Kistücsök étterem (Balatonszemes) - Balatonszemes

Kistücsök étterem (Balatonszemes) - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Kistücsök étterem (Balatonszemes)

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.

Kistücsök étterem (Balatonszemes)
Bajcsy-Zsilinszky utca 25. , 8636 Balatonszemes

Kiváló magyar konyhával, széles borválasztékkal, hangulatos belső éttermi résszel és terasszal várja vendégeit Balatonszemesen a Kistücsök étterem.

"A hagyomány szeretete a jövő szeretetét is magában hordozza" (Lalla Romano). A neves olasz írónőtől kölcsönzött mottó igen közel áll a Kistücsök által képviselt filozófiához.

Lassan két évtizede, amikor huszonévesen átvettem az éttermet, voltak elképzeléseim, terveim és álmaim. A kezdetekben talán még nem is tudtam volna pontosan meghatározni azokat a célokat és a hozzájuk vezető utat, amelyeket azóta tudatosan és következetesen építettem fel, a gasztronómiai kultúra és közeg is egészen más volt még. Aztán elkezdődött valami. Egy világlátott vendégemnek köszönhetően, akivel azóta is szoros barátságot ápolok, egyre intenzívebben kezdett el érdekelni, hogy mi történik a külföld éttermeiben. Rengeteget beszélgettünk, később elkezdtünk kulináris "tanulmányutakra" járni. Kitárult a világ, az élményeknek, tapasztalatoknak és nemzetközi példáknak köszönhetően pedig lassan pontosan kialakult bennem, hogy milyen vendéglőt vizionálok. Ennek megvalósításában vitathatatlanul nagy szerepe van Jahni László konyhafőnöknek és az étterem egész csapatának, nélkülük nem tartanánk ott, ahol ma vagyunk.

Úgy érzem, a megtisztelő cím, hogy a Kistücsök az ország tíz legjobb étterme között szerepel, illetve, hogy a 2010. év étteremtulajdonosává választottak, megerősít abban, hogy jó úton haladunk. Az ételeinken és a borainkon keresztül szeretnénk a régiónkról, a mi Balatonunkról szólni. Elengedhetetlen számunkra a helyi hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása, hiszen ezekből a gyökerekből táplálkozunk, de a megújításukat és az innovációt is szem előtt tartjuk. Fontosnak találjuk, hogy ezeket megértsük, beszéljünk róluk, ezért a hazai gasztronómiai közéletben is igyekszünk szerepet vállalni. Ösztönözzük a térségünk alapanyagainak használatát, szoros és bizalmi kapcsolatokat ápolunk a környék termelőivel, halászokkal, borászokkal. Feladatunknak tekintjük, hogy mindezeket összekössük, és ezáltal segítsük, hogy a bor- és ételkultúra errefelé is a helyére kerüljön.

A következő évekre rengeteg tervet dédelgetek. Bízom benne, hogy –a csapatommal együtt- szép lassan, lépésről lépésre mindegyiket valóra tudom váltani. Addig is várom Önöket sok szeretettel, itt nálunk, a Kistücsökben!

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Kistücsök étterem – Balatonszemes

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,8

(239 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.7

""

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
x
Komáromy Andrea - 2020. március 19., csütörtök 13:24

"Profi"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Professzionális ételek, professzionális kiszolgálás.
KK Zsolt - 2020. március 16., hétfő 06:12

"Kistücsök"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Szuper volt minden!
Seres János - 2020. március 15., vasárnap 07:15

"Balatonszemes ❤️"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kedves, mosolygós, szakszerű, figyelmes kiszolgálás élmény volt önmagában is. Kitűnő ételek mind látványban, mind színvilágban mind ízben. A desszert (túrótorta) külön dícséretet érdemel! Harmónia Tudatosság Szakértelem
Fehérvári Rita - 2020. március 14., szombat 12:58

"A Kistücsök méltó híréhez"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Már voltunk a balatonszemesi Kistücsök étteremben vacsorázni, úgyhogy kaptunk az alkalmon, hogy így, ebédidőben is kipróbáljuk. Nem csalódtunk most sem, az ételek, a kiszolgálás nagyon kellemes és figyelmes volt. A menüválaszték is kiemelkedő volt. Egy igazi élmény volt újra a Kistücsökben étkezni.
Tekla - 2020. március 13., péntek 07:48

"Egy kifogástalan családi ebéd"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Otthonos hangulat, finom ételek, kifogástalan kiszolgálás.
Károly, Székesfehérvár - 2020. március 12., csütörtök 20:58