Az étterem hét keretében ettünk 3 fogásos ebédet a Bock Bisztróban egy vasárnapi napon, meglepően kevesen voltak az étteremben, rajtunk kívül még csak 2-3 asztalnál ültek, bár mi ezt egyáltalán nem bántuk.
A kiszolgálás kedves és kifogástalan volt, az ételek elkészítési módszereivel is bő információval szolgáltak nekünk, segítenek az ételek kiválasztásában.
A vadraguleves isteni volt, a fejtett bab velouté is kellemesen csípős, a levesbetét jól illett hozzá.
Sertésszűz sütőtökös raviolival, gesztenyével: igazi őszi ízek, kellemes összhatás, szaftos hús, pazar fogás volt.
Harcsapaprikás: a harcsa sous-vide készült, a köretként tálalt sok tojásos galuskának kellemes, pudingszerű állaga volt, egy kicsit lehetett volna talán ízesebb. Jó fogás volt, de a másik főétel mellett ízekben haloványabb volt, itt inkább a textúrák voltak érdekesek, ízélményre ettem már finomabb harcsapaprikást.
Desszertnek Gundel-palacsintát ettünk, az apró palacsintakorongok között jóízű volt a töltelék, a kandírozott(?) narancs is jól passzolt az ételhez. Első látványra talán kicsinek tűnhetett a desszert mérete, de az első két fogás után pont elég volt ennyi édesség, hogy utána ne legyen kajakómás az ember. :)
Szívesen visszatérünk még, ajánlom a Bock Bisztrót.
Szilárd Dávid
- Monday 19/10/2020