St. Andrea Wine & Gourmet Bár - Budapest

Small 336222ae 2b25 49be 82f7 010b6ef9b2a7

Képek az étteremről

St. Andrea Wine & Gourmet Bár

1055 Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 78.

St. Andrea Wine & Gourmet Bár
Bajcsy Zsilinszky út 78. , 1055 Budapest

Budapest központi részén igényes magyar-nemzetközi konyhával, kitűnő borokkal várja Vendégeit a St. Andrea Wine & Gourmet Bár.

Lassan 10 éve történt, amikor először jártunk Egerszalókon. Megismertük Lőrincz Gyurit, találkoztunk St. Andival és a gyerekekkel, kóstoltuk a borokat. Beszippantottuk a pince illatát, álltunk a Nagy-Eged-hegyen és csodáltuk a tájat, a hullámzó dombokat és éreztük a természet közelségét, az energiákat. Láttunk napfelkeltét és néztük a Napot, amint elbújik a szőlőtőkék mögött. Megéltünk itt néhány ébredező tavaszt, forró és szikrázó nyarat, langyos őszt és csikorgó téli hónapokat.
És minden alkalommal úgy éreztük, itt valami más van... ENERGIÁK. ÉRZÉSEK. ÍZEK. HANGULATOK. ÉRZELMEK. NAGY BOROK. Így álmodtuk meg a ST. ANDREA WINE & GOURMET BÁR-t… Elhoztunk Budapest belvárosába egy pici darabot a pincészetből, a dűlőkből, a színekből, az érzésekből, a gondolatokból, hogy közvetítsük mindazt, amit Dr. Lőrincz György és családja képvisel.
Legendás szolgáltatással, a bor minőségéhez méltó gourmet falatokkal, kellemes környezetben, minőségi kiszolgálással, csak itt elérhető bor-és pezsgőtételekkel szeretnénk maradandó élményt nyújtani kedves vendégeinknek azzal a küldetéssel, hogy minden nap "Törekszünk a jónak gyakorlására!"

A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest egyik legpatinásabb épületében, a belváros szívében található Eiffel Palace-ban talált méltó helyére. Ez az a hely, ahol az épített minőségi környezet találkozik egy borászat minőségi törekvéseivel. Igényes és egyedi módon, kellemes gasztronómiai élményeken keresztül szeretnénk itt bemutatni az egri borvidék egyik meghatározó pincészetét, az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtokot.
A hangulatosan kialakított tér, valamint az egri borvidék különleges és exkluzív borainak széles választéka tökéletes helyszínné teszik a gourmet bárt borkóstolásokhoz, üzleti ebédekhez, partnermegbeszélésekhez és különleges rendezvényekhez. Dr. Lőrincz György, a St. Andrea Pincészet birtokigazgatója és borásza hisz abban, hogy az Eiffel Palace és a St. Andrea márkanév tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen értékrendjük közös. Mára mindkét név egyet jelent a presztízzsel, a kiváló minőséggel, a múlt tiszteletével, a jelen örömteli ünnepével és a jövőbe tekintéssel.

A St. Andrea Wine&Gourmet Bárban két különterem található, az egyik 12 fő, a másik 20 fő befogadására alkalmas. Itt lehetőség van kisebb csoportok, társaságok összejövetelére, családi, baráti, céges események lebonyolítására, igény szerint ételekkel és borokkal, borvacsorákkal, borkóstolókkal kiegészítve is.

A St. Andrea szőlőbirtok négy településen, kilenc dűlőben művel szőlőt. A termőhelyek zömében található kőzet vulkáni működés eredménye, riolit tufa. A felsőbb talajrétegek eltérő mélységűek és kötöttségűek, de a legtöbb esetben agyagban gazdag talajok.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: St. Andrea Wine & Gourmet Bár – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,6

(24 értékelés)


Konyha

4.6

Kiszolgálás

4.6

Hangulat

4.5

"Első osztály!"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Remek étterem, kedves személyzettel, aktuális kínálattal, fenséges ízekkel. Az elmúlt évben többször is megfordultam a St. Andreában a párommal, sosem csalódtam. Üzleti ebédre-vacsorára kifejezetten ajánlom, de romantikus vacsorára is teljesen alkalmas.
Tihanyi Csaba - 2017. augusztus 02., szerda 09:31

"Kellemes élmény"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Elegáns hely, profi kiszolgálás, jól kitalált, ízletes fogások, finom borok, kellemes zene. Jól éreztük magunkat. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, akinek a pénztárcája megenged egy ilyen színvonalas helyet.
Heni - 2016. március 29., kedd 18:35

"Finom ételek döcögő kiszolgálással. (Utóbbit azonban kompenzáltak a végén)"

2,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 1 Hangulat: 2
Nagyon jól indult az este. Az étterem egy éves évfordulójára finom pezsgővel vendégeltek meg minket, kedves pincér hozta az étlapot, rendelésünket felvette, majd ezután mintha valami eltört volna... 1. A pincérünk nem vett fel ital rendelést, mondván jön a sommelier. Ő viszont nem érkezett meg, csak miután már "rég" elfogyasztottuk az előételt. (füstölt kacsamell volt az előétel, amely alapvetően egy sós étel, nagyon szomjaztunk mire megjött a sommelier) 2. A következő fogásra (leves) kb 25-30 percet (!) vártunk. Persze az ehhez (vééégre) megrendelt bor már elfogyott, mire a leves odaért 3. Mivel csak egyikőnk kért levest, megbeszéltük a pincérrel, hogy a két főétel jöjjön majd egyszerre, ehelyett a levessel együtt megjött az egyik főétel, plusz a másik főételhez kért bor is, amely fogás még messze nem következett 4. A leves elfogyasztásával kértük, hogy egyből jöjjön a másik főétel, hogy nagyjából utolérjük egymást, de arra ismét 10-13 percet vártunk, mikorra a másik főétel már elfogyott. 5. Végül a másik főétellel egy időben megkaptuk a desszertet… :( A hely gyönyörű, az ételek finomak voltak, de az előbb említett dolgok a hangulatunkra kicsit rányomták bélyegüket. Minden fogásnál volt egy apró malőr, ezért az utolsó fogás után rögtön távozni szerettünk volna, kértük is a számlát. És ekkor jött a kárpótlás, melynek hatására ambivalens/neutrális élményekkel távoztunk (amit itt bóknak szántam): Egyik italért sem kellett fizetnünk!! Nem ittunk sokat, de ez így is 5-6000 Ft kedvezmény volt. Ebből éreztük, hogy ez egy egyszeri kisiklás csupán. Érezték ők is, hogy ez most nem jött össze, így jóvátették a kellemetlenségeket. Szép gesztus.
Nagy László - 2016. március 29., kedd 15:41

"Átlagos, többet vártam"

4,2
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Az étel kellemes volt, a hús finom, a többi azonban átlagos. Ezen a szinten többet vártam. A kiszolgálás figyelmes, azonban beleszaladtak 1-2 hibába, amit orvosoltak ügyesen.
Molnár Péter - 2016. március 28., hétfő 23:34

"St Andrea"

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Fantasztikusan finom ételek, a bárány csodás volt. A kiszolgálás is egy kezdeti döccenés után rendben volt.
vendég - 2016. március 26., szombat 10:14

"5+ csillag"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Az ételek kimondottan ízletesek voltak, kiemelve az angus nyakat ami istenien finom volt.
Bérces Zsolt - 2016. március 26., szombat 01:43