Reviews


4.5

(35 Recensies)


food

4.5

service

4.6

ambience

4.4

"Finom ételek "

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Kiváló hangulat, remek borok és ételek! Nagyszerű személyzet!
Váradi Ákos - Tuesday 19/03/2024

"Székely fortélyok"

4.7
food: 4 service: 5 ambience: 5
Nagyon szeretjük a különböző nemzetek tradicionális ízeit, így az étteremhéten nem maradhatott ki a SZÉK étterem sem, ami igazi erdélyi ízeket ígér. Az ételek hagyományos alapanyagokból és fűszerezéssel készülnek, modern konyhatechnológiával ötvözve, így olyan finomságokat kóstolhatunk, mint a csorbaleves, gulyás vetrece vagy épp a híres erdélyi miccs. Mindig akadnak újítások is, a tavaszi-nyári étlapon fontos szerepe van a fiatalok által kedvelt gourmet fast foodnak, ilyen például a Kárpát burger, vagy a székely ízesítésű amerikai hot-dog, amiben a kézműves kolbászt lestyánnal fűszerezik. Tárkonyos bablevessel és csorbalevessel kezdtünk, ez utóbbi sokféle formát ölthet, Erdélyben kifejezetten a savanyú, tejfölös, ecetes, nagyon tartalmas levest takar, amit itt kis húsgombócokkal tálalnak, és tényleg isteni volt. A bablevest meg egyszerűen szeretjük és kész :) Mindkét főétel extra finom volt. A miccs többféle húsból készült fasírt, nagy kedvencem, itt szuper finom volt. A vetrece egy Erdélyből származó magyar étel, a tokány egy fajtája. A hosszan készült angus marha hihetetlen omlós, jó állagúak a zöldségek, de a tálalás... Értem én, hogy fine bisztro, de répákkál körbebástyázni a húst, amit a kis középső részben nagyon nehézkes megvágni, úgy éreztem ez lehet Erdély bosszúja Trianonért.  Elég egy autentikus cserép, vagy akár fatányér, és máris Székelyföldön érezném magam, így viszont rendesen megküzdöttem a falatokért. A két desszert hozza az elvártakat, bár a mákszuflé kissé túlment, de jóízű, a somlóit pedig új szintre emelte a tokajis mazsolakrém.Jó pár hívogató fogás van még az étlapon, így biztosan visszatérünk. A személyzet nagyon vendégszerető, és kedves, szívesen mesél az ételekről,a pultos hölgy pedig igazán izgalmas erős koktélokat is készít. A borkínálat is széles, és ha már itt vagyunk, érdemes megkóstolni a Ménes borvidékről származó Balla borokat is.
Sápi Erika - Tuesday 19/03/2024

"Beyond Excelleant"

4.8
food: 5 service: 5 ambience: 4
Really the most amazing local food in an elegant presentation and extremely flavorful and delicious! The Transylvanian Goulash out of the world not only presentation wise but quality of juicy, tender meat and vegetables. Highly recommend!
Giovanna Mandato - Monday 18/03/2024

"Biztosan visszatérünk!"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
A SZÉK Restaurant & Bar nagyszerű választás volt! Udvarias kiszolgálás, ízletes ételek és kellemes hangulat jellemezte. Biztosan visszatérünk máskor is!
Turóczi Ágnes - Saturday 16/03/2024

"Kellemes vacsora"

4.7
food: 5 service: 5 ambience: 4
Az ételek minősége és a helység hangulata tökéletes volt. Az itallapról egy üveg fehér bort szerettünk volna rendelni, azonban sajnos a felsorolt borok közül szinte alig tudtak valamit ajánlani, mert minden épp kifogyott.
Szokor Erika - Wednesday 13/03/2024

""

2.8
food: 2 service: 3 ambience: 3
A leves közepes minőség, a főételnél hideg köret, a desszert somlói lett volna ,de ez köszönő viszonyban sem volt azzal . Az étterem honlapján szereplő somlói kép is másként néz ki. A desszertnél valami száraz tésztán kétféle habot kaptunk.
dr. Kiss Rózs - Monday 11/03/2024

"Minden finom volt"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Minden finom volt és bőséges! Kellemes hely!
Hermina - Monday 11/03/2024

"Kipróbálni megéri "

3.8
food: 3 service: 5 ambience: 3
A kiszolgálás jó volt, nagyon kedves volt pincér. Az ételek közepesek, de laktatóak. Az előétel (orda sajt) nagyon jó minőségű volt. A desszertek meglepően jók voltak a főételekhez képest. Így étterem hét keretein belül érdemes volt kipróbálni.
Jenei Lili - Sunday 10/03/2024

"Vacsora"

4.5
food: 5 service: 4 ambience: 4
Jók az ételek ár érték arányban kicsit drágának találtuk!
Cege Peti - Thursday 15/02/2024

"Judit"

