Laposa és Szeremley: két család, akiknek mindene Badacsony. Laposa József és Szeremley Huba: két családfő, akiket több évtizedes barátság fűz össze.
E barátság nyomán kaptunk lehetőséget arra, hogy kezünkbe vegyük a Szeremley Borház és Étterem irányítását, amely Szőlőhegy Bisztró néven folytatja történetét.
Az új névvel és arculattal egyben új korszakot is nyitottunk, amelyben a régi badacsonyi vendéglátás legszebb hagyományait szeretnénk felidézni: klasszikus környezetben, klasszikus ízekkel, ugyanakkor megfelelve a mai kor gasztronómiai követelményeinek is.
A Badacsonyi Borvidéken nemcsak a szőlő terem meg, hanem szinte minden más is, amire egy jó konyhának szüksége lehet. Az alapanyagokért tehát nem megyünk messzire – sokszor csak az étterem melletti konyhakertbe. A húsok javarészét környékbeli gazdáktól, illetve olyan beszállítóktól szerezzük be, akik legalább annyira elkötelezett hívei az ökológiai gazdálkodásnak, mint mi vagyunk.
A Szőlőhegy Bisztró kínálatában a kedvelt Szeremley-borok mellett ott találhatók a Laposa Birtok büszkeségei is. A szőlő egy részét az étteremtől csak egy kőhajtásnyira található tőkékről szedjük.
Az étlapon sorakozó fogásokat úgy komponáltuk meg, hogy azok ízvilága harmonizáljon a klasszikusabb Szeremley-borokéval, illetve a mi fiatalosabb, lendületesebb tételeinkkel is, így téve feledhetetlenné a gasztronómiai élményt.
Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Szőlőhegy Bisztró – Badacsony