Restaurant Budapest Bistro Csárda in Budapest

Restaurant Budapest Bistro Csárda - hungarian food

Make an Online Reservation

Restaurant Budapest Bistro Csárda

1054 Budapest, Vécsey utca 3.

Budapest Bistro Csárda
Vécsey utca 3. , 1054 Budapest

In the centre of Budapest, only 2 minutes from the Parliament with quality Hungarian cuisine, restaurant Budapest Bistro Csárda awaits its guests.

 

Dear guests,
We would like to thank our new customers and guests of 8 years for the constant support and engagement. Let us take this opportunity to introduce ourselves once again!

Our historical restaurant opened its doors in 2012 at the dawn of the Hungarian gastronomical revolution. During our short break- in the autumn of 2020, Budapest Bistro underwent a complete interior and image facelift. The name Bistro- Csárda represents our new take on traditional Hungarian dishes blended with a fine dining experience.

We find it our mission to present and serve traditional, decadent Hungarian dishes to our guests.

Legendary Goulash! Hungary is well known for this internationally famous soup. Its flavors embody everything our restaurant represents.

The Budapest Bisztró- which seats over 120 people- is located in the immediate vicinity of the Parliament on the picturesque Vécsey Street. Whether you are planning a family event or gathering of friends the modern yet Csárda atmospheric restaurant, is the perfect choice for you.

We proudly own one of the largest terraces on our street front, in the city center. Not only the restaurant but the terrace itself can accommodate over 100 people. On our modern equipped terrace, guests have the opportunity to enjoy an al fresco dining experience even in winter, with homemade meals served in traditional cast iron pots. Hot soup guaranteed!

Our professionally excellent team has many years of experience in organizing large-scale events. Thanks to our roomy spaces and a wide range of dishes your imagination is the only limit.

The talented and professionally recognized Chef Elek Richard is a three-time Bocuse D’or finalist, which is the most prestigious cooking competitions in the world. In addition, he won 2nd place in the Chaine Des Rotisseurs World Organisation, organized by the Hungarian Association. He was also awarded a silver medal at the final of the WACS Global Chef Challenge in Prague. Last but not least he received 10th place at the Thessaloniki World finals, beating 14 nominated countries.

Next to our traditional styled a’la carte menu, we will also have a „Chef’s offer”. We arrange our offers based on seasonal ingredients and the variations of Hungarian traditions.

The Bisztró has won the Best of Budapest award every year since 2012. This award is only given to service providers who maintain consistency and high-quality service. Furthermore, each year we have won the Trip Advisor Travelers’ Choice award. This is the highest level of recognition of the platform, which can only be achieved by the top 10% of service providers.
Reserve your table online now for free through DiningCity: Budapest Bistro Csárda - Budapest

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.6

(953 értékelés)


food

4.6

service

4.7

ambience

4.6

"Dining City 4 fogásos ajánlat"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Nem sokat kellett gondolkozni hogy mire hány csillagot adjunk, mert minden hibátlan volt. Kellemes a terasz, jó kis élőzene szólt. Mindenki nagyon profi és kedves volt a személyzetben aki az asztalunknál járt, és nagyon flott, jó ütemű volt a kiszolgálás végig. Az ételek minden szinten szuper ízletesek voltak, semmibe nem lehetett belekötni. Nagyon ajánlott a hely, és ha legközelebb is lesz hasonló ajánlat akkor biztosan megint megyünk ide enni. Köszönjük szépen.
Pusztai Ádám - Wednesday 14/07/2021

"Értékelès"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Kedves kiszolgálás, csodás hangulat, szép hely
Fónyad Anna - Wednesday 30/06/2021

"Nem jött be"

