Széchenyi Kertvendéglő - Budapest

Small a1e2f723 6f1e 45cf 9793 37e8e0fa76a2

Képek az étteremről

Széchenyi Kertvendéglő

Széchenyi Kertvendéglő
Állatkerti út 9-11. , 1146 Budapest

A Széchenyi Fürdő patinás épületében, Budapest egyik legnagyobb fedett, padlófűtéses kerthelyiségében várja vendégeit a Széchenyi Kertvendéglő.

A Városliget mindig is kedvelt kiránduló- és találkahelye volt a pesti lakosságnak. Marth Károly vendéglős 1898-ban Ezerjó néven nyitott éttermet a jelenlegi fürdővel szembeni dombokon. Később több vendéglő is ugyanezt a nevet viselte.
A Széchenyi Fürdő, majd a strand megépülése után 1927-ben nyílt meg a jelenlegi étterem elődje, melynek vezetője Marth veje, Belházy Ferenc lett. Az Ezerjó név megmaradt és a vendéglő még 1945 után is a család tulajdonában volt. 1949-ben államosították, de a nagy múltú étterem továbbra is töretlen népszerűségnek örvendett a budapestiek és a vidékiek körében. Az Állatkert, a Vidámpark, a Fővárosi Nagycirkusz és a Széchenyi Fürdő közelsége, a kiváló konyha valamint a csapolt sör és a kitűnő magyar borok vonzották a vendégeket. A gyönyörű parkról, a kockás terítős asztalokról és az élőzenéről nem is szólva.
A Széchenyi Étterem Kft. azzal a nemes céllal jött létre 1996-ban, hogy gróf Széchenyi István életének, munkásságának és a magyar kisvendéglős kultúrának élő emléket állítson. Akkoriban gőzmozdony állt a terem közepén és lóversennyel kapcsolatos dekorációk díszítették a falakat. 2005-ben a fürdő meleg vizének felhasználásával bevezették a padlófűtést a kerthelyiség burkolata alá, így az télen-nyáron kellemes hőmérsékletűvé vált.
Az étterem új vezetése különösen nagy gondot fordít az ételek és italok minőségére és az igényes kiszolgálásra. Családi, baráti összejövetelek, vállalati rendezvények, partyk és esküvők lebonyolításához ideális hely. A változatos hétvégi programok és a különböző táncos rendezvények között minden korosztály megtalálja a neki megfelelőt. Látogasson el hozzánk, a magyar konyha remekeivel és kitűnő borokkal várjuk!

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Széchenyi Kertvendéglő – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,5

(193 értékelés)


Konyha

4.4

Kiszolgálás

4.7

Hangulat

4.5

"too salty"

3,7
Konyha: 1 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
The whole dish is nice, but the taste is too salty for us. Especially the first chicken liver cake. But it's good.
Zhao Binqi - 2018. október 15., hétfő 17:39

"remek ízek"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Remek ízvilág, nagyon kedves személyzet, különleges hangulat....
zsana - 2018. október 15., hétfő 07:42

""

4,2
Konyha: 3 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Jól éreztük magunkat!
Andrea Méri - 2018. október 15., hétfő 07:24

""

3,8
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 3
Első pillanatban elszomorodtunk, mert az asztalunk nem a kerthelyiségben volt. De miután elhelyezkedtünk a szép teremben, akkor már nem hiányzott a kerthelyiség. Az ételek nagyon ízlettek amit választottunk. A csapolt sörből nincs választék. Ezt hiányoltam. A kiszolgálás is rendben volt.
Matyó Ildikó - 2018. október 15., hétfő 05:50

"Különleges gasztronómiai élmény "

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
A kiszolgálás remek volt. A felszolgált ételek minősége és izvilaga kitűnő.
Sipos Hajnalka - 2018. október 14., vasárnap 16:11

"Elmegy"

2,8
Konyha: 3 Kiszolgálás: 2 Hangulat: 3
Az etterem tiszta, rendezett, de erkezesunkkor senki sem jott oda hozzank, a pulthoz oda kellett mennunk es kernunk, hogy ultessenek le minket. Az itallapon volt nagy asvanyviz, azt kertunk volna, de kozoltek, hogy nincsen (keresunk utan...). Az etelek szepek voltak, am a zoldsegeken erzodott a mirelit es a zacskos salatanak az ize. A szamla kihozatalara viszonylag sokat vartunk. Osszessegeben nem volt rossz, de nem leszunk visszatero vendegek. Koszonjuk szepen az etkezesi lehetoseget
Horváth Virág - 2018. október 14., vasárnap 10:20