Kistücsök étterem (Balatonszemes) - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Régiónk ízei 4 fogásos menü Érvényes: 2021. augusztus 1. - 2021. szeptember 30.

2b794b2f 7905 479c 8417 3b578dce5421
11 000 Ft
Eredeti ár 11 860 Ft
ENGEDMÉNY 8%
Kedvezmény 860 Ft

RÉGIÓNK ÍZEI 4 FOGÁSOS MENÜ - Havonta megújuló menüvel és különleges kínálattal várjuk Vendégeinket!

Régiónk ízei menü
- Paradicsomos csicseriborsó bazsalikom olajjal 2490 Ft
- Kovászosuborka leves zöldfűszeres uborkával 1890 Ft
- Angusz marhafartő pirított burgonyával, málnás cékla salátával 5490 Ft
- Túrólepény barack variációkkal 1990 Ft

Az ár menüben kérve, kedvezőbb áron mindössze: 11.000 Ft/fő

Régiónk vegán ízei menü
- Uborkatekercs görögdinnyével 2490 Ft
- Hideg kukorica krémleves citrussal és gyömbérrel 1890 Ft
- Paradicsomos nyári töltött káposzta 3990 Ft
- Meggyes morzsasütemény tárkonyos meggyhabbal 1990 Ft

Az ár menüben kérve, kedvezőbb áron mindössze: 9.990 Ft/fő

Szervizdíj: 12%.

Éljen ezzel a remek ajánlattal, válassza ki az időpontot az online foglalási naplóban és foglalja le asztalát még ma ITT:

Foglaljon most

Kistücsök étterem (Balatonszemes)

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.

Kistücsök étterem (Balatonszemes)
Bajcsy-Zsilinszky utca 25. , 8636 Balatonszemes

Kiváló magyar konyhával, széles borválasztékkal, hangulatos belső éttermi résszel és terasszal várja vendégeit Balatonszemesen a Kistücsök étterem.

"A hagyomány szeretete a jövő szeretetét is magában hordozza" (Lalla Romano). A neves olasz írónőtől kölcsönzött mottó igen közel áll a Kistücsök által képviselt filozófiához.

Lassan két évtizede, amikor huszonévesen átvettem az éttermet, voltak elképzeléseim, terveim és álmaim. A kezdetekben talán még nem is tudtam volna pontosan meghatározni azokat a célokat és a hozzájuk vezető utat, amelyeket azóta tudatosan és következetesen építettem fel, a gasztronómiai kultúra és közeg is egészen más volt még. Aztán elkezdődött valami. Egy világlátott vendégemnek köszönhetően, akivel azóta is szoros barátságot ápolok, egyre intenzívebben kezdett el érdekelni, hogy mi történik a külföld éttermeiben. Rengeteget beszélgettünk, később elkezdtünk kulináris "tanulmányutakra" járni. Kitárult a világ, az élményeknek, tapasztalatoknak és nemzetközi példáknak köszönhetően pedig lassan pontosan kialakult bennem, hogy milyen vendéglőt vizionálok. Ennek megvalósításában vitathatatlanul nagy szerepe van Jahni László konyhafőnöknek és az étterem egész csapatának, nélkülük nem tartanánk ott, ahol ma vagyunk.

Úgy érzem, a megtisztelő cím, hogy a Kistücsök az ország tíz legjobb étterme között szerepel, illetve, hogy a 2010. év étteremtulajdonosává választottak, megerősít abban, hogy jó úton haladunk. Az ételeinken és a borainkon keresztül szeretnénk a régiónkról, a mi Balatonunkról szólni. Elengedhetetlen számunkra a helyi hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása, hiszen ezekből a gyökerekből táplálkozunk, de a megújításukat és az innovációt is szem előtt tartjuk. Fontosnak találjuk, hogy ezeket megértsük, beszéljünk róluk, ezért a hazai gasztronómiai közéletben is igyekszünk szerepet vállalni. Ösztönözzük a térségünk alapanyagainak használatát, szoros és bizalmi kapcsolatokat ápolunk a környék termelőivel, halászokkal, borászokkal. Feladatunknak tekintjük, hogy mindezeket összekössük, és ezáltal segítsük, hogy a bor- és ételkultúra errefelé is a helyére kerüljön.

