Kistücsök étterem (Balatonszemes) - Balatonszemes

Kistücsök étterem (Balatonszemes) - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Kistücsök étterem (Balatonszemes)

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.

Kistücsök étterem (Balatonszemes)
Bajcsy-Zsilinszky utca 25. , 8636 Balatonszemes

Kiváló magyar konyhával, széles borválasztékkal, hangulatos belső éttermi résszel és terasszal várja vendégeit Balatonszemesen a Kistücsök étterem.

"A hagyomány szeretete a jövő szeretetét is magában hordozza" (Lalla Romano). A neves olasz írónőtől kölcsönzött mottó igen közel áll a Kistücsök által képviselt filozófiához.

Lassan két évtizede, amikor huszonévesen átvettem az éttermet, voltak elképzeléseim, terveim és álmaim. A kezdetekben talán még nem is tudtam volna pontosan meghatározni azokat a célokat és a hozzájuk vezető utat, amelyeket azóta tudatosan és következetesen építettem fel, a gasztronómiai kultúra és közeg is egészen más volt még. Aztán elkezdődött valami. Egy világlátott vendégemnek köszönhetően, akivel azóta is szoros barátságot ápolok, egyre intenzívebben kezdett el érdekelni, hogy mi történik a külföld éttermeiben. Rengeteget beszélgettünk, később elkezdtünk kulináris "tanulmányutakra" járni. Kitárult a világ, az élményeknek, tapasztalatoknak és nemzetközi példáknak köszönhetően pedig lassan pontosan kialakult bennem, hogy milyen vendéglőt vizionálok. Ennek megvalósításában vitathatatlanul nagy szerepe van Jahni László konyhafőnöknek és az étterem egész csapatának, nélkülük nem tartanánk ott, ahol ma vagyunk.

Úgy érzem, a megtisztelő cím, hogy a Kistücsök az ország tíz legjobb étterme között szerepel, illetve, hogy a 2010. év étteremtulajdonosává választottak, megerősít abban, hogy jó úton haladunk. Az ételeinken és a borainkon keresztül szeretnénk a régiónkról, a mi Balatonunkról szólni. Elengedhetetlen számunkra a helyi hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása, hiszen ezekből a gyökerekből táplálkozunk, de a megújításukat és az innovációt is szem előtt tartjuk. Fontosnak találjuk, hogy ezeket megértsük, beszéljünk róluk, ezért a hazai gasztronómiai közéletben is igyekszünk szerepet vállalni. Ösztönözzük a térségünk alapanyagainak használatát, szoros és bizalmi kapcsolatokat ápolunk a környék termelőivel, halászokkal, borászokkal. Feladatunknak tekintjük, hogy mindezeket összekössük, és ezáltal segítsük, hogy a bor- és ételkultúra errefelé is a helyére kerüljön.

A következő évekre rengeteg tervet dédelgetek. Bízom benne, hogy –a csapatommal együtt- szép lassan, lépésről lépésre mindegyiket valóra tudom váltani. Addig is várom Önöket sok szeretettel, itt nálunk, a Kistücsökben!

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Kistücsök étterem – Balatonszemes

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,7

(278 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.7

"Balatonfured"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Csak gratulàlni tudok!! Igazi gasztroèlmèny minden tèren! Köszönjük,mèg biztos talàlkozni fogunk.
Varga Àkos - 2022. március 17., csütörtök 17:54

"Köszönet, boldogság"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
2022.02.27. napi, vasárnapi kirándulásunk megkoronázása volt az itt töltött idő! Magas színvonalú, ma már ismeretlen udvarias, barátságos, kedves, szakmához értő kiszolgálást kaptunk, prémium minőségű ételekkel és italokkal, végtelen figyelmességgel a legapróbb részletekre is ügyelve. Maximális tisztaság, kellemes halk zene! Sajnos az italt ajánló fiatal hölgy nevét és a továbbiakban felszolgáló fiatalember nevét nem kérdeztem meg, már bánom, mert név szerint is köszönetet mondanék amiért ilyen kellemes délutánt szereztek nekünk. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Remélem lesz még alkalmunk vendégeskedni Náluk!
Tóthné Zsitnyányi Viktória - 2022. február 28., hétfő 06:59

"2191 Bag"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden a toppon volt,az ízek a kiszolgálás és a limonádé sem volt hideg ,ahogy kértük !!
Varga István - 2022. január 30., vasárnap 07:53

"Sokadik"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Sokadik alkalommal fordultam meg az étteremben, eddig minden alkalommal elégedetten. Most is így történt. Remek alapanyagokkal dolgozik a konyha, jó az ízharmónia. Sok fiatal kiszolgáló van náluk, de ez inkább pozitív, mint negatív. A hangulatra sem lehet panasz, szeretünk ide járni a Párommal.
Szabó András - 2021. december 09., csütörtök 17:59

"Gyomorpanasz"

3,3
Konyha: 1 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Udvarias személyzet fogadott minket, szép a környezet, tisztaság van mindenütt. Az étlapon főként igazi magyaros ételek, melyek ízvilága nagyanyáink falusi konyháját idézi, vagyis sok zsírral/olajjal készült. Olyannyira, hogy a párom gyomortartalma hosszas háborgás után kikéredzkedett. Nekem az volt a szerencsém, hogy alig ettem ( a 4 fogásból csak a madártej ízlett ), így nem kellett szenvednem úgy, mint neki. Még soha nem jártunk így, hogy egy romantikusnak induló vacsora a mellékhelyiségben érjen véget, egy életre szóló rossz élmény volt.
Dr Ficsor Beáta - 2021. december 07., kedd 15:33

"SAJNOS csalódás"

3,5
Konyha: 3 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 4
A megérkezés, a hely hangulata egyből nagyon kellemes élményt nyújtott. A személyzet rutinból, fiatalos “lendülettel” végezte végig a dolgát. A választott előételek rendben voltak. A leves és a mangalica sonka hozták, amit kell, de semmi extra. A főételeknél kezdődtek a csalódások. A ponty kiválóan volt megsütve, de a hal alapanyag minősége, íze sajnos nagyon gyenge volt, amit némiképp ellensúlyozott a köret. A borjúmáj hol száraz, hol szinte még nyers állaga tette próbára a gyomrunkat, a polenta íze, állaga teljesen jellegtelenre sikerült. A sütőtökös desszert porszáraz volt, a madártej viszont hozta az elvárható minimumot, extrának semmiképpen sem mondanám. Szubjektív véleményem szerint az adagok szükségtelenül nagyok (tekintettel a 3 fogásra). Valami nagyon nem stimmelt, mert a gyomrom jó 5 óráig küzdött az ételek megemésztésével, szegény feleségem ennél sajnos jóval rosszabbul járt. Lehet, nekünk nem volt csak szerencsénk, vagy a végére (10-e vacsora) kicsit elfáradt a program. Régi vágyunk volt kipróbálni ezt az éttermet. Sajnos nekünk ez most csalódás lett.
Grabsits Dániel - 2021. október 11., hétfő 08:51