Kistücsök étterem (Balatonszemes) - Balatonszemes

Kistücsök étterem (Balatonszemes) - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Kistücsök étterem (Balatonszemes)

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.

Kistücsök étterem (Balatonszemes)
Bajcsy-Zsilinszky utca 25. , 8636 Balatonszemes

Kiváló magyar konyhával, széles borválasztékkal, hangulatos belső éttermi résszel és terasszal várja vendégeit Balatonszemesen a Kistücsök étterem.

"A hagyomány szeretete a jövő szeretetét is magában hordozza" (Lalla Romano). A neves olasz írónőtől kölcsönzött mottó igen közel áll a Kistücsök által képviselt filozófiához.

Lassan két évtizede, amikor huszonévesen átvettem az éttermet, voltak elképzeléseim, terveim és álmaim. A kezdetekben talán még nem is tudtam volna pontosan meghatározni azokat a célokat és a hozzájuk vezető utat, amelyeket azóta tudatosan és következetesen építettem fel, a gasztronómiai kultúra és közeg is egészen más volt még. Aztán elkezdődött valami. Egy világlátott vendégemnek köszönhetően, akivel azóta is szoros barátságot ápolok, egyre intenzívebben kezdett el érdekelni, hogy mi történik a külföld éttermeiben. Rengeteget beszélgettünk, később elkezdtünk kulináris "tanulmányutakra" járni. Kitárult a világ, az élményeknek, tapasztalatoknak és nemzetközi példáknak köszönhetően pedig lassan pontosan kialakult bennem, hogy milyen vendéglőt vizionálok. Ennek megvalósításában vitathatatlanul nagy szerepe van Jahni László konyhafőnöknek és az étterem egész csapatának, nélkülük nem tartanánk ott, ahol ma vagyunk.

Úgy érzem, a megtisztelő cím, hogy a Kistücsök az ország tíz legjobb étterme között szerepel, illetve, hogy a 2010. év étteremtulajdonosává választottak, megerősít abban, hogy jó úton haladunk. Az ételeinken és a borainkon keresztül szeretnénk a régiónkról, a mi Balatonunkról szólni. Elengedhetetlen számunkra a helyi hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása, hiszen ezekből a gyökerekből táplálkozunk, de a megújításukat és az innovációt is szem előtt tartjuk. Fontosnak találjuk, hogy ezeket megértsük, beszéljünk róluk, ezért a hazai gasztronómiai közéletben is igyekszünk szerepet vállalni. Ösztönözzük a térségünk alapanyagainak használatát, szoros és bizalmi kapcsolatokat ápolunk a környék termelőivel, halászokkal, borászokkal. Feladatunknak tekintjük, hogy mindezeket összekössük, és ezáltal segítsük, hogy a bor- és ételkultúra errefelé is a helyére kerüljön.

A következő évekre rengeteg tervet dédelgetek. Bízom benne, hogy –a csapatommal együtt- szép lassan, lépésről lépésre mindegyiket valóra tudom váltani. Addig is várom Önöket sok szeretettel, itt nálunk, a Kistücsökben!

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Kistücsök étterem – Balatonszemes

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,7

(273 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.7

"SAJNOS csalódás"

3,5
Konyha: 3 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 4
A megérkezés, a hely hangulata egyből nagyon kellemes élményt nyújtott. A személyzet rutinból, fiatalos “lendülettel” végezte végig a dolgát. A választott előételek rendben voltak. A leves és a mangalica sonka hozták, amit kell, de semmi extra. A főételeknél kezdődtek a csalódások. A ponty kiválóan volt megsütve, de a hal alapanyag minősége, íze sajnos nagyon gyenge volt, amit némiképp ellensúlyozott a köret. A borjúmáj hol száraz, hol szinte még nyers állaga tette próbára a gyomrunkat, a polenta íze, állaga teljesen jellegtelenre sikerült. A sütőtökös desszert porszáraz volt, a madártej viszont hozta az elvárható minimumot, extrának semmiképpen sem mondanám. Szubjektív véleményem szerint az adagok szükségtelenül nagyok (tekintettel a 3 fogásra). Valami nagyon nem stimmelt, mert a gyomrom jó 5 óráig küzdött az ételek megemésztésével, szegény feleségem ennél sajnos jóval rosszabbul járt. Lehet, nekünk nem volt csak szerencsénk, vagy a végére (10-e vacsora) kicsit elfáradt a program. Régi vágyunk volt kipróbálni ezt az éttermet. Sajnos nekünk ez most csalódás lett.
Grabsits Dániel - 2021. október 11., hétfő 08:51

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Szuper hely, szuper hangulat és szuper kaják.
Benkő Dániel - 2021. október 11., hétfő 07:58

"Minden szuper volt mint mindig!"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Sokadszorra járunk ebben az étteremben, nagyon szeretjük! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Mónika Budai - 2021. október 11., hétfő 06:04

"Règen jobb volt"

3
Konyha: 2 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 2
Korábban több ízzel dolgoztak. Száraz desszert,ízetlen fogások
Molnár Boglárka - 2021. október 11., hétfő 05:28

"Vacsora"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az étterem hangulata és a kiszolgálás csodálatos volt. Az étterem nagyon rugalmasan kezelte, hogy egy gluténérzékeny is volt a társaságban, neki segítettek kiválasztani a megfelelő ételt, akar egy olyan tétel kicsi változtatásával melyet egyébként nem fogyaszthatott volna. Az ételek nagyon finomak voltak, az egyetlen apró észrevétel a desszertnél, a csokoládé torta kicsit száraz volt számunkra.
Majdán Kinga - 2021. október 11., hétfő 05:22

"Semmi extra…"

2
Konyha: 2 Kiszolgálás: 2 Hangulat: 2
Biztonsági játék, attrakció nélkül, nem vágyunk vissza… Kiszolgálás unott és lapos, csak a Sommelier érdemel dícséretet!
Péter - 2021. október 10., vasárnap 16:06