ZAKAnT Étterem (Sopron) - Sopron

ZAKAnT Étterem (Sopron) - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

ZAKAnT Étterem (Sopron)

9400 Sopron, Fövényverem utca 7.

ZAKAnT Étterem (Sopron)
Fövényverem utca 7. , 9400 Sopron

A Zakant étteremmel egy 2 éve dédelgetett project valósult meg!
Mindenképpen szerettünk volna Sopron gasztronómia térképére visszakerülni, így a konyhai és éttermi koncepciónkat átalakítottuk, lehetőség nyílt főleg az éttermi vendégek visszajelzése alapján, egy különálló a’la carte éttermet megnyitni!

Kihasználva annak miliőjét, a volt “terasz” helyére álmodtuk meg, azért hogy meghagyjuk a télen-nyáron gyönyörű panorámával rendelkező helyszínt! Külön beruházás keretében jött létre a jelenlegi kialakítás. Sokat gondolkodtunk a névválasztáson is, szerettünk volna utalni kicsit az anyacégünkre a GYSEV-re, ezért a Zakatol szóval kezdtünk el játszani, ebből lett a Zakant! Közben viccesen azt gondoltuk, hogy aki a vendéglátásban tevékenykedik, és nagyokat álmodik, az egy kicsit Zakkant. Ezt összedolgozva jött létre a Zakant név aposztrofált változata, amely az üzemeltetési igazgatónk, Soltész István ötlete volt. Voltak viták ezzel kapcsolatban, álláspontokat ütköztettünk, aztán végül is ez lett a befutó! Az idő pedig majd eldönti mennyire szeretik meg a vendégek.

Fantasztikus konyhánkat Séfünk álmodta meg Fine Bisztró stílusban, mely egyedülálló lehet a városban! Rövidtávon belül célunk nem kevesebb, mint Sopron vendéglátás elitjéhez tartozni, és a minőséget képviselni!
Ebben hiszünk és ezért dolgozunk...

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: ZAKAnT Étterem – Sopron

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,8

(49 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.7

"Eszter"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Finom karácsonyi menüsor, hangulatos étterem.
Ormai Eszter - 2021. december 25., szombat 09:25

"Ági"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
.
Grécs Ágnes - 2020. március 11., szerda 19:23

"Kiváló vacsora"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Remek ételek és szuper kiszolgálás!
Havasi Krisztián - 2020. március 11., szerda 06:16

"minden nagyon jó :)"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden nagyszerű :)
Rafai Emőke - 2020. március 10., kedd 20:17

"Köszönjük"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Első alkalommal vettünk részt ilyen gasztró "kalandban" Jó benyomást keltett bennünk az étterem figyelmessége, egy pohár pezsgő köszöntés gyanánt. A gondosan összeválogatott ételek tovább fokozták megelégedésünket. A kellemes, harmonikus ízeket gyorsan, pontosan tálalták a pincérek. Köszönet munkájukért, ahogyan a szakácsok munkáját átadják a vendégeknek. Halk, kellemes zene mellett fogyasztottuk el a vacsoránkat.Köszönjük az étteremnek az emlékezetes vacsorát. Az éttermet jószívvel ajánlom.
Csordás István - 2020. március 08., vasárnap 20:41

"Borzasztó konyha "

3
Konyha: 1 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 3
Egy gyors ebédre tértünk be Február 6.án csütörtökön délutáni órákban a párommal. A felszolgalo idősebb Úr kedvességével és szakmai hozzáértésével maximálisan megvoltunk elégedve,ezután jött a második fontos dolog, a konyha és a fine dinning hasonlóság letesztelése, ital rendelés után érkezett az amouse bouche, úgynevezett étvágygerjesztő fogás, ami egy tányéron három féle krém volt, humusz tepertő krém, és egy májpástétom, semmi extra, akár lehetett Lidl ös vagy aldis termék is kicsomagolva pár dejo rajta nő meg a háznak mondott kenyér, akár lehetett az is, jól esett elfogyasztottuk, na viszont a konyha többi forgása, az borzasztó volt, sajnálom nekünk nem adta vissza azt amit másoknak. Egy tökkrémlevest és Rákoczi turost rendelt a párom, a levese rendben volt a Rákóczi újra volt gondolva, de egy, túrótöltelék volt lekvárral és gyümölcsökkel a túró sarkán lehetett látni hogy állt egy ideje a hűtőben megvolt barnulva és egy iztelen maszlag volt, a tészta nagyon minimális elázva a túró töltelék alján tojásfehérje hab hiányzott, pedig ujra gondolva is alap egy ilyen desszertnél. Én rendeltem egy húslevest marhabol, jól volt biztos elkeszitve egy erős marha consommier lehetett anno, csak a szakacs Úr elfeledte megkostolni, gondolom mivel állt egy ideje a hűtőbe a só kicsapodott a levesben és ehetetlenül sós lett, semmi gond visszakuldtuk sztornoztak, majd vártam a falusi csirke sajtos asztaltszilvas gerslivel, és jus al. Na mikor kijott, ranyultam azonnal az éhségtől nem láttam, de ott megint elcsodalkoztam, szerintem a szakács beteg lett és lehet a kertész főzött, mert, a csirke tagadhatatlan jó volt, állaga ízre, jus nem volt sehol, a gersli beton kemény volt, szerintem az is állt pár napot a hűtőbe kicsi sajttal feljavitotta a kertész meg rakott hozzá delikatot azt lehetett érezni rajta, delikat úristen, szárított paradicsom is elmaradt, helyette iztelen spanyol koktél paradicsom ketté vágva négy darab meg két két levél madárbegysalata díszítésnek. A kérdésem annyi lenne, a felszolgalo annak ellenére hogy lassan nyugdíjas, tanulni lehet tolle, szakmailag, maximálisan megvoltunk elégedve, a konyha az minősíthetetlen, egyszer még visszamennek újra kiprobalni, hátha javultak. Mindenesetre éhesen tavoztunk a számlát kifizettuk, majd haza érve elkezdtem főzni, és ettünk egy jót, a párommal, és mosolyogtunk egy jót az egészen.
Tisztelettel Tar Szabolcs - 2020. február 07., péntek 08:02