Bock Bisztró - magyar konyha

Képek az étteremről

Online foglalás nem lehetséges.


További infók közvetlen az étterem weboldalán:
http://www.bockbisztropest.hu

Bock Bisztró

1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.

Bock Bisztró
Erzsébet krt. 43-49. , 1073 Budapest

Bíró Lajossal a személyes kapcsolat régi – közel húsz éves. Még a Múzeum Kávéház étteremben volt chef és az egyik tulajdonos, ahova időnként bejártunk ebédelni, vacsorázni. Fehér szakács-kabátjában gyakran kijött a vendégek közé, mindenkivel beszélgetett egy kicsit. Érdeklődött. Várta az értékelést. Szerette ha dicsérték. Cuki ebben az időben itt volt főpincér. A kapcsolat Érden lett szorosabb, az ottani ír kocsmában tartott pipaklubban tudtuk meg egymásról, hogy kis híján szomszédok vagyunk. A kocsma tőle volt hangos, szivarozott, pipázott és dumált egyfolytában.

Mint akkoriban mindenkit, aki szeretett enni-inni, Lajost is érdekelte a bor. Cukival jártak le Villányba, persze szigorúan csak beszerzési céllal a Múzeumnak. Munkának hívták… Bock Józsit egymástól függetlenül, nagyjából egy időben ismertük meg. Jó vevők is voltunk, sokat is voltunk együtt, kialakult a barátság.

Attila régi kolléga, mára már régi üzlettárs. A 90-es évek végén befektetővé vált egy borkereskedő cégben. Érdeklődés a borok iránt, kapcsolat a borászokkal, Jóskával. A Corinthiától ehhez a borkereskedő céghez jött 2004 nyár elején az ajánlat: a nyitás után néhány hónappal kiderült, hogy a földszinti grill étteremnek nincs igazán piaca, hasznosítanák a helyet. Kínálták, vegyük ki borboltnak. Megnéztük, ahhoz nagynak tűnt. Hamar kiszámoltuk, hogy ezt rentábilisan nem lehet csinálni. Attila ötlete volt, kérdezzem meg a „kis Bírót”, mi a véleménye. Tudnánk e csinálni egy helyet borkóstolóknak, ahol szendvicseket és borkorcsolyákat kínálnánk? Lajosnak tetszett a dolog, akkor már folyamatban volt a kiszállása a Múzeumból. Nekem az volt az aggályom, hogy ide rendes melegkonyha kell, különben éhenhalunk. Megállapodtunk, hogy jó, akkor lesz konyha és akkor végleges lett az elhatározás: megalakítjuk a CorVinum Bisztro Kft.-t. Ekkor még hárman; Attila, Lajos és én.

Megállapodtunk a szállodával, aláírtuk a szerződést, megkezdődött az átalakítás. Az egyik falra egy nagy borpolcot szerettünk volna. A tervezett név pedig a „CorVinum Bisztró” volt. Lajos a Bisztró elnevezés ellen eleinte ágált. Úgy érezte túl sok az átkosban ráragadt kellemetlen emlék. Akkor Budapesten normális helyet még nem hívtak bisztrónak. Ebben biztos úttörők voltunk.

Augusztusban egy kocsiban utaztunk Villányba. Akkor már jó ideje törtem a fejem, jó név, jó név, de nem az igazi. Nincs benn a köztudatban. Útközben mondtam a többieknek, ajánljuk fel valamelyik villányi csúcsborász barátunknak, hogy róla nevezzük el az éttermet, kiemelt helyet biztosítva a borainak. Melyiküknek? Bock? Gere? Tiffán? Mohácson megálltunk a Tibinél halászlevet enni. piszok jót főzött, jó kedvben értünk Villányba, ahol Jóskával találkoztunk össze először. Enyém volt a feladat, félrehívtam és elmondtam neki az ötletet. Sokáig húzódozott. legalább egytized másodpercig. „Szöszöszö… Micsoda? Naná. Bock Bisztró. Na az meg úgy van…”

2004. augusztus 30-án kezdtünk működni, a hivatalos megnyitóra 2004. szeptember 21-én került sor. Jóska ekkor már a cégben is társ volt. Cuki már a nyitásra eljött a Múzeumból. Ő lett az üzletvezető. Cuki a „fröccsmester”. Ez van a névjegykártyáján.