A következő évekre rengeteg tervet dédelgetek. Bízom benne, hogy –a csapatommal együtt- szép lassan, lépésről lépésre mindegyiket valóra tudom váltani. Addig is várom Önöket sok szeretettel, itt nálunk, a Kistücsökben!

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Kistücsök étterem – Balatonszemes

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,8

(254 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.7

"Csodás vacsora/borjúmáj"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Megdöbbenéssel olvasom a legutóbbi bejegyzést. Pont azért léptem be,hogy méltassam a tegnap esti vacsoránkat! Természetesen a hétvégi ajánlatot kértük. A máj tökéletesen lett elkészítve- pontosan úgy ahogyan ezzel az alapanyaggal bánni kell. Mai nap visszatértünk, hogy újra fogyasszunk,de sajnos a nagy kereslet és a máj sikere miatt ebédkor felszolgálták a rendelkezésre álló készlet utolsó adagját is. Köszönjük a gasztronómia élményt, a kiszolgálást és a lelket amivel az ételek itt készülnek és az odaadást amivel a vendégeket várják!
Fényes Beatrix - 2021. augusztus 29., vasárnap 17:25

"Borjúmáj"

2,5
Konyha: 2 Kiszolgálás: 2 Hangulat: 3
Érkezéskor láttam a bejárátnál elhelyezett táblán, hogy a napi ajánlat borjúmáj sült szilvával és puliszkával. Az étlapon nem is szerepelt. Nagyon megörültem, étteremben ritkán van máj a választékban, reméltem, hogy a Kistücsökben pláne élmény lesz. Ehhez képest olyan volt mint a cipőtalp, kemény, gumis, ízetlen. Vagy öreg volt a "borjú", vagy nem volt friss a máj, vagy a szakács volt gondatlan, nem tudom, de nagyon nagy csalódás volt. Nem is ettem meg az egészet, azt a keveset is csak azért, mert nagyon éhes voltam és a többiek hangulatát sem akartam elrontani azzal, hogy húzom a szám. A vacsora végeztével a pincér kérdezte, hogy ízlett, akkor azért elmondtam. Láthatóan nem volt felkészülve az őszinte véleményre.... Az egészben a legfelháborítóbb, hogy még csak véletlenül sem hangzott el a "nagyon sajnáljuk" vagy "elnézést kérünk" , ne adj' Isten a "vendégünk volt", viszont a napi ajánlatos táblákat azzal a lendülettel bevették. Sajnálom, hogy már a Kistücsökbe sem éri meg elmenni a Balatonnál.
Hámori Brigitta - 2021. augusztus 29., vasárnap 14:30

"Csalódás"

2,2
Konyha: 4 Kiszolgálás: 1 Hangulat: 1
Az ételek finomak, de a tálalás és a felszolgálás elrontja az élvezetet és a hangulatot. Példák: Cukormentes limonádé helyett tömény citromlevet kaptam. Amikor szóltam, azt a választ kaptam, hogy tegyek bele cukrot. A rendelt kacsamell nagyon finom volt, de a hozzá kapott krumplipüré viszont hideg. Mivel ízlett az étel, ezért elfogyasztottuk. Lehet, hogy nem kellett volna, mert a pökhendi felszolgáló azzal vágott vissza, hogy megettük. Vagyis ne reklamáljunk. A desszerthez hozott evőeszközöket a pincér a citromlétől, sörtől ragacsos, terítő nélküli asztalra rakta le. Elég furcsa volt, mert még a legegyszerűbb étteremben is tányéron, szalvétán hozzák ki az új evőeszközöket.
Eleőd Márta - 2021. augusztus 25., szerda 18:35

"DiningCity"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Tökéletes! Ez mindent magába foglal.
Kresz Rita - 2020. október 21., szerda 09:53

"Szabó család"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Kiváló ételek, jó hangulat, szakértő borkínálás, minden jól működött.
Szabóné Borbás Anikó - 2020. október 20., kedd 06:41

"donvezsenyi "

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden nagyon szuper volt!
Vezsenyi Károly - 2020. október 18., vasárnap 19:45