VIATOR Apátsági Étterem (Pannonhalma) - Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem (Pannonhalma) - magyar konyha

Képek az étteremről

Online foglalás nem lehetséges.


További infók közvetlen az étterem weboldalán:
http://viator.co.hu/

VIATOR Apátsági Étterem (Pannonhalma)

9090 Pannonhalma, Vár 1.

VIATOR Apátsági Étterem (Pannonhalma)
Vár 1. , 9090 Pannonhalma

A Viator Apátsági Étterem és Borbár 2022. november 14-től Viator Rendezvény- és Konferenciaközpontként működik tovább.


A VIATOR Apátsági Étterem és Borbár 2010. május 28-án nyitotta meg kapuit a pannonhalmi Kosaras-dombon, a Pannonhalmi Főapátság tőszomszédságában. 2015-ben fennállásának immár 5 éves jubileumát ünnepelte, eredeti célkitűzése azonban alapítása óta változatlan: a pannonhalmi bencés szerzetesközösség vendégfogadás iránti elhivatottságát kívánja a gasztronómia nyelvén kifejezésre juttatni, minden tekintetben ötvözve tradíciót és modernitást.

Az épület maga a funkcionális és esztétikai építészet kombinációjának jelenkori pillanatfelvétele, amely tükrözi a szerzetesek egyszerűségre való törekvését, lényegét ugyanakkor a belső térbe lépve tárja fel: a település, a pannonhalmi táj és az apátsági szőlőültetvények fölé emelkedik s hozza közelebb vendégét a monostor látványához és szellemiségéhez egyszerre.

Az étlap kínálata rendkívül változatos és évszakonként megújuló, amit kiemelt alapanyagokra épülő szezonális betétlapok gazdagítanak, a választék szélessége ugyanakkor mindvégig tudatosan szabott. A lehetőség szerint földrajzilag minél közelebbi termelőktől beszerzett, magas minőségű alapanyagokhoz jellemzően az apátsági gyógy- és fűszernövénykert terményei társulnak ízesítésként, amelyek között elsősorban a levendula, a kakukkfű, a citromfű, a rozmaring és a zsálya kerülnek előtérbe.

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet referenciaéttermének is minősülő VIATOR külön hangsúlyt fektet a borokra. Szinte kizárólagos szerephez jutnak a 2003-ban újraalapított bencés borászat tételei, amelyekből a Pincészetnél már nem elérhető, régebbi évjáratok kuriózumai is fellelhetők az Étterem készletében.

Pannonhalmi helyi érdekeltsége mellett a VIATOR Étterem szélesebb akciórádiuszban is képviselteti magát: nívós hazai gasztronómiai események kiállítója, továbbá a kis- és közepes konyhák személyességét és igényességét középpontba állító Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tömörülés tagja.

2014 nyarától az Étterem égisze alatt működik a Pannonhalmi Apátsági Múzeumnak Pannonhalma főterén otthont adó Apátsági Major Látogatóközpontban létesített PAUSA Apátsági Kávéház is, ahol azonos alapelvek mentén épít cukrászdai és kávéházi kultúrát Pannonhalmán és tágabb környezetében.

Technikailag kiválóan felszerelt konferenciatermének köszönhetően a Bécs-Budapest-tengely felénél, Győr közvetlen közelségében található VIATOR optimális választás lehet üzleti tárgyalások, szakmai továbbképzések, csapatépítő programok, tudományos tanácskozások célpontjaként, de a Bakony-hegység és a Sokorói-dombság természeti környezetében való elhelyezkedésénél fogva impozáns pihenőhely kirándulók és természetjárók számára, valamint példátlanul egyedi helyszín családi és baráti összejövetelekhez és ünnepekhez vagy akár egy könnyedebb ebédhez illetve vacsorához. Akármilyen minőségben érkezzen is, megállásra készteti és testi-lelki feltöltődéssel várja a mindennapok utazóit, a ”viátorokat”.

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,8

(75 értékelés)


Konyha

4.8

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.7

"Viator*****"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Finom ételek, jó kiszolgálás, rendkívül kellemes környezet!
Chris - 2021. augusztus 09., hétfő 08:34

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon elégedettek voltunk az étteremben elköltött vacsorával. A felszolgálók kedvesek és udvariasak voltak, az ételek pedig jól megkomponáltak és ízletesek. Annyira tetszett minden, hogy egy héttel később újra meglátogattuk a helyszínt!
Kiss-Pataki Anna - 2020. március 16., hétfő 18:16

"Viator"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon finom ételekkel és kitűnő kiszolgálással vártak minket a Viatorban.
Sift Zsófia - 2020. március 16., hétfő 13:41

"Díjnyertes"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Tisztaság, odafigyelés, kedvesség jellemzi az éttermet és a kiszolgálást. Az ételek minősége és ízvilága egyszerűen fantasztikus, még a szemeim is könnybe lábadtak. Köszönöm ezt a ritka élményt. Csak így tovább! :-)
Dánielné Tóth Cintia - 2020. március 16., hétfő 11:07

"Isteni hely"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az elso alkalmunk az etteremben, de biztosan nem a legutolso! Udvarias, kozvetlen kiszolgalas, egyedi hangulat a kilatas miatt, es mindennek elott isteni etelek! Tavasszal mar tervezunk is visszamenni :)
R Andi - 2020. március 15., vasárnap 18:49

"Különleges ételek különleges helyen"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Különleges ételek különleges helyen
Hanca - 2020. március 15., vasárnap 17:33