Étterem héten voltunk itt két másik családtaggal és nagyon jól tettük, hogy ide jöttünk.
Maga az étterem egy hotel földszintjén van, ezért bisztrós, báros hangulatú, dehát innen is kapta az étterem a nevét, ezzel semmi gond nem volt.
Az ételről lerítt, hogy fine-dining, valakinek ez lehet nem jön be (hiszen kisebbek az adagok), de én úgy éreztem, hogy tökéletesen voltak elosztva, az arányok rendben voltak és a desszert után úgy éreztem, hogy pont jóllaktam (de nem az a kellemetlen "kidurranok", hanem a kellemes "jóllaktam"). Az előételem nagyon szépen volt tálalva és tele volt ízzel és textúrával, előételhez méltó kis adag volt. A főételem, a mangalica tarja nagyon finom volt, a hús vajpuha volt, már az evőeszköz érintésére omlott, nagyon jól volt elkészítve. A desszert is remek volt.
Külön megjegyezném, hogy belekóstoltam családtag ételébe, aki lazac steaket rendelt, és másik családtag nem mert azt rendelni, mert szinte minden más étteremben elrontják és kiszárítják a halat. Viszont itt teljesen rendben volt, nem volt száraz a lazac, jó volt az íze és állaga, szóval még itt is ötös.
Ha nagyon bele kéne kötnöm valamibe, akkor azt megjegyzem, hogy az étlapon a szörpöknél 0.5l van feltűntetve mennyiségnek, míg valójában 0.3l egy szörp, viszont árazásra rendben van (tehát 0.3 literhez méltó árat fizettünk), de azért ezt az elírást illene javítani. Illetve egy másik dolog, hogy a főételnél ehhez a mangalica tarjához járt volna lilakáposzta második köretelemnek a burgonya mellé (ez mind online, mind ott fel volt tűntetve), de nem volt a lilakáposzta sem az én, sem a családtag tányérján, aki ugyan ezt kérte. Cserébe viszont kétszer annyi hús volt a tányéron, amellé meg a káposzta meg sok lett volna. Ezen kívül teljesen rendben volt az étterem, és szívesen visszamennék (egy másik étterem héten) ide.
Kovács Ákos
- 2023. október 08., vasárnap 18:39