Úgy indult az esténk, hogy amikor beléptünk, a pincérek a pultban beszélgettek és nekünk kellett odamennünk hozzájuk, hogy jó estét, volt foglalásunk és leülnénk.
Rendelés után, nemsokára érkeztek is az ételek.
Én kaptam a bruscettat, amin olívaolaj, paradicsom meg lilahagyma volt. Sem fokhagyma, sem bazsalikom, semmi fűszer, a pirítóst meg teljesen eláztatta az olaj. Párom Foccaccia-t kapott, ami hideg volt, mártogatósnak pedig egy kis csészében konkrétan ilyen konzerves paradicsompüré volt.
Következzenek a levesek. Az én bablevesemnek olyan íze volt, mint amikor a konzervbabról nem öntik le a levet, hanem még felöntik vízzel, beletesznek még egy kevés zöldséget, megmelegítik és voilá. Barátnőm minestroneját meg egy zsenge zöldséglevesnek hívnám. Kevés répa, karfiol, brokkoli, meg cukkini..
Barátnőm főétele lazac volt, fokhagymás spenóttal, azzal teljesen meg volt elégedve. Jómagam a pizzánál már éreztem, hogy baj lesz, amikor hozta a pincér, mert konkrétan gépsonka volt rajta.. Egy "olasz" étteremben.. A szósz a szokásos konzerv paradicsompüré, a sajt ízetlen, a tésztája meg puha és nagyon rágós volt.
Mindezt a desszertek zárták. Barátnőm profiterolt kapott, ami ki volt száradva, kemény volt és ropogott (majdnem eltörtük a tányért a rápattanó kanál miatt), emellett fura íze volt a csokiöntetnek is. Én panna cottát kaptam, ami olyan volt, mintha tejbe zselatint raktak volna és kész. Kemény, zselé ízű, teljesen jellegtelen volt.
Ezt fejelte meg, hogy a pincéreknek halvány fogalmuk nem volt, hogy a menük hogy épülnek fel, állandóan összekeverték a rendelt ételeket.
Köszönjük, de soha többet nem fogunk ebbe az étterembe menni, valamint az ismerőseinket is lebeszéljük róla.
Varkoly Gergő
- 2016. október 12., szerda 10:54