DiningCity - Always the place to be in Hungary

Chess Restaurant in Budapest

Review rating

4.6

(150)


About Chess Restaurant

At the centre of Budapest, and only two minutes from Oktogon square, Chess offers Italian-French-Hungarian bistro cuisine.

The Chess Restaurant has opened: it’s YOUR move now!
Introducing a NEW Chess restaurant: a new management, a new staff, and a new concept awaits YOU on Dob street, Budapest! The new concept successfully combines the increasingly popular Italian-French bistro cuisine with traditional Hungarian foods. The menu includes items ranging from beef goulash and Ligurian minestrone to courgette-shrimp risotto, from chicken paprikash and Butterfish filet to panna cotta and special Hungarian cottage cheese dumplings. You’ll find everything you can imagine! The coffee selection is great, and the wine card is comprehensive. The menu is fitted to the time of the year, and every week we have new specials. From spring until autumn, you can dine on our courtyard terrace!

Our Executive Chef, Levente Kovacs, thinks this way about our cuisine:
“The youthful and modern bistro cuisine is my world. It re-news itself day by day and combines the culinary lifestyles of places around the world, even on just one plate. It happens in a way that I don't use hundreds of spices: I create exciting contrasts. I work with a minimalist kitchen design because simple can be great too! It’s sometimes difficult to refrain from putting all my ideas into one dish. I look for the raw materials, as they were given to me by nature herself; and I change as little as I can. Then we get to a point where simple is not so simple anymore: an easy and tasty harmony in life, in the kitchen and on the plate, simple is a masterful and complicated balance. Enjoy!”

What else can we say?
The Chess Restaurant is place of intimacy in black and white, a place to get together frequently, a place to try new dishes every day, and a place with an ever-changing culinary creativity, served simply and distinctly.

Reserve your table online now for free through DiningCity: Chess Restaurant – Budapest

Book Now

Reviews


Write a Review

"impeccable"

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
Perfect place to impress someone you love. Plates, taste of the meals, creativity, professionalism. Well done! Special thanks
Stefan - Tuesday 08/09/2015

"Everyone preferring mediterranian food should dine here"

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
Monday evening had a horrible experience at another French restaurant probably run by a homeless, drunk old couple, who pretty much look like each other. The guy is french. The owner woman was so drunk (by 9 pm!!!), she couldn`t stand on her feet. She stopped in front of the blackboard, kept on staring at it for about 2 minutes. One could tell she has no clue of what`s happening around her. Then she started to hug the blackboard, then stared to stare at it again. We got into a cab, and the driver recommended this place. Nice athmosphere, we felt being looked after in a polite and professional manner. The plates look amazing, and taste delicious. We were able to vent out here. Thank you for all - the great job, and keeping the professional people and the right attitude
Mario - Saturday 23/05/2015

"Relief"

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
Background of our story: Arrived here very exhausted after leaving a terrible nearby french restaurant (The one, with the French flag outside and lots of roosters inside), heavily drunk old arrogant owner woman, barely can stand on her feet, disgusting place, which we had left quickly... Here, it felt dropping into an oasis of kind and professional people, clean restaurant, delicious meals, decoratively presented. Thank you from saving our evening from turning out to a horrible experience (because of the Rooster-nightmare, which anyone should AVOID)
B K - Saturday 23/05/2015

"Értékelés"

4.5 Food: 4 Service: 4 Ambience: 4
Nagyon kellemes hely. Kicsit idegesítő, hogy miközben eszem, megkérdezik, ízlik-e. Gusztusos, kellemes tálalás, kedves pincérek. Minden nagyon finom volt. (A desszerthez járó szósz kivételével.) Mindenkinek ajánlom.
Tóth Gergely - Friday 27/03/2015

""

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
Az egyedülálló ízvilágú ételek,kellemes zene, udvarias kiszolgálás. Minden falatot élveztünk. Maradandó élményben volt részünk ismét! Köszönjük.
Klaudia - Thursday 26/03/2015

"Fantasztikus ízek, látványos ételek, figyelmes felszolgálás"

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
Az étkészlet szolidan elegáns a felszolgálás figyelmes, pont annyira, melytől még nem tolakodó. Az ételek látványát csak az íze múlta felül! Az elfogyasztott ételek elkészítése, ízesítése, valamint művészi tálalása minden érzékszervünket megdolgoztatta és maradandó élménnyel távozhatunk.
Erika - Wednesday 25/03/2015

""

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
2015.03.21. napján vacsoráztunk az étteremben. Köszönjük a személyzetnek és az étteremvezetőnek, hogy ilyen nagyszerű élményben lehetett részünk. Az ételekről és a kiszolgáláskor csak superlativusokban tudunk beszélni. Másoknak is ajánlani fogjuk ezt az éttermet és máskor is ellátogatunk ide.
Juhász Zoltán - Tuesday 24/03/2015

"Tökéletes kiszolgálás, ételek és hangulat "

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
Egyszerűen minden fantasztikus volt a Chess Étteremben. A felszolgálók nagyon kedvesek, udvariasak és barátságosak voltak az első pillanattól kezdve, professzionális kiszolgálást biztosítottak számunkra az ebéd során. Az ételek remekül illettek egymáshoz, egytől-egyig nagyon finoman voltak elkészítve, melyet gyönyörű tálalással koronáztak meg. A borok, a hely atmoszférája, a háttérben szóló zene pedig csak fokozták a hangulatot. Az étterem könnyen megközelíthető az Erzsébet körút felől, ami számunkra szintén fontos szempont volt. Csak ajánlani tudjuk az éttermet! Köszönjük a remek kiszolgálást és gratulálok a csapatnak!
Szonja - Tuesday 24/03/2015

"szerethető fogások, egy-egy csavarral"

