Búsuló Juhász Étterem - Budapest

Búsuló Juhász Étterem - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Búsuló Juhász Étterem

1118 Budapest, Kelenhegyi út 58.

Búsuló Juhász Étterem
Kelenhegyi út 58. , 1118 Budapest

Egyedülálló környezetben a belvárostól 5 percre, a Gellért-hegy Dél-nyugati oldalában egy örökzöld lépcsőzetes kerttel körülvéve található éttermünk.

1901-ben nyitotta meg kapuját a ház, mint fogadó, nevét Izsó Miklós egy közelben álló szobráról kapta, aminek egy másolata a mai napig megtalálható éttermünkben. Majd 50 év múlva itt nyílt meg az első egész éjszaka is nyitva tartó bár, ami kedvelt helye volt a szórakozni vágyóknak. Még mindig legendás helyként emlegetik azok, akik akkor ide jártak, mikor újra eljönnek hozzánk és mesélik mosolyogva anekdotáikat. 1992-ben a teljes házat újjáépítették, a mai méreteit ekkor alakították ki. Jó néhány évig főként turisták látogatták, az ő kívánalmaikat próbálták az akkori üzemeltetők kielégíteni.

Éttermünk nem dohányzó. A dohányzó vendégeink az oldal teraszunkon kialakított dohányzóban tudnak dohányozni az őszi-téli szezonban. Teraszainkon lehet dohányozni.

A csapatunk 2006-ban vette át az étterem üzemeltetését. Az új cél a magyar vendégek visszacsábítása volt és ezért nagy lendülettel kezdtünk bele a ház átformálásába. Fokozatos felújítás vált szükségessé ekkor már újra, amit azonnal el is kezdtünk. A terv megvalósításához sikerült egy fiatal ambiciózus séfet is igazolnunk. Éttermi igazgatónknak, aki éveket dolgozott sommelierként is, pedig sikerült új pohárnokot találni, és kinevelni a személyzet tagjaiból. Mindeközben nagyon finom, de sok apró változtatással fokozatosan jutottuk el a 2010-es évig. Ebben az évben eljutott koncepciónk a leglátványosabb mozzanatáig, amikor is felújításra került az étterem teljes homlokzata és a Panoráma termünk teljes belső megjelenése.

A cél, amit mindenképp el szeretnénk érni, hogy vendégeink tőlünk távozva úgy gondoljanak ránk, hogy ide mindenképp vissza kell térniük. Szeretnénk, ha vendégeink nem csak egy alkalmi éttermet látnának bennünk, ahova csak különleges időben látogatnak el, mint eddig. Ma már egy olyan hely várja őket, ahová bármikor betérhetnek, egy könnyű ebédre, egy finom kávéra vagy teára, vagy egy vacsorára a dél-budai panorámában gyönyörködve.

Nem kívánunk címeket és hangzatos dicséreteket sem megvenni, sem elnyerni. Mi csak azt szeretnénk, ha a vendégeink szeretnének hozzánk járni. Ehhez igazítottuk az étterem belső atmoszféráját, kínálatát, szervizét és árait. Nagy hangsúlyt fektetünk a boraink kiválasztására és szakszerű szervírozására. Ezért készítettünk egy új, látvány borhűtőt az étterem bejáratába, hogy ezzel is hangsúlyozzuk a bor iránti elkötelezettségünket. Az étteremben mindig dolgozik sommelier, akikkel állandóan járjuk a kóstolókat, borvidékeket és borászatokat, hogy tudásuk naprakész maradhasson.

A célunk eléréséhez folytatni akarjuk az étterem rekonstrukcióját, hiszen mindig újabb és újabb ötleteink valóra váltásához szükségesek a változtatások.

Az étterem kínálata és vendégköre is jelentősen átalakult napjainkra. Kiemelten kezeljük a hazai és a környékben lakó vendégeinket, ezért jelentősen átalakítottuk étlapunk szerkezetét és árait is mérsékeltük. Különböző kedvezményekkel várjuk őket.

Étlapunkat szezonálisan változtatjuk, de mindig megtalálhatók rajta a magyar konyha klasszikusai és séfünk saját kreációi is.

Borlapunk is állandóan változik, a rajta található borok mindig kiegészülnek aktuális utazásaink alatt talált új tételekkel, így még törzsvendégeinknek is tudunk meglepetéseket okozni. Csak a mi általunk lekóstolt és nekünk is tetsző borokat válogatjuk be borlapunkra. Rotációs rendszerben minden borunkat pohárral is kínáljuk, ezt havi rendszerességgel változtatjuk.

Szeretnénk finom, érthető ételekkel, jó borokkal és profi szervizzel újra divatossá tenni és újra gondolni jól ismert éttermünket.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Búsuló Juhász Étterem – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,7

(119 értékelés)


Konyha

4.6

Kiszolgálás

4.7

Hangulat

4.7

"Tökéletes "

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden tökéletes volt, leves, főétel, desszert, panoráma. Köszönjük!
Probocskai Gábor - 2024. március 28., csütörtök 12:31

"Étterem hét"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
szuper!
Vámos Géza - 2024. március 28., csütörtök 09:26

"Vacsora"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Isteni ételek, gyönyörű kilátás, udvarias kiszolgálás. Csak ajánlani tudom.
Korda Tünde - 2024. március 25., hétfő 21:44

"Névnapi ünneplés"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kellemes estét töltöttünk el az étteremben. Az ételek mennyeiek voltak a kiszolgálás udvarias és előzékeny. Még a kilátásban is tudtunk gyönyörködni az ablak melletti asztalnál. Nyáron visszatértünk egy naplementés vacsorára is...
Páli Györgyi - 2024. március 25., hétfő 06:52

"Judit-Lajos ebédje"

4,3
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Ár értékarány tekintetében 4* a kinálat esetében, lehetne vendég barátaɓb. Kiszolgálás konszolidált.
Németh Lajos - 2024. március 24., vasárnap 15:24

"Ár-érték arányban nem éri meg"

3,7
Konyha: 3 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Az ételek nem voltak rosszak, de nem is volt kiemelkedő. Az egyébként elég széles borválasztékból nem tudtak az ételhez illő bort ajánlani, csak "amilyet szeretnék". A panoráma persze látványos. Nem volt nagy baj vele, de ebben az árkategóriában én többet várnék.
Dr Szikói Virág - 2024. március 24., vasárnap 12:57