Up & Down étterem - Budapest

Small 069cc320 dcc8 4acb 9db5 3e077e326663

Képek az étteremről

Up & Down étterem

Up & Down étterem
Fővám tér 1. , 1056 Budapest

Budapest központi részén, a Fővám téren csodás panorámával, nemzetközi, magyar és ázsiai konyhával várja Vendégeit az Up & Down étterem.

Az Up&Down egyszerre vagány és elegáns, igazi fúziós étterem, ahol találkozik a magyar, a francia és az ázsiai konyha, a fine dining és bisztró stílus, a laza hangulat és a professzionális szerviz. A konyha bátor és kísérletező, nem riadnak vissza a vagány megoldásoktól, és a molekuláris gasztronómiától sem. Budapest legújabb találkozóhelye egyedülálló dizájnnal és folyamatosan megújuló, izgalmas étlappal várja a vendégeket a Fővám téren, a Szabadság híd lábánál, a Gellért hegyre néző csodálatos panorámával. A séfek a legkiválóbb, legfrissebb alapanyagokból varázsolnak fantáziadús, olykor akár merész remekműveket a tányérokra.

Komonyi János 12 éve dolgozik a vendéglátásban, a maga 26 évével már rengeteg tapasztalatot gyűjtött, hosszú út vezetett az Up&Down konyhafőnöki pozíciójáig. Egyik mentora Varga Dániel, akivel nyolc éve ismerkedett meg, és akinek számtalan technológia elsajátítását, komoly alapanyag ismeretet és Ázsia iránti rajongását is köszönheti.
Másik komoly mentorának Mogyorósi Gábort a Laci Konyha séfjét említi, akinél két évet dolgozott, és szintén rengeteg hasznos szakmai tapasztalatra tett szert. János itt ismerte meg jelenlegi helyettesét, Szabó Gábort is, akivel az Up&Down-ban mára harmonikus csapatot alkotnak. A Laci Konyha után dolgozott Takács Lajossal és Palotai Csabával a Laci Pecsenye! étterem konyháján, 2015 novemberétől pedig az Up&Down konyhafőnöke.
„Minden alapanyagnak megvan a saját íze, a saját textúrája, ezt próbáljuk meg minél jobban kiélezni, ahelyett, hogy elnyomnánk azt valamilyen páccal vagy szósszal. Legyen mindennek olyan íze, ahogy azt megteremtették a tányéron elhelyezett elemek pedig együtt alkossanak egy komplex egészet. Nagyon szeretek játszani a textúrákkal és az ízekkel. Szeretem a magyar konyhát, a szívem csücske persze az ázsiai konyha, s ezt még ötvözöm az alapokkal, a francia konyhával.” – vallja Komonyi János séf, konyhai filozófiájáról.

Az étterem belső tere nagypolgári eleganciát idéző, kissé provokatív enteriőr. A falakon a míves stukkók maradványai, mellettük a “beázások” foltjai, a kristálycsillárokat kiegészítik a dróton, foglalatokon lógó lámpaizzók, a padlón elkopott mintázat, az oldalfalakon erodált burkolat, mindenféle illetéktelen behatoló falfirkái… Ezek persze mind-mind mesterséges látványelemek, a gondos tervezés patikamérlegen adagolt részletei, komoly kontrasztot képezve modern a bútorokkal. Az elkopott mintákat, s azok elhelyezését a belsőépítész, Veres Péter minden felületre egyedileg tervezte meg, s jelenítette meg különböző módokon, az adott anyaghoz, felülethez a legjobban illően. A kövekbe bemarással, a falburkolatokon áttörésként, az üveg felületen savmartként, a Duna partot tükröző bárpultokon többszörösen rétegződő csipkefelületként. A világítás is visszaadja a korszakok váltakozását: a régi korok pompáját idéző kristálycsillárok mellett, a későbbi korszak igénytelenségét mutató „orosz csillár” villanykörték sokasága.
További kontrasztként jelennek meg a klasszikus képkeretekbe illesztett, hatvanas évek hangulatát idéző, kissé túlexponált fekete-fehér Helmut Newton fotók, melyek a színes háttérfényekre reflektálnak a maguk színtelenségével, és már-már bizarr témáikkal.
Az alsó szint is a múltat idézi, de annak ipari világát, füstöt, kormot okádó gépeivel, gőzöket eresztő csöveivel, „amperszagot” árasztó villamos kapcsolóival. A bárpult a régi boltok kirakatát védő hullámlemez redőnyökből készült, az irodaajtó pedig egy valódi börtöncelláról lett leszerelve. A hátsó sarokban motorbicikli blokkjából kialakított kompresszor, s egy teherlift ajtaja zárják a látványt.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Up & Down étterem – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,7

(219 értékelés)


Konyha

4.6

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.6

"Értékelés"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kedves, barátságos a személyzet valóban a vendégért dolgoznak .Különlegesen megkomponált ízvilágú a konyha . Az étterem hangulata is magával ragadó, tetszik a stílus kivitelezése, hogy két hangulatvilágot valósítottak meg a belső két szinten .
Gáspár Edit - 2019. február 18., hétfő 08:04

"valentin napi vacsora"

4,8
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon kellemes hely, mind a kiszolgálás, mind az ételek abszolút megérik az árat! Meglepetésemre az adagokkal sem volt semmi probléma! Egyáltalán nem maradtunk éhesek! :) Csak ajánlani tudom!
Juhász Péter - 2019. február 16., szombat 15:37

"Attila"

4,3
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
-
Polgár Attila - 2018. október 16., kedd 10:48

"Minden OK!"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Tökéletes menüsor, kedves felszolgálók, egyedi környezet. Minden együtt egy kellemes vacsorához.
Tamás - 2018. október 15., hétfő 08:42

"."

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Szépen tálalt, finom ételek, kiváló szervírozás (igen figyelmes, gyors és udvarias kiszolgálás). Meglepetés üdvözlő ital! Kellemes környezet, páratlan kilátàs!
Dr. Malárik Edit - 2018. október 15., hétfő 08:23

"Többet vártam"

2,7
Konyha: 3 Kiszolgálás: 2 Hangulat: 3
Az ételek nem voltak nagy adagok, amivel alapvetően nem is lenne baj, ha ízvilágban viszont izgalmas lenne, sokat adna, de sajnos egy gyenge közepes minőség volt. A kacsamell semmi extra, túlsütve, kicsit hidegen érkezett pl.
Marcell - 2018. október 15., hétfő 06:59