Széchenyi Kertvendéglő - Budapest

Small a1e2f723 6f1e 45cf 9793 37e8e0fa76a2

Képek az étteremről

Széchenyi Kertvendéglő

1146 Budapest, Állatkerti út 9-11.

Széchenyi Kertvendéglő
Állatkerti út 9-11. , 1146 Budapest

A Széchenyi Fürdő patinás épületében, Budapest egyik legnagyobb fedett, padlófűtéses kerthelyiségében várja vendégeit a Széchenyi Kertvendéglő.

A Városliget mindig is kedvelt kiránduló- és találkahelye volt a pesti lakosságnak. Marth Károly vendéglős 1898-ban Ezerjó néven nyitott éttermet a jelenlegi fürdővel szembeni dombokon. Később több vendéglő is ugyanezt a nevet viselte.
A Széchenyi Fürdő, majd a strand megépülése után 1927-ben nyílt meg a jelenlegi étterem elődje, melynek vezetője Marth veje, Belházy Ferenc lett. Az Ezerjó név megmaradt és a vendéglő még 1945 után is a család tulajdonában volt. 1949-ben államosították, de a nagy múltú étterem továbbra is töretlen népszerűségnek örvendett a budapestiek és a vidékiek körében. Az Állatkert, a Vidámpark, a Fővárosi Nagycirkusz és a Széchenyi Fürdő közelsége, a kiváló konyha valamint a csapolt sör és a kitűnő magyar borok vonzották a vendégeket. A gyönyörű parkról, a kockás terítős asztalokról és az élőzenéről nem is szólva.
A Széchenyi Étterem Kft. azzal a nemes céllal jött létre 1996-ban, hogy gróf Széchenyi István életének, munkásságának és a magyar kisvendéglős kultúrának élő emléket állítson. Akkoriban gőzmozdony állt a terem közepén és lóversennyel kapcsolatos dekorációk díszítették a falakat. 2005-ben a fürdő meleg vizének felhasználásával bevezették a padlófűtést a kerthelyiség burkolata alá, így az télen-nyáron kellemes hőmérsékletűvé vált.
Az étterem új vezetése különösen nagy gondot fordít az ételek és italok minőségére és az igényes kiszolgálásra. Családi, baráti összejövetelek, vállalati rendezvények, partyk és esküvők lebonyolításához ideális hely. A változatos hétvégi programok és a különböző táncos rendezvények között minden korosztály megtalálja a neki megfelelőt. Látogasson el hozzánk, a magyar konyha remekeivel és kitűnő borokkal várjuk!

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Széchenyi Kertvendéglő – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,5

(214 értékelés)


Konyha

4.4

Kiszolgálás

4.7

Hangulat

4.4

"Egy-kettő-három"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
3 alkalommal jártunk már itt és eddig mindig minden rendben volt. A kedves kiszolgálástól kezdve a nem túlbonyolított, de nagyon korrekt ételeken keresztül...szeretünk ide járni. Főleg a fürdő után, amikor már alaposan megéhezik az ember. Koncertes napon még nem voltunk, de az is tervben van.
Keller Tamás - 2019. május 06., hétfő 17:50

"vacsora"

4
Konyha: 3 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Figyelmes kiszolgálás, hangulatos hely, a vacsora nem rossz de semmi különös.
Kata - 2019. március 27., szerda 09:20

"Nagycsaláddal étteremhét"

3,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 4
Az ételek összességében finomak voltak, de a kiszolgálást túl lassúnak találtuk. A menün kívül kértünk pluszban még egy gulyáslevest is, ami nagyon zsíros volt. Megérkezésünkkor kb. 20 percig úgy ültünk az asztalnál, hogy senki oda se jött hozzánk megkérdezni, hogy mit innánk. Mivel nagyon szép idő volt a hétvégén, és sokan ültek kint a szabadban is, valószínűleg kevés volt a pincér...
Erika - 2019. március 25., hétfő 12:33

"Szoszó"

3,7
Konyha: 3 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 5
Egyik ételtől sem "estünk hanyatt", a rácponty kifejezetten csalódás volt, az ún "madártej" úgyszintén. Kiszolgálás elég lassú, de egyébként kedvesek voltak. Kellemes világos asztalt kaptunk, a hangulat legalább jó volt.
András - 2019. március 25., hétfő 12:08

"A felszolgálók figyelmetlenek"

2,5
Konyha: 4 Kiszolgálás: 1 Hangulat: 2
Vasárnap ebéd idő, kint verőfényes napsütés, de aki az étteremhét keretében foglalt asztalt az nem ülhetett a teraszra. Érdekes. Korábban érkeztem, mint a társaságom, így kb 10 percig ültem az asztalnál, de senki sem kérdezte meg, hogy kérek - e valamit. Próbáltam felvenni a szemkontaktot, de teljesen reménytelen volt. Ha nem vagyok annyira éhes, akkor valószínűleg nem itt eszünk. Kényelmetlen volt az egész.. A konyha jó, az ételek jól átgondoltak, de hiába. Nem hiszem, hogy megyünk még.
Eszter - 2019. március 25., hétfő 06:35

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kellemes hangulat, udvarias kiszolgálás.
Csató Edina - 2019. március 24., vasárnap 22:00