Sulyom Tájétterem (Sarud) - Sarud

Sulyom Tájétterem (Sarud) - magyar konyha

Képek az étteremről

Sulyom Tájétterem (Sarud)

3386 Sarud, Kossuth út 2.

Sulyom Tájétterem (Sarud)
Kossuth út 2. , 3386 Sarud

A Sulyom Tájétterem egy fine dining bisztró a Tisza-tó mellett.
A 2021-ben nyitott étterem nyitásával indult a Tisza-tavi gasztro-forradalom. Szakítva a megszokott hangulattal, ételekkel és ízekkel a tulajdonosok nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint megteremteni a Tisza-tó új ÉtelStílusát.
A Sulyom nem akar több lenni, mint ami – egy hangulatos vidéki bisztró, a Tisza-tó egyik leghangulatosabb falujában, Sarudon. SlowFood Étterem, a SlowLiving mozgalom egyik Tisza-tavi központja.

Elsősorban a térségben élő termelők alapanyagaira építve, akár saját bemutatókertjükben frissen szedett, minőségi alapanyagokból dolgoznak, törekvésük a letisztultság, a harmónia mind a tányérok látványában, mind a felszolgált ételek ízvilágában. A Sulyom séfje, az Angliából hazatért Mikk Szabolcs és csapata fő feladatának a helyi, hagyományos ételek/ ízek újra felfedezését, és nemzetközi konyha különlegességeinek bemutatását tekinti.
Törekvésük a  Tisza-tavi Gasztrokör megalapításával a Tisza-tavi vendéglátás fejlesztése.

Az étterem egyedisége:
- Játszóház Étterem – külön épület a gyerekkel érkezőknek
- Hangulatos terasz
- Saját bemutatókert
- Kutyabarát hely, kutyamenüvel
- Elektromos autó és elektromos kerékpár töltési lehetőség
- Szeparálható vendégtér + Szeparé

A Sulyom elismerései:
- TOP20 Túrógombóc (2021)
- TOP100 legjobb hazai étterem – 97. (2023)
- Legjobb új étterem (2023)
- DiningCity Országos Étterem Hét prémium kategória – 2. hely (több éve)

Befogadóképesség:
Akár 120 fő, de 60 vendégnél többet egy időben a SlowLiving küldetésük miatt nem fogadnak.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Sulyom Tájétterem - a Tisza-tó Új ÉtelStílusa – Sarud

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,9

(53 értékelés)


Konyha

4.9

Kiszolgálás

4.9

Hangulat

4.8

"Dicséret"

4,2
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 2
Évek óta látható az étterem fejlődése. Javaslat, halk beszédet nem zavaró zenei szolgáltatás biztosítható lenne. A hangulatot kicsit emelné. A parkírozó kapacitásának bővítése szükséges. Köszönjük a finom ételeket, amiből kóstolót kaptunk, a diningcity menüben. Megfontolandó, hogy a mennyiséget ennyire lecsökkentik. Nem biztos, hogy jó üzlet politika.
Pós Judit - 2024. március 25., hétfő 14:59

"Apró malőrök"

3,8
Konyha: 4 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 4
Az étterem belülről nagyon hangulatos volt, az ételek tökéletesen finomak, már-már mesés költemények voltak, a felszolgálók kedvesek, udvariasok. Apró szépséghibák, melyek rombolták az összképet. Vasárnap délben 2 felszolgáló állt helyt becsülettel, ugyanakkor az volt az ember érzése, hogy az étterem kialakítása és a vendégek nagy száma okán ez a létszám sajnálatos módon minden erőfeszítés ellenére ottjártunkkor kevésnek hatott, továbbá bosszantó apróság, hogy az étterem nem jelzett vissza DiningCitynek, így külön e-mailben kellett bizonygatni látogatásunkat....
dr. Gál Imre - 2024. március 25., hétfő 11:05

"Kiváló ételek és vendéglátás"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Ki gondolta volna, hogy ennyire jó étteremre bukkanunk Sarudon! Nagyszerű ízek, kreatív és merész konyha, kifejezetten pozitív meglepetés volt! A velővel párosított tatárbeefsteak és a túrógombóc kiemelten finomak. A terasz is fantasztikus! Hozzánk a főépület stílusa és miliője közelebb áll még gyerekekkel is. Van különterem, mely kisebb családi, vagy üzleti összejövetelekre nagyszerű. A kiszolgálás is elsőosztályú. Nagyon jól éreztük magunkat! Nagyon ajánlom akár gyerekekkel is!
B. Boglarka - 2024. március 25., hétfő 09:00

"---"

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Nem csak jó hanem nagyon finom ételek . Pörgős és udvarias kiszolgálás. Jó hangulat.
RICZ SÁNDOR - 2024. március 17., vasárnap 17:21

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
A felszolgálók fogadása és az ott töltött időbeni udvarias, jókedvű, rugalmas természete és az ételek ízvilága a maximálisan tökéletes szintet hozták! :) Biztos vagyok benne, hogy visszatérő vendégek leszünk! ☺️
Dóra - 2024. március 17., vasárnap 07:21

"Sokadik alkalommal jártunk az étterembe"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az eddigi legjobb es legfinomabb dining city ajánlat ez az étteremnek. Többször jártunk már az étterembe, de eddig nem volt kiemelkedő étel az ajánlatokban. Viszont a mostani, nagyon kifinomult és ízletes volt. A lilakáposztakrémleves valami csoda, a gyöngytyúkleves tiszta ízekkel rendelkezett, régebben inkább delikátos vízre vagy hasonló ízfokozókkal teli szart kaptunk. A rosé kacsamell tökéletes volt, hozzá a tészta, egyben krémes és kellemesen fűszeres. A desszert a túrógombóc végre nem erdei gyümölcsökkel található meg, hanem egy extra körtés verzióban, nagyszerű ízekkel, a másik desszert pedig merész vállalkozás, de átment a vizsgán, habkönnyű vaníliás szuflé, sűrűbb tésztával mint egy hagyományos szuflé, de ízekben nagyon finom vaníliás. Összességben minden adott egy finom ebéd vagy vacsorázáshoz, az ételek finomak a kiszolgálás precíz es figyelmes! Sok sikert kívánok a továbbiakban.
Kovács Amanda - 2024. március 16., szombat 22:13