3.7
food: 3 service: 5 ambience: 3
Sokkal tobbet vartunk az etteremtol. Hideg volt a hely, es az eteleket vissza kellett kuldeni hogy melegitsek meg tobb fogas eseten. Az izek az etelek egy reszenel ok, mas reszenel nem jott be. Valahogy az az erzesem hogy csak a turistak a celkozonseg, es nincs torekves az igazan jo erdelyi konyha megmutatasara. Kar, mert igeny lenne ra.
Dr Gombocz Judit - Wednesday 27/12/2023

"Apró bosszúságot okozott "

3.0
food: 4 service: 2 ambience: 2
Az ételek finomak, a kiszolgálás sokat ront az éttermen, hiába foglaltunk helyett a diningcityn ez az információ az étterembe már nem jutott el ìgy várni kellett az asztalra
Andrea Seress - Thursday 21/12/2023

""

3.5
food: 5 service: 3 ambience: 2
Sokáig tartott az ételek szervírozása. 40 percet vártunk csak az előételre. De az ételek nagyon finomak voltak.
Szabján Alexandra - Tuesday 19/12/2023

"Szék étterem"

4.3
food: 4 service: 5 ambience: 4
Erdélyi hangulat köszön vissza a berendezésben és az ízekben. Udvarias kiszolgálás.
Leitold József - Tuesday 17/10/2023

"Kitűnő"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
A kapor fagyi igazi csúcs
Attiláné Hüse - Monday 16/10/2023

"Vacsora a Székben"

4.2
food: 4 service: 4 ambience: 4
A kiszolgálás kedves és figyelmes, a környezet kellemes, bár én a helyükben nem használnám a bekapcsolt tévét. Az ételek minősége jó volt, nem lehet rá panasz, ám az adagok kisebbek voltak az elvárhatónál. Igaz ez a levesre, a főfogás köretére (az újkrumpli és a zöldbab) és a desszertre (egy túrógombóc helyett kettő jobb lett volna).
Nagy Péter - Monday 09/10/2023

"Egy kis hiányérzet...."

4.5
food: 5 service: 4 ambience: 4
Nagyon hiányoltuk a hagyományos sört az italkínálatukból! Csak meggyes ízesítésű sör volt. Jó lenne, ha ezen mielőbb változtatnának!
Mihály Ildikó - Monday 09/10/2023

"Vasárnapi vacsi"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Fantasztikus környezet; profi kiszolgálás, szuper ételek! Köszönjük!
V G - Monday 09/10/2023

""

4.7
food: 5 service: 5 ambience: 4
Mindenkinek tudom ajánlani aki szereti az erdélyi ízeket!
Cege Peti - Monday 09/10/2023

"Hangulatos hely"

4.0
food: 4 service: 4 ambience: 4
Elégedettek voltunk.
Porteleki Péter - Sunday 08/10/2023

"Csillagos ötös"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Színházi előadás előtti kis tereferére, s könnyű vacsorához kerestünk barátaimmal olyan éttermet, ahol valami különlegeset is megkóstolhatnánk. A honlapon tájékozódva chaten és e-mailen is jeleztünk asztalfoglalásunkat, melyet kb 5 percen belül visszaigazoltak, s tájékozódó kérdéseinkre válaszoltak. A választott ételek gourmet fogásoknak bizonyultak (részemről a kapros vajtök krémleves, pirított tökmaggal, kovászolt vajtökkel, 2. fogásként lassan sült kacsacomb, cseresznyeraguval, szarvasgombás sült puliszka krémmel, desszertnek túrógombóc fahéjas morzsában, vaníliás kaporfagyival) várakozáson felüliek voltak mind ízben, mind küllemben. Az ár érték arány megfelelő, szervizdíj a számlában. A kiszolgálás gyorsaságának köszönhetően a 3 fogásos vacsora bőven belefért az időnkbe. Az ételt felszolgáló fiatalember személye kellemessé varázsolta ott töltött órácskánkat. Elégedetten távoztunk, mi már tudjuk, hogy a legközelebbi előadás előtt hol találkozunk. Jó szívvel ajánljuk ezt az éttermet mindenkinek.
Barna Tilda - Sunday 01/10/2023

"Kellemes vasárnapi vacsora"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Minden tökéletes volt.
Papp Gyöngyi - Monday 20/03/2023

"Így jó."

