Kistücsök restaurant (Balatonszemes) - hungarian, international food

Make an Online Reservation

4-course Tastes of our region menu Valid until 30 September 2021

2b794b2f 7905 479c 8417 3b578dce5421
11,000 HUF
Original price 11,860 HUF
Discount 8%
Reduction 860 HUF

4-COURSE TASTES OF OUR REGION MENU - With monthly renewal menu offers restaurant Kistücsök awaits its Guests!

Tastes of our region – menu
- Tomato chickpeas with basil oil 2490 HUF
- Fermented cucumber soup with herby cucumber 1890 HUF
- Angus beef rump with roasted potatoes and raspberry beetroot salad 5490 HUF
- Cottage cheese pie with apricot 1990 HUF

Price of menu: 11.000 HUF/person

Vegan tastes of our region menu
- Cucumber roll with watermelon 2490 HUF
- Cold & creamy corn soup with citrus and ginger 1890 HUF
- Summery stuffed cabbage with tomato 3990 HUF
- Cherry crumb cake with tarragon cherry mousse 1990 HUF

Price of menu: 9.990 HUF/person

Service charge: 12%

Do not miss this great offer:

Reserve Now

Kistücsök restaurant (Balatonszemes)

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.

Kistücsök restaurant (Balatonszemes)
Bajcsy-Zsilinszky utca 25. , 8636 Balatonszemes

In Balatonszemes, with its excellent Hungarian cuisine and a wide range of select wines, restaurant Kistücsök awaits its guests.

“The love of tradition involves the love of the future" – Lalla Romano. This motto taken from the famous Italian writer is close to the philosophy of Kistücsök.

Almost two decades ago, when I took over the restaurant I was in my mid-twenties and had ideas, plans and dreams. Initially, I may not have been able to accurately specify the goals and the paths leading to achieving them, but since then I have built such paths knowingly and systematically; in addition, the gastronomic culture and environment were also quite different at that time. And then something was started. Thanks to one of my widely travelled guests with whom I have had a close friendship since that time, I became more and more interested in the world of restaurants. We had a lot of conversations and started to take culinary "study trips”. The world opened and thanks to the experiences and international examples, step by step I got a more and more precise vision on what kind of restaurant I want to create. It is beyond doubt that László Jahni senior chef and the whole team of the restaurant had a significant role in the implementation, and without them we would not be at the stage where we are now.

I think the honour that Kistücsök is among the ten best restaurants of the country with the award of “Restaurant Owner of the year in 2010” confirms that we are on the right track. Through our foods and wines we would like to introduce our region, our Lake Balaton. Respect, local traditions and raw materials are essential for us as we owe our origins to these roots but we also keep a close eye on renewal and innovation. I believe it is important to understand and speak about these principles, therefore, we participate in the life of the domestic gastronomical community. We motivate others to use the raw materials of our region, and maintain close and trustful relationships with the producers, fishermen and winemakers of the region. Our mission is to establish a connection between them, thereby elevating wine and food culture to its deserved place in this area.

I had a lot of plans for the next years. I trust that I will be able to achieve them step by step – together with my team. For the meantime I look forward to meet you here in Kistücsök!

Reserve your table online now for free through DiningCity: Kistücsök Restaurant – Balatonszemes

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.8

(254 értékelés)


food

4.7

service

4.8

ambience

4.7

"Csodás vacsora/borjúmáj"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Megdöbbenéssel olvasom a legutóbbi bejegyzést. Pont azért léptem be,hogy méltassam a tegnap esti vacsoránkat! Természetesen a hétvégi ajánlatot kértük. A máj tökéletesen lett elkészítve- pontosan úgy ahogyan ezzel az alapanyaggal bánni kell. Mai nap visszatértünk, hogy újra fogyasszunk,de sajnos a nagy kereslet és a máj sikere miatt ebédkor felszolgálták a rendelkezésre álló készlet utolsó adagját is. Köszönjük a gasztronómia élményt, a kiszolgálást és a lelket amivel az ételek itt készülnek és az odaadást amivel a vendégeket várják!
Fényes Beatrix - Sunday 29/08/2021

"Borjúmáj"

2.5
food: 2 service: 2 ambience: 3
Érkezéskor láttam a bejárátnál elhelyezett táblán, hogy a napi ajánlat borjúmáj sült szilvával és puliszkával. Az étlapon nem is szerepelt. Nagyon megörültem, étteremben ritkán van máj a választékban, reméltem, hogy a Kistücsökben pláne élmény lesz. Ehhez képest olyan volt mint a cipőtalp, kemény, gumis, ízetlen. Vagy öreg volt a "borjú", vagy nem volt friss a máj, vagy a szakács volt gondatlan, nem tudom, de nagyon nagy csalódás volt. Nem is ettem meg az egészet, azt a keveset is csak azért, mert nagyon éhes voltam és a többiek hangulatát sem akartam elrontani azzal, hogy húzom a szám. A vacsora végeztével a pincér kérdezte, hogy ízlett, akkor azért elmondtam. Láthatóan nem volt felkészülve az őszinte véleményre.... Az egészben a legfelháborítóbb, hogy még csak véletlenül sem hangzott el a "nagyon sajnáljuk" vagy "elnézést kérünk" , ne adj' Isten a "vendégünk volt", viszont a napi ajánlatos táblákat azzal a lendülettel bevették. Sajnálom, hogy már a Kistücsökbe sem éri meg elmenni a Balatonnál.
Hámori Brigitta - Sunday 29/08/2021

"Csalódás"

2.2
food: 4 service: 1 ambience: 1
Az ételek finomak, de a tálalás és a felszolgálás elrontja az élvezetet és a hangulatot. Példák: Cukormentes limonádé helyett tömény citromlevet kaptam. Amikor szóltam, azt a választ kaptam, hogy tegyek bele cukrot. A rendelt kacsamell nagyon finom volt, de a hozzá kapott krumplipüré viszont hideg. Mivel ízlett az étel, ezért elfogyasztottuk. Lehet, hogy nem kellett volna, mert a pökhendi felszolgáló azzal vágott vissza, hogy megettük. Vagyis ne reklamáljunk. A desszerthez hozott evőeszközöket a pincér a citromlétől, sörtől ragacsos, terítő nélküli asztalra rakta le. Elég furcsa volt, mert még a legegyszerűbb étteremben is tányéron, szalvétán hozzák ki az új evőeszközöket.
Eleőd Márta - Wednesday 25/08/2021

"DiningCity"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Tökéletes! Ez mindent magába foglal.
Kresz Rita - Wednesday 21/10/2020

"Szabó család"

4.8
food: 5 service: 5 ambience: 4
Kiváló ételek, jó hangulat, szakértő borkínálás, minden jól működött.
Szabóné Borbás Anikó - Tuesday 20/10/2020

"donvezsenyi "

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Minden nagyon szuper volt!
Vezsenyi Károly - Sunday 18/10/2020