Az Andrássy Garden egy hotel étterme, ráadásul ennél frekventáltabb hely, mint az Andrássy sugárút - ami az egyetlen sugárutunk! - kevesebb van. Pár éve még Le Perle Noir volt, és nem lehetett helyet foglalni bele, annyira tele volt mindig. Akkor hangsúlyosabb volt a franciás konyha, nyilván ezért jöttek sokan, mert francia konyha azért hazánkban nem sok akad. A mostani visszatért a magyaros ízvilághoz, és egészen addig minden rendben is volt míg le nem ültettek. Előre jeleztem foglalásnál, hogy legyen gluténmentes kenyér, mikor megérkezünk biztosítanak felőle, hogy persze van, aztán két perc múlva közlik, hogy elfogyott, és persze később kompenzáltak mert kicsit kivertem a balhét. A válasz, hogy egész héten sokan jöttek és elfogyott a gluténmentes kenyér, értem vasárnap van, este hat van, vacsoraidő, ha nem a szakmában dolgoznék még el is hinném, hogy ez egy mentség. Ráadásul semmit nem tudnak felajánlani helyette, a két koktélra a vendégeik vagyunk. Miért nincs soha alternatíva az étlapon ha elfogyott a gluténmentes kenyér? Komolyan az lesz hogy mindig viszek magammal egy negyed kilót és merjenek szólni, ha előveszem. Ugyanis a kacsamáj önmagában olyan zsíros hogy nem lehet megenni, azért kenik kenyérre, egyébként tök jó lett volna. A birsalma kicsit ugyan kompenzálja, de ehhez kell valami szénhidrát. És akkor a kacsamáj a pluszos - végül leveszik a számláról az előételt is. Én lángost kértem, és azzal elnyammogom. De ez is, lángos mint előétel egy étteremben? Egy ilyen helyen. Ez kinek az ötlete volt? És mikor felmelegítették túlmikrózták, törik mint az istennyila, ezt így a lángosok szégyene, már bánom, hogy nem küldtem vissza a konyhára. A tejfölhab jó volt rajta, az egy ötlet. A szarvasgombás pesto az is egy ötlet, és mindezt tönkreteszi a szétmikrózott lángos.
Szóval a két előétel katasztrófa, a főételek ehhez képest már viszonylag rendben voltak, a vaddisznócomb a jobb, a berkenye pecsenyelé és a paszternákhab a legjobb a tálon, jól habosítanak itt. A magyar tarka viszont meglehetősen rágós, sőt mócsingos, fele megy vissza a konyhára (és ez is pluszos). A desszertek a legjobbak, a körte mandula szelet karamellával legalább valami izgalmas lezárása az estének, a paleo céklás brownieban szilvahab is van, az a legjobb része. Mondom én, hogy jól habosítanak.
Na most a mihez tartás végett 30.000-et fizettünk volna, végül 20.000 lett a számla, ezt értékelem is, de ez egy felsőkategóriás étterem, legalábbis ott indult, és nyert is (bár nem értem miért). És igen ezt hívják úgy, hogy MÁLŐR, mert ha elmennek egy 900 forintos kenyérért, ahogy előre jeleztem, akkor én több pénzt hagyok ott náluk, és nem megyünk haza taxival, kedvünket vesztve, hogy ilyen jól alakult a névnapi vacsora.
Magyar Tibor
- 2025. július 03., csütörtök 01:22