Gellért Söröző & Brasserie - Budapest

Small 1567a07e fbd1 425d b53f 5ea4d3d7a38d

Képek az étteremről

Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie
Szent Gellért tér 2. , 1114 Budapest

Budapest XI. kerületében, a Gellért Söröző & Brasserie megújult gasztronómiával várja Vendégeit a patinás Danubius Hotel Gellért földszintjén.

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon.
Budapest legrégibb sörözője 2015-ben olyan megújult belső terekkel nyitja meg kapuit, ami eddigi történetének új fejezetét jelenti. A legújabb trendeket követő enteriőr pedig keretbe foglalja a konyha új filozófiáját, a korántsem szokványos alapanyagokból készült és a 22 féle kézműves sör illő ételeket.
A magyar vendégeknek kaput nyitó Gellért Söröző éttermének séfje, a fiatal és kreatív Frideczky András, több olyan neves étterem­ben dolgozott már,
mint a Cyrano, az U26 és a Baldasti’s a Csillagánizs Főzőiskolában pedig Segal Viktor és Várvizi Péter mellett volt oktató.
A séf szerint fontos, hogy egyénisége legyen az ételnek őszinte, kevés, de meghatározó fűszerezéssel, amit máshol nem készítenek el.
A nyersanyagok önmagukért beszélnek. A szezononként változó A’la carte étlapon túl a menü ajánlat és a heti menü nem a naptárhoz, hanem a természethez igazodik.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Gellért Söröző & Brasserie – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,5

(562 értékelés)


Konyha

4.5

Kiszolgálás

4.7

Hangulat

4.4

"kellemes hely egy gyönyörű épületben"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
nagyon szép hely, finom ételek, profi kiszolgálás
dr Horváth Anikó - 2018. október 16., kedd 18:02

"Nem előszőr, és remélem nem is utoljára"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Csak a menü változott. A figyelmes és kedves kiszolgálás az ételek minőségével van egy kategóriában. Köszönjük!
Szabó György - 2018. október 15., hétfő 19:56

""

3,7
Konyha: 3 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 3
Nem volt rossz, de kifejezetten jó sem. A pincérek kedvesek voltak. A húsos ételek izletesek voltak, de nagyon kis adagok. A fehércsokis desszert nagyon nem izlett, vajas lagzis torta krém volt, és kicsit sem mousse.
Klára - 2018. október 15., hétfő 17:57

"Korrekt"

4,3
Konyha: 3 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Az ételek nem voltak innovatívak, szerzői konyháról nem beszélhetünk, de jól voltak elkészítve, ár-érték arányuk kifejezetten jó volt. A sörpárosítás is rendben volt.
TÓDOR - 2018. október 15., hétfő 17:51

"Jó volt,de volt már jobb is"

4
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Minden étteremhét alkalmával betérünk egy ebédre,így volt ez vasárnap is,de most kissé csalódva távoztunk,különösen a hét folyamán megismert éttermi menük után.A tavalyi sörsor klasszisokkal nívósabb volt az ideinél,különösen a meggysört illetően,bár a mákos,fehér csoki mousse-hoz illett.Igaz,a mousse helyett inkább tejszínkrém szerűségnek nevezném ezt a desszertet. Visszafelé haladva,a marhapofát ilyen formában még nem ettük,száraz volt,és sziszifuszi munka után lehetett csak lenyelhetővé tenni.Mennyisége a hatalmas bucihoz képest aránytalanul kevés volt.Nem ilyenre számítottunk.Ebben a húsfajtában sokkal több lehetőség lenne.A vaddisznósült húsminősége rendben volt,ám a kreativitás hiányzott az összeállításból. Burgonyapüréhez a pogácsa érthetetlen ,és a szósz rettentő kevés mindehhez.A fűszerezés teljesen hiányzott.Összességében minden eddigi alkalommal sokkal nívósabb ételsort kaptunk....különösen,ha ár-érték arányban nézzük.Szerencsére ráértünk,így nem okozott gondot,hogy mindezt több,mint 2 óra alatt sikerült abszolválni.A személyzet változatlanul hozta nívóját,köszönjük.
Burda Melinda - 2018. október 15., hétfő 13:23

"Ebéd"

4
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Az ételek rendben voltak, bár a rozé vaddisznó gerinc (szüz?) elég jó fogakat igényelt. A helynek nincs különösebb hangulata, a ma "kötelező" bisztrós elemekből lapátolták össze. Egy 100 éves szállodába más illene. A kiszolgáláson érződött, hogy melyik teremben vannak az éttermi hét vendégei.
Szepesfalvy Gábor - 2018. október 15., hétfő 10:58