4.0 Food: 3 Service: 4 Ambience: 4
Hangulatos étterem, kedves kiszolgálás. Mindegyik fogásban volt egy kis csavar. Az ételek alapvetően nagyon ízletesek voltak, egy kicsit talán az adagok mérete miatt nehézkesnek találtam egy-egy összeállítást (bundázott lazac-gnocchi), ez azonban nem vont le a vacsora értékéből. A blini és a Cézár saláta a kardhal tatárral kimondottan jó előétel-kombináció volt, és a főétel holladi espumája is betalált a curry ízesítéssel.
Winkler Ágnes - Monday 23/03/2015

""

4.8 Food: 5 Service: 4 Ambience: 5
Különleges fogások, bőséges adagok, kellemes környezet, udvarias kiszolgálás.
Edit - Monday 23/03/2015

"Tökéletes gasztonómiai élmény"

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
finom ételek, figyelmes személyzet, meglepetés falatok
Éva - Monday 23/03/2015

""

4.5 Food: 4 Service: 4 Ambience: 5
Nagyon hangulatos étterem, kedves kiszolgálással, finom ételekkel
Dia - Monday 23/03/2015

"Kézműves borok!"

4.7 Food: 4 Service: 4 Ambience: 5
Nagyszerű ételek, gyors és udvarias kiszolgálás, kellemes retro hangulat. Az étterem különleges értéke, hogy csak kiváló kézműves borokat szolgálnak fel Kovács Antal kínálatából.
Attila - Monday 23/03/2015

""

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
Remek ételek+ udvarias és professzionális kiszolgálás +extra apró kedvességek = Kellemes szombati kikapcsolódás. Köszönjük :)
Annamária - Monday 23/03/2015

"Fantasztikus mint eddig mindig"

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
Visszatérő vendégeknek mondhatjuk magunkat a párommal, csak ajánlani tudom mindenkinek !!!
Rovó Bence - Monday 23/03/2015

"Fine dining "

4.3 Food: 4 Service: 4 Ambience: 4
delicious food, nice design , good atmosphere, pleasent dining
Agnes - Monday 23/03/2015

"Fesztelen elegancia"

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
Már az érkezéskor érződött, hogy a személyzet érti a dolgát. A környezet elegáns, de nem feszélyező, a felszolgálás udvarias de nem karót nyelt. Ha nagyon-nagyon akarnék, biztosan tudnék egy-két apró hibát találni, de eszemben sincs keresni, annyira magával ragadó az a szívélyesség, amivel valóban VENDÉGÜL láttak bennünket - az üzletvezető erre született, tökéletesen eltalálja, hogyan legyen barátságos, de nem tolakodó. Az ételek izgalmasak, színesek, látványosak, és legfőképpen jól kitalált kombinációk szépen elkészített elemekkel, jól működnek együtt a hozzájuk kínált borokkal is. Tanulmányozva az étlapot, megtapasztalva az étterem atmoszféráját és a konyha stílusát, biztos vagyok benne, hogy a jövőben szívesen eltöltünk itt néhány kellemes estét. Számunkra az eddigi Étterem Hetek legjobb felfedezése volt a Chess Étterem, nem is értem, hogy maradhatott ki eddig :).
Kovács Éva - Monday 23/03/2015

""

4.3 Food: 4 Service: 5 Ambience: 4
Hangulatos,elegáns étterem profi személyzettel. A megérkezésünktől kezdve egészen a távozásunkig figyelmes és első osztályú kiszolgálásban volt részünk. Az ételek rendkívül finomak voltak. A sárgaborsó krémleves telitalálat nálam csakúgy,mint a csoki souffle. Köszönet!
Limbeck Zsolt - Sunday 22/03/2015

"Kellemesen meglepve"

4.7 Food: 5 Service: 5 Ambience: 4
Nagyon sok szép és jó étterembe jártam évek során ,viszont a Chessben a kitűnő étel , kedves és professzionális kiszolgálás mellet a hangulat is tökéletes volt számunkra :-) Nagyon is javasoljuk az éttermet !
Eva - Sunday 22/03/2015

"Remek vacsora"

5.0 Food: 5 Service: 5 Ambience: 5
Remekül éreztük magunkat, szuper kiszolgálás, ízletes ételek. Köszönjük!
Amarilla - Sunday 22/03/2015

Loading more results...
Book Now

Contact

Chess Restaurant
Dob utca 63.
1074 Budapest
Phone: +36 1 882 3080
www.chessrestaurant.hu

Book Now
Go to Google Maps

Information

Cuisine French
Italian
Hungarian
Cafe Restaurant
Location Budapest Centrum
Price 6000-10000 HUF
Extra Groups
Child Friendly
Lunch
Breakfast
Restaurant&Hotel
Romantic
Business
Garden
Dog Friendly
Wi Fi
Smoking area
Groups Up to 35 people

Payment options

  • HUN A Amex
  • HUN A Maestro
  • HUN A Mastercard
  • HUN A Visa
  • HUN B Dinersclub
  • HUN B Jcb
  • HUN B Erzsébet
  • HUN B Szép Kártya

Opening hours

Day Breakfast Lunch Dinner
Monday 07:00 - 11:00 11:30 - 16:30 17:00 - 23:00
Tuesday 07:00 - 11:00 11:30 - 16:30 17:00 - 23:00
Wednesday 07:00 - 11:00 11:30 - 16:30 17:00 - 23:00
Thursday 07:00 - 11:00 11:30 - 16:30 17:00 - 23:00
Friday 07:00 - 11:00 11:30 - 16:30 17:00 - 23:00
Saturday 07:00 - 11:00 11:30 - 16:30 17:00 - 23:00
Sunday 07:00 - 11:00 11:30 - 16:30 17:00 - 23:00