Szőlőhegy Bisztró (Badacsony) - Badacsony

Szőlőhegy Bisztró (Badacsony) - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Szőlőhegy Bisztró (Badacsony)

8261 Badacsony, Kisfaludy utca 5.

Szőlőhegy Bisztró (Badacsony)
Kisfaludy utca 5. , 8261 Badacsony

Laposa és Szeremley: két család, akiknek mindene Badacsony. Laposa József és Szeremley Huba: két családfő, akiket több évtizedes barátság fűz össze. 

E barátság nyomán kaptunk lehetőséget arra, hogy kezünkbe vegyük a Szeremley Borház és Étterem irányítását, amely Szőlőhegy Bisztró néven folytatja történetét.
Az új névvel és arculattal egyben új korszakot is nyitottunk, amelyben a régi badacsonyi vendéglátás legszebb hagyományait szeretnénk felidézni: klasszikus környezetben, klasszikus ízekkel, ugyanakkor megfelelve a mai kor gasztronómiai követelményeinek is.

A Badacsonyi Borvidéken nemcsak a szőlő terem meg, hanem szinte minden más is, amire egy jó konyhának szüksége lehet. Az alapanyagokért tehát nem megyünk messzire – sokszor csak az étterem melletti konyhakertbe. A húsok javarészét környékbeli gazdáktól, illetve olyan beszállítóktól szerezzük be, akik legalább annyira elkötelezett hívei az ökológiai gazdálkodásnak, mint mi vagyunk.
A Szőlőhegy Bisztró kínálatában a kedvelt Szeremley-borok mellett ott találhatók a Laposa Birtok büszkeségei is. A szőlő egy részét az étteremtől csak egy kőhajtásnyira található tőkékről szedjük.

Az étlapon sorakozó fogásokat úgy komponáltuk meg, hogy azok ízvilága harmonizáljon a klasszikusabb Szeremley-borokéval, illetve a mi fiatalosabb, lendületesebb tételeinkkel is, így téve feledhetetlenné a gasztronómiai élményt.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Szőlőhegy Bisztró – Badacsony

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,4

(8 értékelés)


Konyha

4.2

Kiszolgálás

4.4

Hangulat

4.5

"finom ebéd"

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
izletes étel,bő adagok,gyors udvarias felszolgálás.
Marthi Tibor - 2020. augusztus 03., hétfő 05:18

"Szép kilátás, ennyi. "

3,5
Konyha: 2 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
A napi ajánlatban szereplő halászlé, közelítette az ehetetlen kategóriát. A cukkinikrémleves nagyon finom volt, csak az állaga volt messze a levesétől, inkább csak krém volt. A 6 fős társaságunkból a főételek 4 embernek ízlettek, 2 nek egyáltalán nem. Ezek után azt kell mondjam, hogy nagyobb a füstje mint a lángja. Kissé túlárazott, de csak a minőséghez, képest.
Dobos Csaba - 2020. július 11., szombat 17:10

""

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Finom ételek és jó kiszolgálásban volt részünk, viszont egy kicsit túlárazottnak találom.
Klara Pónuzs-Cserna - 2019. szeptember 14., szombat 18:38

"Kis adagok drágán"

4,2
Konyha: 3 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Kellemes légkör, kis választék, kedves de lassú kiszolgálás, ízléses tálalás, kis vagy közepes adagok, túlárazott menü.
Andrea - 2019. augusztus 09., péntek 04:03

"Barátnős ebéd"

4,2
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Nagyon kellemes hely. A sok vendég ellenére gyorsan megkaptuk az ételeket. Az előételek nagyon jól sikerültek. A kenyérből először sajnos nekünk nem jutott, de ahogy elkészült az új adag, rögtön kaptunk belőle, megérte rá várni. A főételeknél a hal, húsok állaga és ízesítése kiváló volt, a köretek kissé gyengébbre sikerültek. A céklás desszert egyszer érdekes volt, kár, hogy másik opcióként csak a sajttál szerepelt. A számla megérkezésével volt egy kis malőr, amiért kaptunk kompenzációt, köszönjük! A hangulat mínusz egy csillaga a mosdó használhatatlansága miatt van.
Ritter Judit - 2019. március 25., hétfő 15:48

"Rendben volt"

4
Konyha: 3 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Jol elkeszitett etelek kivalo alapanyagokbol. Kicsit tobb izt hianyoltunk. A desszert kisse csalodas volt, a ceklas desszert nagyon ceklas volt es egyaltalan nem volt edes.
Viktor - 2019. március 25., hétfő 10:35