Kistücsök Étterem - Food & Room**** (Balatonszemes) - Balatonszemes

Kistücsök Étterem - Food & Room**** (Balatonszemes) - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Kistücsök Étterem - Food & Room**** (Balatonszemes)

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.

Kistücsök Étterem - Food & Room**** (Balatonszemes)
Bajcsy-Zsilinszky utca 25. , 8636 Balatonszemes

Kiváló magyar konyhával, széles borválasztékkal, hangulatos belső éttermi résszel és terasszal várja vendégeit Balatonszemesen a Kistücsök Étterem - Food & Room****.

"A hagyomány szeretete a jövő szeretetét is magában hordozza" (Lalla Romano). A neves olasz írónőtől kölcsönzött mottó igen közel áll a Kistücsök által képviselt filozófiához.

Lassan két évtizede, amikor huszonévesen átvettem az éttermet, voltak elképzeléseim, terveim és álmaim. A kezdetekben talán még nem is tudtam volna pontosan meghatározni azokat a célokat és a hozzájuk vezető utat, amelyeket azóta tudatosan és következetesen építettem fel, a gasztronómiai kultúra és közeg is egészen más volt még. Aztán elkezdődött valami. Egy világlátott vendégemnek köszönhetően, akivel azóta is szoros barátságot ápolok, egyre intenzívebben kezdett el érdekelni, hogy mi történik a külföld éttermeiben. Rengeteget beszélgettünk, később elkezdtünk kulináris "tanulmányutakra" járni. Kitárult a világ, az élményeknek, tapasztalatoknak és nemzetközi példáknak köszönhetően pedig lassan pontosan kialakult bennem, hogy milyen vendéglőt vizionálok. Ennek megvalósításában vitathatatlanul nagy szerepe van Jahni László konyhafőnöknek és az étterem egész csapatának, nélkülük nem tartanánk ott, ahol ma vagyunk.

Úgy érzem, a megtisztelő cím, hogy a Kistücsök az ország tíz legjobb étterme között szerepel, illetve, hogy a 2010. év étteremtulajdonosává választottak, megerősít abban, hogy jó úton haladunk. Az ételeinken és a borainkon keresztül szeretnénk a régiónkról, a mi Balatonunkról szólni. Elengedhetetlen számunkra a helyi hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása, hiszen ezekből a gyökerekből táplálkozunk, de a megújításukat és az innovációt is szem előtt tartjuk. Fontosnak találjuk, hogy ezeket megértsük, beszéljünk róluk, ezért a hazai gasztronómiai közéletben is igyekszünk szerepet vállalni. Ösztönözzük a térségünk alapanyagainak használatát, szoros és bizalmi kapcsolatokat ápolunk a környék termelőivel, halászokkal, borászokkal. Feladatunknak tekintjük, hogy mindezeket összekössük, és ezáltal segítsük, hogy a bor- és ételkultúra errefelé is a helyére kerüljön.

A következő évekre rengeteg tervet dédelgetek. Bízom benne, hogy –a csapatommal együtt- szép lassan, lépésről lépésre mindegyiket valóra tudom váltani. Addig is várom Önöket sok szeretettel, itt nálunk, a Kistücsökben!

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Kistücsök Étterem - Food & Room**** – Balatonszemes

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,8

(363 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.8

"Kellemes idők"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon kellemes időt töltöttünk az étteremben. Letisztult, szép beltér fogad, jól átgondolt étlap és ételek. Nincs túlgondolva, pont azt adja, amit ígér. Már nem először voltunk a Kistücsökben, és sosem okoztak még csalódást.
B. Ádám - 2023. november 22., szerda 22:13

"Ok"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Teljesen szuper volt, nagyon szépen köszönjük az estét
Oláh Gergely - 2023. november 10., péntek 14:14

"Márta"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kíváló ételek,emlékezetes gasztroélmény Barátságos,kedves felszolgálás remek környezettel.
Kulcsár Judit - 2023. november 08., szerda 08:54

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kiemelkedően magas színvonalú étel és kiszolgálás, finom kávé. Nagyszerű élményt adott az itt eltöltött idő.
Nagy Márton - 2023. november 08., szerda 08:06

"családias hangulat, minőségi,ételek, profi személyzet"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon finomak voltak az ételek, tálalásuk is megfelelő, az italkínálat és kóstoló szintén. a somelier felkészült volt, jó ajánlásokat tett. A konyhának köszönjük a gasztronómiai élményt! A hangulat családias volt, abszolút figyelembe véve a foglalásnál kért szempontokat, de mégis szeparáltan tudtunk leülni..
Molnárné Lukács Anita - 2023. november 07., kedd 10:59

"Kellemes hangulat"

4
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Kellemes hangulat
Pluhár Zoltán - 2023. november 06., hétfő 19:56