Fióka Étterem - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Áprilisi 4 tányéros akció - Április 3-tól 30-ig. 8 800 Ft/fő Érvényes: 2024. április 3. - 2024. április 30.

ÁPRILISI 4 TÁNYÉROS AKCIÓ - Áprilisban négy fogásos small plates válogatással várjuk kedvező áron!

Kis tányér koncepciónk lényege, hogy minél többféle fogáson osztozzatok.
Fejenként 3-5 tételt szoktunk javasolni, de mindenkit bíztatunk a közös kóstolás élményének kipróbálására. Ételeink nem egyszerre, hanem elkészülésük sorrendjében kerülnek felszolgálásra.

4 tányéros small plates válogatás 8.800 Ft/fő

Az alábbi menüsorból bármely 4 tétel választható.

Üdvözlet a konyhából: Kovászos kenyér, vaj (GM)

Húsos
- Marhahúsleves (GM, LM)
- Rántott sertés tomahawk, katsu curry mártogatós
- Bárány nyárs, tzatziki (GM) + 1.000 Ft
Halas
- Aquadella, aioli (GM, LM)
- Királyrák, kaffir lime-os thai zöld curry, édesburgonya (GM, LM) + 1.000 Ft
Vegetáriánus
- Füstölt padlizsánkrém, bébi zöldségek, pirítós (GM, LM, V)
- Házi hasábburgonya, fűszersó, házi ketchup vagy csípős lime-os majonéz (GM, LM, Vegan)
- Karfiol pakora, koriander chutney (GM, LM, Vegan)
- Grillezett halloumi, fekete fűszeres méz (GM, V)
- Sajttál (GM, LM)
Desszert
- Túrógombóc, édes tejföl (V)
- Csoki fondant, maracuja, pisztácia (V)

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy éttermünkben való fogyasztás után 12% szervízdíjat számolunk fel.

V vegetáriánus; GM gluténmentes; LM laktózmentes; V kérhető vegetáriánusan; GM kérhető gluténmentesen; LM kérhető laktózmentesen

A Fiókában csak helyben készült ételeket szolgálunk fel, így laktózt, glutént és magvakat bármelyik étel tartalmazhat. A választás megkönnyítése érdekében jelöljük azokat a fogásokat, melyekbe direkt nem teszünk tejet vagy lisztszármazékot.

Éljen ezzel a remek ajánlattal, válassza ki az időpontot az online foglalási naplóban, foglalja le asztalát ITT:

Foglaljon most

Fióka Étterem

1122 Budapest, Városmajor utca 75.

Fióka Étterem
Városmajor utca 75. , 1122 Budapest

Különleges borokkal, nemzetközi konyhák kistányéros small plate finomságaival és fűtött terasszal várja vendégeit a Fióka Étterem és Borbár.
 
Akár egy üzleti megbeszéléshez akár egy romantikus, bohém vacsorához keres helyszínt, budapesti borbárunk mindig tökéletes választás lesz.
Mi sem idillibb, mint jó időben, madárcsicsergést hallgatva ülni a Fióka teraszán... Barátságos, budai bisztrónkban mindig jó szívvel látjuk Önt, ha betér hozzánk egy pohár italra, egy könnyed kistányérra!
 
Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Fióka Étterem – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,8

(46 értékelés)


Konyha

4.8

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.7

"Sok kicsi sokra megy"

