Köszönet az Éttermi Hétnek, hogy eljutottunk ide is. A lepukkant ipari környezetben új építésű, szürkére festett (forgolódjon álmatlanul az építész tervezője) szálloda melletti kis oázis ez az étterem. Ami igazán említésre méltó az, ami nem volt az étlapon. A szűk, 6 tételes kínálatból kettő nem volt elérhető, így a pincér bármit ajánlott választani az étlapból, megemlítve az olasz séfjük erősségeit. (Krízis-kommunikációból „kiváló”). Gondoltak az autóval érkezőre is és az ajándék pezsgőből volt alkoholmentes is! Amit ettünk: Előételnek: Pestós erdei gombakrémleves sajtos tortellinivel és Kakukkfüves szarvas gulyás; Főételnek: Lazac steak négysajtmártásban, sült házi gnocchival, zöld csírasalátával (Meglepetés: fenyőmaggal meghintve, mellékelve Tokaji balzsamecet) és Vörösboros szarvas pörkölt burgonyakrokettel; Desszertnek: Csokoládé souffle rumos meggyel, bourbon vanília fagylalttal. Kenyér: rusztikus házi kenyér (vagy megtévesztésig hasonló).
A feltálalt ételek nem csak ízben, látványban is élvezetesek voltak.
B. L.
- 2022. február 28., hétfő 16:44