A Bock Bisztró már az első törtév után felkerült a 10 legjobb étterem listájára, 2004-től 2013-ig Best of magyaros étterem cím birtokosa. 2008-ban „Az Év Étterme” a Bock Bisztró, 2007 óta a Michelin Guide ajánlott étterme, 2009 óta Bib Gourmand besorolás birtokosa. 2008-ban az Eurotock 2 csillaggal jutalmazta.

Bokszi az egyik legismertebb magyar borász, 1997-ben a Magyar Borakadémia az év borászává választotta. Lajos – executive chef - a magyar gasztronómia egyik meghatározó alakja, számos szakmai kitüntetés és cím tulajdonosa. 2004 a Chicagói Escoffier Club 99 állandó tagja közé választják be, 2005-ben és 2008-ban az „Év vendéglőse” lett. Az Amerikai Chef Akadémia 2009-ben – egyedüli magyarként – 122. tagjává választotta, ugyanebben az évben a megkapta a Magyar Köztársasági Elnök Arany Érdem Keresztje kitüntetést. 2011-ben a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökévé választották.

Szóval - sorban jöttek az elismerések, de a legfontosabb ma is: a vendég elégedettsége!

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Bock Bisztró – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,6

(22 értékelés)


Konyha

4.5

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.4

"Szép élmény "

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Minden adott volt
Nehme Fawzi - 2020. október 27., kedd 23:32

"Bock Bisztró ajánlás"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az étterem hét keretében ettünk 3 fogásos ebédet a Bock Bisztróban egy vasárnapi napon, meglepően kevesen voltak az étteremben, rajtunk kívül még csak 2-3 asztalnál ültek, bár mi ezt egyáltalán nem bántuk. A kiszolgálás kedves és kifogástalan volt, az ételek elkészítési módszereivel is bő információval szolgáltak nekünk, segítenek az ételek kiválasztásában. A vadraguleves isteni volt, a fejtett bab velouté is kellemesen csípős, a levesbetét jól illett hozzá. Sertésszűz sütőtökös raviolival, gesztenyével: igazi őszi ízek, kellemes összhatás, szaftos hús, pazar fogás volt. Harcsapaprikás: a harcsa sous-vide készült, a köretként tálalt sok tojásos galuskának kellemes, pudingszerű állaga volt, egy kicsit lehetett volna talán ízesebb. Jó fogás volt, de a másik főétel mellett ízekben haloványabb volt, itt inkább a textúrák voltak érdekesek, ízélményre ettem már finomabb harcsapaprikást. Desszertnek Gundel-palacsintát ettünk, az apró palacsintakorongok között jóízű volt a töltelék, a kandírozott(?) narancs is jól passzolt az ételhez. Első látványra talán kicsinek tűnhetett a desszert mérete, de az első két fogás után pont elég volt ennyi édesség, hogy utána ne legyen kajakómás az ember. :) Szívesen visszatérünk még, ajánlom a Bock Bisztrót.
Szilárd Dávid - 2020. október 19., hétfő 10:58

"Szuper este"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Maximálisan törekedtek a távolságtartásra, az asztalok között. Fertőtlenítő az ajtóban. Felszolgálók megfelelően használták a maszkot. Amit hiányolok és egyre több helyen van, kis "zsámoly" a női táskának! :o))) Minden szuper volt, ételek, italok.
Papp Irén - 2020. október 19., hétfő 09:33

"Vasárnapi vacsora"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nem véletlenül szerepel az étterem a Michelin guide-ban töretlenül. A konyha tökéletes tányérokat adott ki. A személyzet kedves, segítőkész és nagyon felkészült. Az étteremre ráférne egy kis felújítás, de alapvetően rendben van ez is. Köszönjük az estét!
Illár Eszter - 2020. október 19., hétfő 08:35

"Very good"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Very kind and well know about food,wine
Kenji Sugioka - 2020. október 19., hétfő 08:18

"Hangulatos hely, finom ételek"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kedves és felkészült kiszolgálás, nagyon finom ételek! Köszönjük a lehetőséget, hogy itt vacsorázhattunk!
Zsu Orosz - 2020. október 19., hétfő 08:08