4,8
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az idei, tavaszi étteremhét kapcsán látogattunk el ide, hűvöskés szombaton egy ebédre. A helyszín bájos, családias, otthonos, kutya és gyerekbarát. Négy féle kategóriából egy-egy ételt választottunk. Vegetáriánus fogások közül a sültkrumpli volt az egyik, amit előre eldöntöttünk, hogy nem. Sajnálatos módon azonban még is azt választottuk, mert se céklával, sem pedig karfiollal nem tudtak szolgálni (grill sajtot sajttállal pedig nem szerettünk volna).Sajáttálat választottunk még ebből a kategóriából, nem bántuk meg. Keményebb, lágyabb, gyengébb ízű és karakteresebb sajtokat kaptunk dióval, kevés pisztáciával, felezett (sajnos ízetlen, de milyen is legyen egy tavaszi szőlő íze) szőlővel és mézzel a tál közepén. Nagyon kedvünkre való volt. Halas fogásokból és a húsos fogásokból is olyat választottunk, ami valamilyen curry-vel volt tálalva. Ezt akkor még nem gondoltuk vészesnek. Az ebéd végén azonban mégis csak azt kell mondjam, hogy túltengett a curry, amit mellesleg igencsak szeretünk. A fogasfilé pazar volt, a kis kolbászdarabok nagyon jól passzoltak hozzá. A királyrák, nekem csak garnéla, zöld curry-je volt az egyik curry-s fogás. A batáta kockák, amikkel volt körítve talán lehettek volna egy kicsit emlékezetesebbek. Édesnek édes volt, de ennyi. A húsos fogások közül a bárány köftére (fasírt) és a rántott bordára (tomahawk) esett a választásunk. Ez az utóbbi méretes volt, kezdtünk megtelni. A hozzá adott curry kellemesen csípett, de valahogy a funkcióját nem töltötte be jól. Talán lehetett volna kicsit sűrűbb és akkor kevesebb foltot hagyott volna az asztalon és a nadrágomon, több is fogyott volna belőle. A bárányfasírt mellé adott "házi pita" fele fogyott csak el, nekem sajnos nem tetszett az állaga (talán nyers is maradt, bár kívül azért meg volt pirulva), kissé el is ázott a marinált édesköménytől. Ezt az ötletet ellopom, édesköményt még így nem ettem, nagyon kellemes. Mind a két desszert valami fantasztikus volt a maga nemében. A túrógombóc remegős, citrusos, mi így szeretjük. Furcsa volt elsőre, de nekünk bejött, a pirított panko rajta. A csokifondant nem volt túl magas, de folyt a csoki, ha belevágtunk, ahogy kell. A maracuja, top gyümölcs nálunk, nagyon passzol savanykás ízével a csokoládé keserűségéhez. Bár nekem nem volt elég savanykás a passion fruit most. Köszönjük, kellemes órákat töltöttünk el itt.
Román Gábor - 2024. március 25., hétfő 15:52

"Fióka - értékelés"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az ételek minősége, az ízek fantasztikusak voltak! Az adagok is tökéletesek, nagyon jól laktunk. Nem győztük csodálni az újabb és újabb finomságokat, az egyik legjobb éttermi élménye volt a családnak, pedig számos kiváló helyen megfordultunk már! A pincérek is kedvesek, segítőkészek voltak! Köszönjük a felejthetetlen élményt!
Kodácsi Boglárka - 2024. március 25., hétfő 06:44

""

4,5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Super fine! Az eddogiek közül a legfinomabb.
BÉRCESI Éva - 2024. március 24., vasárnap 08:58

"Barátságos hely"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
A hely nagyon barátságos és hangulatos. Az ételek közül a grillezett halloumi fekete fűszeres mézzel zseniális. Több étel a mi ízlésünknek elég sós volt, illetve nem teljesen passzoltak az ízek/ételek (pl. lazac-burgonya). A túrógombóc nagyon finom.
Bányai Nóra - 2024. március 20., szerda 18:00

"Ajánlom!"

3,8
Konyha: 3 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Finom ételek, kicsit szokatlan összeállítások. Alapvetően rendben van, csak az a "plusz" hiányzik, amitől felejthetetlen lenne.
Gémes Szilvia - 2024. március 19., kedd 10:07

"Finom, barátságos, szép környezet"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden nagyon finom volt. A tapas nagyobb volt a megszokott adagnál.A kiszolgálás gyors és barátságos. Csak ajánlani tudom.
Pataki Natasa - 2024. március 18., hétfő 05:01