Kistücsök restaurant (Balatonszemes) - hungarian, international food

Make an Online Reservation

4-course Tastes of our region menu 12,000 HUF Valid until 31 January 2022

4-COURSE TASTES OF OUR REGION MENU - With monthly renewal menu offers restaurant Kistücsök awaits its Guests!

Tastes of our region – menu
- Goat cheese in walnut oil with salad 2490 HUF
- Beetroot soup with apple & fried blood sausage 1990 HUF
- Angus beef neck with sweet potato cream & lentils 5990 HUF
- Chestnut puree with sour cherry compote 1990 HUF

Price of menu: 12.000 HUF/person

Vegan tastes of our region menu
- Beetroot hummus with horseradish 1990 HUF
- Celery cream soup with pickled & roasted chickpeas 1990 HUF
- Kale pottage with roasted brussels sprouts 3990 HUF
- Vegan créme brulée 1990 HUF

Price of menu: 9.000 HUF/person

Service charge: 12%

Do not miss this great offer:

Reserve Now

Kistücsök restaurant (Balatonszemes)

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.

Kistücsök restaurant (Balatonszemes)
Bajcsy-Zsilinszky utca 25. , 8636 Balatonszemes

In Balatonszemes, with its excellent Hungarian cuisine and a wide range of select wines, restaurant Kistücsök awaits its guests.

“The love of tradition involves the love of the future" – Lalla Romano. This motto taken from the famous Italian writer is close to the philosophy of Kistücsök.

Almost two decades ago, when I took over the restaurant I was in my mid-twenties and had ideas, plans and dreams. Initially, I may not have been able to accurately specify the goals and the paths leading to achieving them, but since then I have built such paths knowingly and systematically; in addition, the gastronomic culture and environment were also quite different at that time. And then something was started. Thanks to one of my widely travelled guests with whom I have had a close friendship since that time, I became more and more interested in the world of restaurants. We had a lot of conversations and started to take culinary "study trips”. The world opened and thanks to the experiences and international examples, step by step I got a more and more precise vision on what kind of restaurant I want to create. It is beyond doubt that László Jahni senior chef and the whole team of the restaurant had a significant role in the implementation, and without them we would not be at the stage where we are now.

I think the honour that Kistücsök is among the ten best restaurants of the country with the award of “Restaurant Owner of the year in 2010” confirms that we are on the right track. Through our foods and wines we would like to introduce our region, our Lake Balaton. Respect, local traditions and raw materials are essential for us as we owe our origins to these roots but we also keep a close eye on renewal and innovation. I believe it is important to understand and speak about these principles, therefore, we participate in the life of the domestic gastronomical community. We motivate others to use the raw materials of our region, and maintain close and trustful relationships with the producers, fishermen and winemakers of the region. Our mission is to establish a connection between them, thereby elevating wine and food culture to its deserved place in this area.

I had a lot of plans for the next years. I trust that I will be able to achieve them step by step – together with my team. For the meantime I look forward to meet you here in Kistücsök!

Reserve your table online now for free through DiningCity: Kistücsök Restaurant – Balatonszemes

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.7

(275 értékelés)


food

4.7

service

4.8

ambience

4.7

"Sokadik"

4.8
food: 5 service: 4 ambience: 5
Sokadik alkalommal fordultam meg az étteremben, eddig minden alkalommal elégedetten. Most is így történt. Remek alapanyagokkal dolgozik a konyha, jó az ízharmónia. Sok fiatal kiszolgáló van náluk, de ez inkább pozitív, mint negatív. A hangulatra sem lehet panasz, szeretünk ide járni a Párommal.
Szabó András - Thursday 09/12/2021

"Gyomorpanasz"

3.3
food: 1 service: 5 ambience: 4
Udvarias személyzet fogadott minket, szép a környezet, tisztaság van mindenütt. Az étlapon főként igazi magyaros ételek, melyek ízvilága nagyanyáink falusi konyháját idézi, vagyis sok zsírral/olajjal készült. Olyannyira, hogy a párom gyomortartalma hosszas háborgás után kikéredzkedett. Nekem az volt a szerencsém, hogy alig ettem ( a 4 fogásból csak a madártej ízlett ), így nem kellett szenvednem úgy, mint neki. Még soha nem jártunk így, hogy egy romantikusnak induló vacsora a mellékhelyiségben érjen véget, egy életre szóló rossz élmény volt.
Dr Ficsor Beáta - Tuesday 07/12/2021

"SAJNOS csalódás"

3.5
food: 3 service: 3 ambience: 4
A megérkezés, a hely hangulata egyből nagyon kellemes élményt nyújtott. A személyzet rutinból, fiatalos “lendülettel” végezte végig a dolgát. A választott előételek rendben voltak. A leves és a mangalica sonka hozták, amit kell, de semmi extra. A főételeknél kezdődtek a csalódások. A ponty kiválóan volt megsütve, de a hal alapanyag minősége, íze sajnos nagyon gyenge volt, amit némiképp ellensúlyozott a köret. A borjúmáj hol száraz, hol szinte még nyers állaga tette próbára a gyomrunkat, a polenta íze, állaga teljesen jellegtelenre sikerült. A sütőtökös desszert porszáraz volt, a madártej viszont hozta az elvárható minimumot, extrának semmiképpen sem mondanám. Szubjektív véleményem szerint az adagok szükségtelenül nagyok (tekintettel a 3 fogásra). Valami nagyon nem stimmelt, mert a gyomrom jó 5 óráig küzdött az ételek megemésztésével, szegény feleségem ennél sajnos jóval rosszabbul járt. Lehet, nekünk nem volt csak szerencsénk, vagy a végére (10-e vacsora) kicsit elfáradt a program. Régi vágyunk volt kipróbálni ezt az éttermet. Sajnos nekünk ez most csalódás lett.
Grabsits Dániel - Monday 11/10/2021

""

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Szuper hely, szuper hangulat és szuper kaják.
Benkő Dániel - Monday 11/10/2021

"Minden szuper volt mint mindig!"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Sokadszorra járunk ebben az étteremben, nagyon szeretjük! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Mónika Budai - Monday 11/10/2021

"Règen jobb volt"

3.0
food: 2 service: 4 ambience: 2
Korábban több ízzel dolgoztak. Száraz desszert,ízetlen fogások
Molnár Boglárka - Monday 11/10/2021