Szóval most csak annyit írok, MINDEN nagyon szép, MINDEN nagyon jó, MINDENNEL meg vagyok elégedve. Tudom, hogy egy patinás hotel étterme, de engem akkor is meglepett, hogy a Blaha tövében, ahol azért még most is vannak események, ilyen minőségű kiszolgálásban részesüljek. Az egész hét legjobb vacsoráját itt költhettem el.
De persze, azzal kezdték, hogy kapunk welcome pezsgőt, és már jön is az amuse bouche, sajt kettő darab garnélával, jártam olyan helyen, ahol a főételre került ennyi! Előétel: libamájpástétom, tokaji aszúval, hagymalekvárral és pirítóssal (kérésre gluténmentessel is) és gránátalmával. Mondanom se kell, mennyei minden falatja. A lazactatár kapribogyóval szintén fölséges! El is fogy minden az utolsó morzsáig. A bőrén sült lazacsteak tökéletesre sütve érkezik, már messziről megcsapja orrom a szarvasgombás burgonyapüré. A bélszínérmék medium rare-re sütve, ahogy kérem, hozzá zöldbors mártás és medvehagymás parázsburgonya. Elképesztő mennyire fel tudnak dobni mindent. És akkor jön a desszert: ami a tálon van nem medúza vaníliafagyival, hanem ananász carpaccio citromszorbettel, és maldon sóval a tányér szélén, hogy igazán kihozza az ízeket. Életemben nem ettem ilyet, de nagyon jól hűsít ezek utána nehéz fogások után. A másik desszert is finom, lávatorta vaníliagylalttal.
És mindezt kihozták 9000/koponyából. Hát ha így is lehet, akkor máshol miért nem lehet. Mindenesetre a Budapest nemzetei nagyon kitett magáért, biztos, hogy szereztek egy törzsvendéget, mert is végig kell enni az egész étlapot. És persze a hely maga gyönyörű, a kiszolgálás pedig elsőosztályú. Nagyon ajánlom mindenkinek.
Magyar Tibor
- 2025. július 02., szerda 23:24