Hétköznap 13.30-ra volt foglalásom egy főre a Sofitel Hotelben található étterembe. Érkezéskor a bárrész harmadházzal mehetett, az étteremrészben viszont csak egyedül voltam. Az ablaktól eggyel beljebb levő asztalt választottam az 5 perccel később érkező két idősebb hölgy örömére, akik így elfoglalhatták az ablakos asztalt. Na de környezetről visszatérve a vendéglátáshoz, ez az étterem azon kevés hely egyike, ahol az étkezés előtt megkérdezték az ételallergiám (ami szerencsére nincs), így ajándék előelőételként egy sütőtökkrémes tortilla csipszet kaptam, majd hamm, egy falás és volt, nincs. Előételem franciás tatár volt, amely mellé egy korsó csapolt IPA is lecsúszott. Főételnek rákos spagettit kértem, amihez egy pohár chardonnay dukált. Mivel a konyha látványkonyha, érdeklődve figyeltem, hogy mielőtt a séf úr elkészült volna az étellel jelzett a pincéremnek, majd egy perc múlva amikor elkészült csengetett is neki. Sajnos a bort még csak ezt követően kezdték nyitni, ami miatt a spagit csak pár perccel később tudtam elkezdeni enni, ennek ellenére lenyűgözött a chéf úr maximalizmusa. Finom volt ez is és a desszertként kihozott szőlős süti is. Így mind a kettőt meg is dicsértem.
Az étkezéshez ittam egy korsó sört, egy pohár bort és egy eszpresszót és a végén 15eFt-ot fizettem. Szerintem ez így renden is volt. (Ja igen. Távozáskor az elmúlt egy órában tőlem 50 centiméterre ülő Hölgyektől – engem is meglepő módon - elköszöntem, akik ezt viszonozták.)
Pontozáshoz: úgy pontozok, mintha egy iskolában érdemjegyet kéne adni azzal a megkötéssel, hogy 4,5csillag jelenti a jelest, az 5,0csillag pedig a dicséretes jelest. Így a pontszámom itt: konyha 5,0; hangulat: 4,5; szerviz: 4,0.
Nagy Tibor
- 2022. november 05., szombat 10:58