Nagylaposi Birkacsárda (Gyomaendrőd) - Gyomaendrőd - Nagylapos

Nagylaposi Birkacsárda (Gyomaendrőd) - magyar konyha

Képek az étteremről

Online foglalás nem lehetséges.


További infók közvetlen az étterem weboldalán:
http://www.birkacsarda.com

Nagylaposi Birkacsárda (Gyomaendrőd)

5502 Gyomaendrőd - Nagylapos, V. kerület 289.

Nagylaposi Birkacsárda (Gyomaendrőd)
V. kerület 289. , 5502 Gyomaendrőd - Nagylapos

Gyomaendrőd és környékének legnépszerűbb étterme, a Nagylaposi Birkacsárda minőségi magyar konyhájával és szezonális ételeivel várja Vendégeit.

A 2007 óta családunk tulajdonában lévő vendéglőnk télen 70 + 12 fő (különteremmel együtt) befogadására alkalmas, kapacitása tavasztól őszig pedig a kényelmes 60 fős terasszal bővül.
Nálunk jól érzi magát a kisgyermekes család és az úton lévő üzletember egyaránt. Az egy helyben ülést hamar megunó gyermekek számra kialakítottunk egy kis játszóteret, az üzletemberek pedig 12 fős különtermünkben (külön bejárattal) akár tárgyalásokat is lefolytathatnak, amelyet egy hangulatos üzleti ebéd követhet.

A csárdákban megszokott, jó értelemben vett egyszerű, magyaros ételek (pörköltek, gulyások, pecsenyék) mellett szezonális ajánlatainkkal biztosítjuk vendégeink számára a változatosságot.
Természetesen nem csak nehéz magyaros fogásokat, hanem könnyű, akár húsmentes ételeket is kínálunk (saláták, gyümölcsök, sajtok).
Októbertől márciusig beköszönt éttermünkbe a mangalica szezon, áprilistól késő őszig péntekenként halnapot tartunk, amelyhez frissen halászott körösi halak biztosítják az alapanyagot.
Vendégeink szomjukat pedig magunk készítette szörpökkel, kézműves sörökkel, borokkal és finom pálinkákkal olthatják.

A konyhára kerülő hús zömét családunk szürke marha, mangalica és juh tenyészete biztosítja.  A tojást saját kapirgálós tyúkjaink termelik.
Tejet, tejterméket, zöldségeket, gyümölcsöket helyi kistermelőktől szerezzük be. Többféle vadon termő növényt - bodzát, akácvirágot, gombákat - saját magunk gyűjtünk. Kis fűszerkertünk pedig citromfüvet, mentát, zsályát, kakukkfüvet, tárkonyt ad.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Nagylaposi Birkacsárda – Gyomaendrőd

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,2

(5 értékelés)


Konyha

4.1

Kiszolgálás

4.5

Hangulat

4.1

"Lacika Sopronból"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Szép tiszta jó kiszolgálás finom ételek Magyarország egyik legjobb étterme!
Tarpon László - 2017. január 04., szerda 15:38

"Egyértelműen kiemelkedő"

4
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Vidéki viszonlyatban abszolút versenyképes, sőt budapesti viszonlyatban is megállja a helyét. Árak rendben vannak, tálalás ahhoz képest, hogy csárdáról van szó ötletes és nem túkzásba vitt. Kétszer voltam itt, egyszer csak egy kávéra, egyszer ebédelni. Jó volt, jók az emlékek, szívesen visszajövök.
Babos Gyula - 2015. július 23., csütörtök 12:25

"junius 17"

2,5
Konyha: 2 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 2
azert az arert, sajnos nem annyi kis adagot es olyan talalast,varna el ,ez nem egy ettermi szintnek felelmeg a birka sem volt friss a krumli sem a frissensültröl nemigen mondanak semmit kb amit othon elkeszitunk hetköznap de legalab szépen talalnák, egesz maga a csarda rendbe van rendezet tiszta ezt csak azert irtam mert elég sokfele megfordulok az országba föleg éttermekbe eszem es itt sajnos ez a tapasztalatom AR ERTEK MENNYISEG MINÖSEG EGY HETI MENÜBE OKE MIHALY ________________________________________________________________ CSÁKVÁRI KATALIN, AZ ÉTTEREM TULAJDONOSÁNAK VÁLASZA: Kedves Mihály! Nagyon sajnáljuk, hogy elégedetlenül távozott tőlünk. Engedje meg, hogy röviden reagáljak megjegyzéseire. A pörköltjeink (birka és szürkemarha) alapanyagát saját állatállományunk biztosítja. Az állatokat egy helyi vágóponton vágatjuk, a birka esetében heti átlag két állatot, amit mindig frissen főzünk. Természetesen, amennyiben a pörkölt nem fogy el aznap (20-25 adagot főzünk egyszerre), akkor másnap még adjuk (de ez teljesen szabályos, hisz a pörköltek 72 órán át tartható hűtőben), de sosem fagyasztjuk. A burgonyát délelőtt főzzük minden nap. Sajnos a krumpli minősége valóban változó, nagyon nehezen tudunk folyamatosan egyenletes minőségben kapni. Ezt kiküszöbölendő, idén tavasztól saját konyhakertet létesítettünk, amelybe több fajtával kísérletezünk. Úgy tűnik az állandó alapanyag biztonságát csak akkor tudjuk biztosítani konyhánk számára, ha mi állítjuk elő... (így van ez a többi zöldségféle esetében is). Az ételadagjainkkal vendégeink általában elégedettek. Remélem megtisztel minket még egy látogatással! Tisztelettel: Csákvári Katalin (tulajdonos)
- - 2015. június 18., csütörtök 15:38

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon finom szürke marhából készült ételek. Rendkívül jó a hagymás rostélyosuk!! A birkapörkölt itt a legfinomabb az egész országban...na és az a pénteki halnap, amikor a folyóból aznap kifogott halakból készül az étel! Ezt a helyet mindenkinek tiszta szívből ajánlom! Hangulatos, barátságos és kifogástalan a konyha!
Köves Béla - 2014. október 11., szombat 18:57
4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Kitűnő friss helyi alapanyagokból készült ételek, hangulatos külső-belső, udvarias, figyelmes kiszolgálás.
Anonymus - 2013. szeptember 03., kedd 11:31