Macesz Bistro - magyar, zsidó konyha

Képek az étteremről

Macesz Bistro

1072 Budapest, Dob utca 26.

Macesz Bistro
Dob utca 26. , 1072 Budapest

A Macesz Bistro egy kelet-európai bisztró a Zsidó Negyed szívében.
A magyar és zsidó konyha rejtett és közismert kincseivel, hagyományos és újragondolt ételekkel várja vendégeit.
A folyamatosan megújuló kínálatról Tasnádi Ákos séf gondoskodik, aki az á la carte fogásokon túl szezonális különlegességekkel színesíti a választékot.
Nagy gondot fordítunk a borlap összeállítására is, a hazai pincészetek legjobbjainak társaságát néhány kontinentális tétellel kiegészítve.
A világjárvány okozta nehézségeket legyűrve, 2022 tavaszán újranyitottuk kapuinkat, és éttermünk újra nyitva áll régóta látogató törzsvendégeink, és az először betérők számára is.
Az éttermet zárkörűvé téve akár 60 fős rendezvényeket is le tudunk bonyolítani.
A Macesz Bistro a belváros egyik legizgalmasabb kulináris színfoltja, kitűnő választás romantikus vacsorához, családi ebédre és üzleti összejövetelre is.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Macesz Bistro – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,8

(895 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.9

Hangulat

4.7

"Macesz mentalitás"

4
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Ide ezer éve el akartam jutni, mert egyéniségemből adódóan néha vágyok rá, hogy valami jót is egyet egy zsidó étteremben. Igazából visszajönnék de azért volt pár furcsaság, kezdve ott hogy ezzel a menüvel bekerültek a top-ba. Szóval abszolút a belvárosban vagyunk a zsinagógától két utcára, egyik kedvenc kávézóm tőszomszédságában. Fél hatkor nyitnak, hét perccel előtte vérre menő harcok árán tudtam cska bebocsátást kapni, hogy el tudjak menni wc-re. de ez az én hibám, valójában ötre akartam menni, és késtem. Franc se gondolta, hogy nem délben nyitnak. Szóval inkább vacsorázós hely. A macesz ízelítőben van zsidótojás, zsidószalonna, szarvas kolbász, meg savanyított zöldségek. Kicsit olyan mint egy magyaros reggeli. Legjobban a zsidószalonna ízlett, ami hasonlít az abált szalonnára, de húspépből készül, rendlívül ízletes. A zsidótojás sem rossz, de azt már többször ettem. Összetörik a főtt tojást hagymával és sült májjal, hát elég kevés májat éreztem benne. A szarvaskolbász nagyon ízletes volt. A Macanya három falat, ez egy maceszlapokkal elkészített lasagnára hasonlít, csak nincs benne hús és egy óra múlva már éhes leszel utána. Nem valami laktató, vagy dupla ennyit kell belőle hozni. A mellé adott paradicsommártás Krúdy apánkat juttatja eszembe. A flódnit már ismertem, nagyon finom volt, és a fojtósságát ellensúlyozta az almahab amit szervíroztak hozzá. Ezt meg kell ismételnünk még egyszer! Lesz is rá lehetőség, mert az egész dining citys menü a napi háromfogás kostóló, amit bármely más nap ugyanennyiért megkapsz. Hát igen, a zsidóknak nem csak a konyhájuk, de az üzleti érzékük is híresen jó.
Magyar Tibor - 2024. április 24., szerda 22:25

"Remek:)"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
:)
Szarka Beatrix - 2024. április 22., hétfő 06:18

"Kifogástalan"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden tökéletes volt: gyors, figyelmes kiszolgálás, ízletes étkek.
Fischer Tamás - 2024. április 21., vasárnap 18:32

"Macesz Bisztro"

4,5
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Nagyon kedves és gyors volt a felszolgálás, és finomak az ételek, az egyetlen észrevétel, hogy az egyik előétel esetén kimaradt az ígért zsidó szalonna, ami nem lett volna gond, ha jelzik. Hangulatos hely, még visszatérek.
Palla Gyöngyi - 2024. április 21., vasárnap 08:29

""

4,5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 3
ilyen gombalevest még nem ettem. Bravó! A tőbbi kaja is finom volt, a kiszolgálás első rangu. Bravó, Huszárok!
Réther - 2024. április 20., szombat 23:05

"Jól tettük, hogy a Macesz Bistro-ba mentünk!"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Idén sem csalódtunk, finomakat ettünk. A kiszolgálás átlagon felüli színvonalú volt. Köszönjük!
Kurucz László - 2024. április 20., szombat 12:59