms, which we use and display proudly as our shop's logo, for their unconditional loyalty to their king. One of them was an explorer who investigated the origins of the Hungarians in Etelköz, while another member founded a university to aid and further young talent. Our visitors will find several original documents in our shop that bear witness to their stories. Despite the differences in their courses of life, however, all Jerneys have always had one thing in common: the affection for wine making and good wines - never to be missing from their tables at exceptional occasions.

Reserve your table online now for free through DiningCity: Jerney Bistro – Budapest

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.6

(181 értékelés)


food

4.5

service

4.7

ambience

4.5

"Turistáknak remek"

4.3
food: 4 service: 4 ambience: 5
Az ételek finomak voltak. Előző nap annyira kiemelkedő limonádét ittam egy másik étteremben, hogy ahhoz képest visszaesés volt, amit itt kaptam. A kiszolgálás korrekt volt, egy kicsivel lassabban ment a szokásosnál, valószínűleg azért, mert amikor ott voltunk, már beindult a turistaszezon, és a konyha egyszerűen nem bírta a sok rendelést egyszerre feldolgozni.
Zoltán - Tuesday 26/03/2019

"Főpincér barna pulcsiban"

4.8
food: 5 service: 4 ambience: 5
Mi is több helyen voltunk már, erről a helyről a civil ruhás főpincér (főrendező) fog megmaradni. Számunkra teljesen felesleges volt a szerepe, ennek ellenére többször odajött az asztalunkhoz, megkérdezve, hogy minden rendben van-e, hogy ízlett az étel, stb. Semmi szükség nem volt erre, mert egyébként az asztalpincérünk nagyon kedves és figyelmes volt. A szuflé nagyon finom volt, a társaságunkban sajnálták, akik nem azt választották desszertnek. A firenzei levest túl forrón hozták ki, a gombócok benne nagyon finomak voltak. Az adagokkal mi meg voltunk elégedve, nem szeretjük túl enni magunkat. Mi is bent kaptunk helyet, de ha választani lehetett volna, akkor is ezt választjuk. Hangulatos a belső (nem teraszos) helyiség és nem olyan zajos, mint a terasz. Összességében jól éreztük magunkat, megadta a hely azt a hangulatot, amiért a diningcity hetekre járni szoktunk.
Péter - Tuesday 26/03/2019

"Jerney bisztró felejthetetlen desszerttel"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Kedves, vicces kiszolgáló, ízletes könnyed ételek, desszert után a 10 ujjamat is megnyaltam.
Barbara - Monday 25/03/2019

"Szombati ebéd"

4.3
food: 4 service: 5 ambience: 4
Az étterem, fekvésénél fogva érthetően, a külföldi turista vendégkört célozza meg, így pozitívan értékelhető, hogy az étteremhétre is beneveztek és az étlapinál kedvezőbb árú menüt kínálnak a magyar vendégeknek is elérhetően. Minket nem zavart különösebben, hogy a belső térben kaptunk asztalt, onnan is ki lehetett látni a Dunára, a Várra. A kiszolgálás figyelmes volt, nem kellett sokat várni, noha szinte teljesen tele volt az étterem. Az adagok - a pizza kivételével - kisebbeknek tűntek az étlapos rendelésekhez képest, különösen a lazacról mondható ez el, az valóban csak néhány falatnyi volt, de a raviolis körítéssel együtt finom. A csokiszuflé belseje kellemesen lágy volt, ahogy kell, a fagyi csak gombócka, de jó volt. S ne feledkezzünk meg a gratis üdvözlő pohár pezsgőről sem! A csökkentett adagok viszont összeférnek az étteremhét szabályaival?
Tibor - Monday 25/03/2019

"Dunaparti ebéd"

3.7
food: 3 service: 4 ambience: 3
Már két éve minden alkalommal élünk az étteremhét adta lehetőséggel, és igyekszünk mindig újabb éttermeket kipróbálni. Van, ahová később is visszatérünk, és van, ami a megmarad az "ezt is kipróbáltuk" kategóriában. Sajnos a Jerney Italian Bistro ez utóbbi kategóriába esett nálunk. Sajnos nem a teraszon kaptunk helyet. Kint szép idő volt, de a nyitott ajtók miatt bent elég huzatos és napsütés híján kissé hűvös is volt. Mire végeztünk a három fogással, elég jól átfáztunk. Az adagok (talán a három fogásra tervezett menü miatt) lényegesen kisebbek voltak, mint amelyeket azoknak a vendégeknek szolgáltak fel, akik nem az étteremhét keretein belül ebédeltek az étteremben. A lazac pl. nekünk 1,5 cm vékony szelet volt, egyéb esetben kb. 5 cm, de ez a fogás nagyon finom volt. A csokiszuflé sajnos sokáig a sütőben maradhatott, mert teljesen átsült, így sokat veszített az élvezeti értékéből. Sajnos a bruscetta sem volt az igazi. A paradicsom ízetlen volt, és a friss bazsalikom is hiányzott belőle. Ami pozitív: A kenyeret ott helyben sütik, és tényleg nagyon finom. A kiszolgálás gyors volt, és nagyon udvariasak voltak a pincérek.
Papp Mária - Monday 25/03/2019

"Itáliai hangulat a belvárosi Duna parton"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Ma már nem kell Olaszországba utazni egy jó kis olasz ételért. Itt meg lehet kóstolni. Kedves pincérek szolgálják fel az elégedett vendégeknek. Még az olaszok is élvezték. Hibátlan volt.
Gábor - Monday 25/03/2019