1.5
food: 1 service: 1 ambience: 1
Figyelmesebben kellett volna olvasnom a korábbi értékeléseket... Érkezéskor úgy tűnt nem is tudnak a foglalásról, de "mindjárt megoldjuk". A kinyomtatott előjegyzésén összesen 2 foglalást láttam az estére, a teraszon kb. 4 asztalnál volt vendég, ami nagyjából így is maradt egész este. Érezd magad kellemetlenül kezdet. Annak ellenére, hogy alig volt vendég, az a'la carte-sok nagy része salátát és pizzát evett, sikerült 3 óra alatt elfogyasztani az ízelítő adag menüsort. Rendkívül kis adagok (erre az egyre készültünk), ízvilágban a saláta önteten kívül semmi, ami megfogott volna. A húslevest hidegen hozták ki; a sokat emlegetett őz főétel eleve nem is volt kérhető (a pincér szerint rendkívül sok fogyott belőle); a rizottó csak köret értékű volt; desszertek felejtősek (amúgy sem lehetett kikanalazni a szűkülő szájú vizespohárból leveses kanállal). Hangulatot a "kihaltság" nyugalma uralta, a meccs miatt az élő zene véget ért, pedig a meccset a nagy kivetítőn mindössze 1 vendég követte, másokat nem is érdekelt. Ha egy étterem meghirdet egy Dining City akciót, rosszul is elsülhet, mint az ő esetükben.
Mangó Éva - Tuesday 29/06/2021

"Vacsora"

3.0
food: 3 service: 4 ambience: 2
Nem voltunk még az étteremben, így egy próba vacsorát terveztünk az adott fogások közül. A kiszolgáló személyzet kedves volt, itt-ott volt csúszás a fogások tálalásával, de összességében jó volt. Az ételek ízei átlagosnak mondhatók és a mennyiségük is kifogásolható volt, tekintve azt, hogy a'la carte rendelés esetén ugyanazon étel mennyiségei eltérőek voltak. Ami rontott a hangulaton, hogy főétel esetén nem volt teljes a választék, ez azért volt bosszantó, mert előrendelés esetén igencsak lehet számítani a vendégekre. Egy dolog volt kifejezetten zavaró, hogy egy alulöltözött személy (tulajdonos/vezető) hangosan, kioktató módon folyamatosan degradálta a kiszolgáló személyzetet a vendégek előtt, ezt véleményem szerint (még, ha jogos is a kiakadás, vagy hiba észrevétele) nem a célközönség előtt mondjuk el az adott alkalmazottnak. Bízom benne, hogy ez az üzenet eljut az elkövető felé. Az élőzene viszont kellemes volt. Összességében egy közepest tudnék mondani az étteremre, első vásárlóként/vendégként.
Péter Péter - Monday 28/06/2021

"Lassan járj..."

2.8
food: 4 service: 2 ambience: 2
Foglalás előtt el kellett volna olvasni az értékeléseket. Sajnos tényleg nagyon lassan kaptuk meg az ételeket. Nyilvánvalóan el van úszva a konyha, 4 fogás 2.5 óra (bár a korábbi értékelések alapján ezzel még jól is jártunk). A fizetésre is külön 15 percet kellett várni, pedig még a desszert előtt szóltunk. Világos, sok vendég volt, de ez így akkor sem kellemes élmény, hiába kaptunk "ajándék" vizet, ennél valami többre/jobbra lenne szükség. A hangulatot rontja a méretes káosz, úgy mint összekevert asztalok/italok/ételek, plusz a személyzet látható feszültsége. Az ételek finomak voltak, kivéve az őzcsülökhöz adott száraz és íztelen házi "gnocchit". A panna cotta, bár finom, de nem panna cotta. Szegény szomszéd asztalnál ülő osztrák(?) úr végül nem kapott sört, pedig háromszor kért. :)
Szűcs Balázs - Monday 28/06/2021

"Finom vacsora kellemes környezet "

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Az étterem tágas teraszán kaptunk helyet. A pincér a rendelés felvételekor készségesen válaszolt kérdéseinkre. A négy fogasos étel sor nagyon ízletes volt. A tálalás módja igazi esztétikai élményt nyújtott.
Csapenszky Eva - Monday 28/06/2021