Mikszáth étterem - Castellum Hotel Hollókő**** - Hollókő

Nincs értékelés

(0 értékelés)

Mikszáth étterem - Castellum Hotel Hollókő**** - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Mikszáth étterem - Castellum Hotel Hollókő****

3176 Hollókő, Sport út 14.

Mikszáth étterem - Castellum Hotel Hollókő****
Sport út 14. , 3176 Hollókő

Céges rendezvények, üzleti, vagy családi étkezések helyszíneként is tökéletes választás szállodánk étterme, melynek nevét 'A nagy palóc', Mikszáth Kálmán ihlette.

Hagyományos és modern technológiával elkészített, a régióból származó, helyi termelők által asztalra tett alapanyagokból alkotott ételkülönlegességekkel várjuk vendégeinket.

Az érlelt Angus marhától, a frissen lőtt vadhúson, a házi köpült vajon át, a termelői tojás és tejtermékekig minden egyes alapanyagunkon érződik a helyi minőség. Ezekből kreálunk ételeket a régi Palócföldi szokásokat kicsit megújítva, tálalhatóbban, a mai kornak megfelelő köntösben, színvonalasan és mindezek mellett, - ami a legfontosabb - a hagyományos ízeket megőrizve.

Séfünk, Oláh Zoltán ('Magyarország Étele' zsűribizottságának tagja) szakmai tudását és elhivatottságát tükrözi à la carte étlapunk minden egyes fogása, a svédasztalos reggelik és vacsorák kínálata.
Szakmai mottóm és hitvallásom: Családi gondolkodás, személyes kapcsolat és gasztronómiai hitelesség. Nagyon fontosnak tartom a vendégekkel való személyes kapcsolattartást. Odafigyelünk a vendégek egyéni igényeire is, ha szükséges személyre szabott menüket állítunk össze ételallergia, étel intolerancia, illetve vegetáriánus, vegán és egyéb különleges étrendek esetén.

A Nógrád megye ékköveként ismert Hollókőn szakmai kötelességünknek érezzük a palóc hagyományok őrzését és megismertetését vendégeinkkel. Ezért természetesen megtalálható à la carte ételkínálatunkban a legismertebb palóc étel is - a Gundel János által a legnagyobb palócnak, Mikszáth Kálmánnak készített Palóc gulyás (eredeti recept szerint) -, amely ízvilágában valóban hasonlít a palócok által kedvelt savanyú krumpli- vagy bableveshez, de annál sokkal ízletesebb, és tényleg megtalálható benne minden, ami Palócföldön megterem, ezért akár valódi palóc étel is lehetne.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Mikszáth étterem - Castellum Hotel Hollókő**** – Hollókő

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


Konyha

0.0

Kiszolgálás

0.0

Hangulat

0.0