Up & Down étterem - Budapest

Up & Down étterem - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Up & Down étterem

1056 Budapest, Fővám tér 1.

Up & Down étterem
Fővám tér 1. , 1056 Budapest

Budapest központi részén, a Fővám téren csodás panorámával, nemzetközi, magyar és ázsiai konyhával várja Vendégeit az Up & Down étterem.

Az Up&Down egyszerre vagány és elegáns, igazi fúziós étterem, ahol találkozik a magyar, a francia és az ázsiai konyha, a fine dining és bisztró stílus, a laza hangulat és a professzionális szerviz. A konyha bátor és kísérletező, nem riadnak vissza a vagány megoldásoktól, és a molekuláris gasztronómiától sem. Budapest legújabb találkozóhelye egyedülálló dizájnnal és folyamatosan megújuló, izgalmas étlappal várja a vendégeket a Fővám téren, a Szabadság híd lábánál, a Gellért hegyre néző csodálatos panorámával. A séfek a legkiválóbb, legfrissebb alapanyagokból varázsolnak fantáziadús, olykor akár merész remekműveket a tányérokra.

Az étterem belső tere nagypolgári eleganciát idéző, kissé provokatív enteriőr. A falakon a míves stukkók maradványai, mellettük a “beázások” foltjai, a kristálycsillárokat kiegészítik a dróton, foglalatokon lógó lámpaizzók, a padlón elkopott mintázat, az oldalfalakon erodált burkolat, mindenféle illetéktelen behatoló falfirkái… Ezek persze mind-mind mesterséges látványelemek, a gondos tervezés patikamérlegen adagolt részletei, komoly kontrasztot képezve modern a bútorokkal. Az elkopott mintákat, s azok elhelyezését a belsőépítész, Veres Péter minden felületre egyedileg tervezte meg, s jelenítette meg különböző módokon, az adott anyaghoz, felülethez a legjobban illően. A kövekbe bemarással, a falburkolatokon áttörésként, az üveg felületen savmartként, a Duna partot tükröző bárpultokon többszörösen rétegződő csipkefelületként. A világítás is visszaadja a korszakok váltakozását: a régi korok pompáját idéző kristálycsillárok mellett, a későbbi korszak igénytelenségét mutató „orosz csillár” villanykörték sokasága.
További kontrasztként jelennek meg a klasszikus képkeretekbe illesztett, hatvanas évek hangulatát idéző, kissé túlexponált fekete-fehér Helmut Newton fotók, melyek a színes háttérfényekre reflektálnak a maguk színtelenségével, és már-már bizarr témáikkal.
Az alsó szint is a múltat idézi, de annak ipari világát, füstöt, kormot okádó gépeivel, gőzöket eresztő csöveivel, „amperszagot” árasztó villamos kapcsolóival. A bárpult a régi boltok kirakatát védő hullámlemez redőnyökből készült, az irodaajtó pedig egy valódi börtöncelláról lett leszerelve. A hátsó sarokban motorbicikli blokkjából kialakított kompresszor, s egy teherlift ajtaja zárják a látványt.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Up & Down étterem – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,6

(294 értékelés)


Konyha

4.6

Kiszolgálás

4.7

Hangulat

4.6

"Remek ételek extravagáns környezetben"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Egy hétfői estén vacsoráztunk az étteremben a párommal, ahol a hét első napjához képest is teltház volt. A kiszolgálás ennek megfelelően akadozott kicsit, de maximálisan figyelmesek voltak velünk. Az ételek kiválóak voltak, az adagok pedig kellemesek, fogyaszthatóak. Az étterem enteriőrje csodálatos, nagyon stílusosan van berendezve és a kilátás sem utolsó :)
Kovács Zsuzsanna - 2020. július 06., hétfő 09:32

"Nem értesítettek, hogy aznap zárva vannak, így hiába megyünk..."

0,5
Konyha: 0 Kiszolgálás: 0 Hangulat: 0
Az étterem sajnos azon a napon, mikor mentünk volna zárva volt, amiről a dupla visszaigazolás után minket nem értesítettek, így ezt egy 1,5 órás út után az ajtóban tudtuk meg. Állításuk szerint vasánaponként zárva tartanak, azonban ezt nem tüntették fel sem a saját éttermi oldalukon, sem a DiningCity felé. Az étterem ajtajára pedig nem az volt írva, hogy minden vasárnap jelen helyzetben zárva, hanem hogy ezen a napon tart zárva. Nagy csalódás volt, többet nem próbálunk ide foglalni.
Szentgyörgyi Viola - 2020. július 06., hétfő 09:23

"Up & Down"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon jó hangulat, remek ételek, figyelmes kiszolgálás. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönet az étterem minden egyes tagjának
Dobozi Anita - 2020. július 06., hétfő 08:11

"Gyönyörű panoráma"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az étterem nagyon szép, a kilátás pedig pazar. Az előételek nagyon finomak voltak. A főételnél rájöttem, hogy a csicseri borsò nem a kedvencem, de ez az én hibám. A desszert nekem túl egyszerű volt, ettől ettem már finomabbat. A felszolgálòk nagyon kedvesek voltak.
Paku Patricia - 2020. július 06., hétfő 07:10

"szép hely"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az étterem és a kilátás csodálatos,a konyha jó. Az ár-érték arány az ár javára eltolódott, elég drága hely.
Bálint - 2020. július 05., vasárnap 09:12

""

4,8
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
A padlizsánkrém felismerhetetlenül túl volt mustározva. A dödöle gnoccsinak tűnt. De összességében finom és nagy adagok voltak, udvarias kiszolgálással
Zsiga - 2020. július 05., vasárnap 05:17