Up & Down étterem - Budapest

Up & Down étterem - Ázsiai, magyar konyha

Képek az étteremről

Up & Down étterem

1056 Budapest, Fővám tér 1.

Up & Down étterem
Fővám tér 1. , 1056 Budapest

Budapest központi részén, a Fővám téren csodás panorámával, nemzetközi, magyar és ázsiai konyhával várja Vendégeit az Up & Down étterem.

Az Up&Down egyszerre vagány és elegáns, igazi fúziós étterem, ahol találkozik a magyar, a francia és az ázsiai konyha, a fine dining és bisztró stílus, a laza hangulat és a professzionális szerviz. A konyha bátor és kísérletező, nem riadnak vissza a vagány megoldásoktól, és a molekuláris gasztronómiától sem. Budapest legújabb találkozóhelye egyedülálló dizájnnal és folyamatosan megújuló, izgalmas étlappal várja a vendégeket a Fővám téren, a Szabadság híd lábánál, a Gellért hegyre néző csodálatos panorámával. A séfek a legkiválóbb, legfrissebb alapanyagokból varázsolnak fantáziadús, olykor akár merész remekműveket a tányérokra.

Komonyi János 12 éve dolgozik a vendéglátásban, a maga 26 évével már rengeteg tapasztalatot gyűjtött, hosszú út vezetett az Up&Down konyhafőnöki pozíciójáig. Egyik mentora Varga Dániel, akivel nyolc éve ismerkedett meg, és akinek számtalan technológia elsajátítását, komoly alapanyag ismeretet és Ázsia iránti rajongását is köszönheti.
Másik komoly mentorának Mogyorósi Gábort a Laci Konyha séfjét említi, akinél két évet dolgozott, és szintén rengeteg hasznos szakmai tapasztalatra tett szert. János itt ismerte meg jelenlegi helyettesét, Szabó Gábort is, akivel az Up&Down-ban mára harmonikus csapatot alkotnak. A Laci Konyha után dolgozott Takács Lajossal és Palotai Csabával a Laci Pecsenye! étterem konyháján, 2015 novemberétől pedig az Up&Down konyhafőnöke.
„Minden alapanyagnak megvan a saját íze, a saját textúrája, ezt próbáljuk meg minél jobban kiélezni, ahelyett, hogy elnyomnánk azt valamilyen páccal vagy szósszal. Legyen mindennek olyan íze, ahogy azt megteremtették a tányéron elhelyezett elemek pedig együtt alkossanak egy komplex egészet. Nagyon szeretek játszani a textúrákkal és az ízekkel. Szeretem a magyar konyhát, a szívem csücske persze az ázsiai konyha, s ezt még ötvözöm az alapokkal, a francia konyhával.” – vallja Komonyi János séf, konyhai filozófiájáról.

Az étterem belső tere nagypolgári eleganciát idéző, kissé provokatív enteriőr. A falakon a míves stukkók maradványai, mellettük a “beázások” foltjai, a kristálycsillárokat kiegészítik a dróton, foglalatokon lógó lámpaizzók, a padlón elkopott mintázat, az oldalfalakon erodált burkolat, mindenféle illetéktelen behatoló falfirkái… Ezek persze mind-mind mesterséges látványelemek, a gondos tervezés patikamérlegen adagolt részletei, komoly kontrasztot képezve modern a bútorokkal. Az elkopott mintákat, s azok elhelyezését a belsőépítész, Veres Péter minden felületre egyedileg tervezte meg, s jelenítette meg különböző módokon, az adott anyaghoz, felülethez a legjobban illően. A kövekbe bemarással, a falburkolatokon áttörésként, az üveg felületen savmartként, a Duna partot tükröző bárpultokon többszörösen rétegződő csipkefelületként. A világítás is visszaadja a korszakok váltakozását: a régi korok pompáját idéző kristálycsillárok mellett, a későbbi korszak igénytelenségét mutató „orosz csillár” villanykörték sokasága.
További kontrasztként jelennek meg a klasszikus képkeretekbe illesztett, hatvanas évek hangulatát idéző, kissé túlexponált fekete-fehér Helmut Newton fotók, melyek a színes háttérfényekre reflektálnak a maguk színtelenségével, és már-már bizarr témáikkal.
Az alsó szint is a múltat idézi, de annak ipari világát, füstöt, kormot okádó gépeivel, gőzöket eresztő csöveivel, „amperszagot” árasztó villamos kapcsolóival. A bárpult a régi boltok kirakatát védő hullámlemez redőnyökből készült, az irodaajtó pedig egy valódi börtöncelláról lett leszerelve. A hátsó sarokban motorbicikli blokkjából kialakított kompresszor, s egy teherlift ajtaja zárják a látványt.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Up & Down étterem – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,7

(253 értékelés)


Konyha

4.6

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.6

"Kellemes vacsora"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon kellemes hangulatú a az étterem. A felszolgàlok szuperek az étel isteni
Anikó - 2019. április 20., szombat 11:09

"Gabor"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Excellent place
Gabor - 2019. április 01., hétfő 19:52

"Fancy, de minek?"

3
Konyha: 3 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 3
Menüt választottunk az Étterem hét alkalmából. Nem kaptunk welcome drinket, pedig a menü mellé volt írva. Sokáig ott ültünk, anélkül, hogy megkérdezték volna, hogy mit kérünk inni. Az előétel, mangalica pástétom, mintha egy löncshús lett volna.Ár-érték arány az nincs. Túl drága az étterem, de a minőségben ez nem jelenik meg.
Enikő - 2019. március 29., péntek 14:20

"Vidékről is megérte az utazást!"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden tökéletes volt. Több éttermet is kipróbáltunk, de az ételek itt voltak a legízletesebbek és a tálalás is a legszebb. Külön köszönjük az apró figyelmességeket, úgymint: üdvözlő ital, míg vártunk az ételre - noha nem kellett sokat várnunk - finom falatkák, végül útravalóul a nárcisz-sárga makaron! A kiszolgálás több volt, mint udvarias...éreztem, hogy a legjobbat akarják adni, akik itt dolgoznak.
dr. Szimicsku Edit - 2019. március 26., kedd 18:51

"Különleges helyszín"

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Kedves kiszolgálás,finom ételek . A végén a kis édesség is nagyon finom volt . Az ablak mellett kicsit meleg volt az kicsit rontott a hangulaton :(
Pozsonyi Erika - 2019. március 26., kedd 14:08

"Fabulous evening at U&Down"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
From the moment our party of four arrived, we were treated to excellent service, with our waiter displaying good knowledge of the dishes on offer and the wines. The restaurant was not full, being Sunday night, but the ambience was pleasant and warm. The interior decoration of the establishment was clever and edgy, with a touch of humour. We were on a short trip from the UK and were so impressed. We would unreservedly recommend Up & Down to anyone visiting Budapest.
ELIZABETH ANN JEFFERSON - 2019. március 26., kedd 11:01