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Hangulatos étterem, tökéletes kiszolgálás, zseniális ételek.
Bodnár Géza - Monday 20/03/2023

"Egy szelet erdély Budapesten"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Az étterem hét alkalmából érkeztünk ide egy születésnapi ebédre. A hely nagyon hangulatos, nem túl nagy, de praktikusan berendezett. Az átterem végében kaptunk helyet ami szimpatikus volt a meghittsége miatt. A diszlet részét képzik a régi Erdélyről és Székelyföldről szóló könyvek, amiket az ételre várva fellapoztunk. Az erdei gombakrémleves bőséges, ízletes és kellően meleg volt. A főétel különleges és porhanyós bárány csülök rolád, amit fenomenális bab és babpüré köret díszített. A desszert habkönnyű csokoládé mousse bazsalikom krémmel ami egy kellemes lezárása volt az ebédünknek. Az italválaszték nagyon széles viszont nekünk enyhén magasnak tűntek. Összeségében nagyon elégedettek vagyunk a kiszolgálással, az étterem és az ételek színvonalával. Köszönjük az ebédet!
Kaszti Máté - Monday 20/03/2023

"Semmi extra"

4.3
food: 5 service: 3 ambience: 5
A kiszolgálás gyors, de az ételekről nem kaptunk semmilyen plusz információt, kihozták és ennyi, mikor elfogyott az italunk nem jött senki érdeklődni, hogy kérünk-e esetleg még valamit. Az ételek ízletesek voltak, jól el talált ízvilággal dolgoznak, de nem szívesen térek be újra egy étkezésre.
Jászai Enikő - Thursday 16/03/2023

"Étterem értékelése"

4.8
food: 4 service: 5 ambience: 5
A pincérek nagyon barátságosak, az ételek finomak. A hely csendes és hangulatos.
Garai Georgina - Thursday 16/03/2023

"Értékelés"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Az étel és a kiszolgálás kifogástalan volt, ha legközelebb látogatóba érkeznek hozzánk Budapestre, biztosan ide fogom őket vinni.
Kis Koppány - Thursday 16/03/2023

""

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Remek ételek, nagyon jó kiszolgálás.
Lábadi Anna - Tuesday 14/03/2023

"A foglalásunkat ugyan nem találták, de kaptunk asztalt"

4.7
food: 5 service: 4 ambience: 5
Hangulatos környezet, minőségi alapanyagokból készült ételek, kedves kiszolgálás egy aprócska hibával.
Szegvári Szilvia - Monday 13/03/2023

"Bevált utak meglepetéssel"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
A tradícionális ételek olyan ritka jól eltaláltan újragondolt formában jelentek meg tányérjainkon, mely egy régen látott kellemes ismerős hangulatát hozta el a vacsoraasztalhoz. A hely hangulata nyugodt és kellemes volt, a pincérek stílusa könnyeden humoros és elegáns. Külön kiemelném a limonádé dekorációját.
Majercsik Nándor - Sunday 16/10/2022

"Először és utoljára?"

3.0
food: 3 service: 3 ambience: 3
Sajnos a Mics lecsós szaftja nem a kedvencem és nem szeretem a kaprot sem, így a lehetséges kétféle menü választás nekem kevés volt. Az ételek általában finomak voltak, de még egyszer nem valószínű, hogy „becsábítanak”. A felszolgáló megpróbált szívélyes lenni, de nem sikerült. Itt először tapasztaltuk, hogy a kért kancsó csapvizet felszámolják.
B. L. - Saturday 15/10/2022

"Zseniális hely"

4.7
food: 5 service: 4 ambience: 5
Erdélyiként , tökéletesen felidézte gyerekkorom ízeit és egyben meghozta azt is, amit onnan mindig hiányoltam: az igényes, különleges tálalást. Ez így egyben a csúcsra emeli a SZÉK konyháját!!! Köszönjük az élményt, visszatérünk!
Bartus Reka - Saturday 15/10/2022

"Excellent!"

4.7
food: 4 service: 5 ambience: 5
My wife and I each chose one of the menus and out of 6 plates we loved 5 of them and the last one was still good. We’ll definitely go back!
Corey T - Saturday 15/10/2022

""

4.5
food: 4 service: 5 ambience: 4
Az ételek ízletes el voltak, talán a csirke ízre nem volt egyedül kimagasló, de semmiképpen nem rossz, valamint a tálalás volt inkább egyszerűbbre hangolva, amin szerintem lehetne még csavarni egyet. A kiszolgálás jó volt, kedves a személyzet. A hely bár szép és tiszta, a hangulatomra nem volt különösebben hatással. Ez az élményen ugyan nem rontott, de ha már szempont, megosztottam.
Kalmár Levente - Friday 14/10/2022

"Kellemes vacsora"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Jó volt megismerni az erdélyi ízeket. Az ételek finomak voltak, a kiszolgálást nagyon udvarias.
Halmos Zsuzsa - Wednesday 12/10/2022

"Kiváló"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Randira érkeztünk, a párom kezében egy szál vörös Rózsa — a pincér azonnal hozott egy vázát neki, kérés nélkül. Nagyra értékeltük a gesztust, de végig hasonló figyelemben volt részünk, nem tolakodó, de mindig rendelkezésre álló módon. Az ételek finomak és szépek voltak, a hely hangulatos.
Szakáts Alpár - Friday 07/10/2022