Búsuló Juhász Étterem - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Decemberi Séf ajánlat - December 31-ig. Érvényes: 2023. december 1. - 2023. december 31.

DECEMBERI SÉF AJÁNLAT - Látogasson el éttermünkbe és kóstolja meg különleges ünnepi fogásainkat!

Chef ajánlatunk
- Kacsamáj zsírjában, kovászolt kenyérrel és pácolt hagymával 4990 Ft
- Csicsókakrémleves sült csicsókával, ropogós baconnel, dióval 2390 Ft
- Halászlé szikipontyból 3490 Ft
- Töltött káposzta Deluxe 5990 Ft
- Marha vesepecsenye (250g) kakukkfüves gombamártással, rukkolás burgonyapürével 12990 Ft
- Sütőtökös tagliatelle birsalmával, kéksajttal 4990 Ft
- Kemencés mákos guba, narancsos vaníliamártással 2990 Ft

Chef Menü
- Halászlé szikipontyból
- Töltött káposzta Deluxe
- Kemencés mákos guba, narancsos vaníliamártással

Ételsor ára: 10.990 Ft/fő

Éljen ezzel a remek ajánlattal, válassza ki az időpontot az online foglalási naplóban, foglalja le asztalát ITT:

Foglaljon most

Búsuló Juhász Étterem

1118 Budapest, Kelenhegyi út 58.

Búsuló Juhász Étterem
Kelenhegyi út 58. , 1118 Budapest

Egyedülálló környezetben a belvárostól 5 percre, a Gellért-hegy Dél-nyugati oldalában egy örökzöld lépcsőzetes kerttel körülvéve található éttermünk.

1901-ben nyitotta meg kapuját a ház, mint fogadó, nevét Izsó Miklós egy közelben álló szobráról kapta, aminek egy másolata a mai napig megtalálható éttermünkben. Majd 50 év múlva itt nyílt meg az első egész éjszaka is nyitva tartó bár, ami kedvelt helye volt a szórakozni vágyóknak. Még mindig legendás helyként emlegetik azok, akik akkor ide jártak, mikor újra eljönnek hozzánk és mesélik mosolyogva anekdotáikat. 1992-ben a teljes házat újjáépítették, a mai méreteit ekkor alakították ki. Jó néhány évig főként turisták látogatták, az ő kívánalmaikat próbálták az akkori üzemeltetők kielégíteni.

Éttermünk nem dohányzó. A dohányzó vendégeink az oldal teraszunkon kialakított dohányzóban tudnak dohányozni az őszi-téli szezonban. Teraszainkon lehet dohányozni.

A csapatunk 2006-ban vette át az étterem üzemeltetését. Az új cél a magyar vendégek visszacsábítása volt és ezért nagy lendülettel kezdtünk bele a ház átformálásába. Fokozatos felújítás vált szükségessé ekkor már újra, amit azonnal el is kezdtünk. A terv megvalósításához sikerült egy fiatal ambiciózus séfet is igazolnunk. Éttermi igazgatónknak, aki éveket dolgozott sommelierként is, pedig sikerült új pohárnokot találni, és kinevelni a személyzet tagjaiból. Mindeközben nagyon finom, de sok apró változtatással fokozatosan jutottuk el a 2010-es évig. Ebben az évben eljutott koncepciónk a leglátványosabb mozzanatáig, amikor is felújításra került az étterem teljes homlokzata és a Panoráma termünk teljes belső megjelenése.

A cél, amit mindenképp el szeretnénk érni, hogy vendégeink tőlünk távozva úgy gondoljanak ránk, hogy ide mindenképp vissza kell térniük. Szeretnénk, ha vendégeink nem csak egy alkalmi éttermet látnának bennünk, ahova csak különleges időben látogatnak el, mint eddig. Ma már egy olyan hely várja őket, ahová bármikor betérhetnek, egy könnyű ebédre, egy finom kávéra vagy teára, vagy egy vacsorára a dél-budai panorámában gyönyörködve.

Nem kívánunk címeket és hangzatos dicséreteket sem megvenni, sem elnyerni. Mi csak azt szeretnénk, ha a vendégeink szeretnének hozzánk járni. Ehhez igazítottuk az étterem belső atmoszféráját, kínálatát, szervizét és árait. Nagy hangsúlyt fektetünk a boraink kiválasztására és szakszerű szervírozására. Ezért készítettünk egy új, látvány borhűtőt az étterem bejáratába, hogy ezzel is hangsúlyozzuk a bor iránti elkötelezettségünket. Az étteremben mindig dolgozik sommelier, akikkel állandóan járjuk a kóstolókat, borvidékeket és borászatokat, hogy tudásuk naprakész maradhasson.

A célunk eléréséhez folytatni akarjuk az étterem rekonstrukcióját, hiszen mindig újabb és újabb ötleteink valóra váltásához szükségesek a változtatások.

Az étterem kínálata és vendégköre is jelentősen átalakult napjainkra. Kiemelten kezeljük a hazai és a környékben lakó vendégeinket, ezért jelentősen átalakítottuk étlapunk szerkezetét és árait is mérsékeltük. Különböző kedvezményekkel várjuk őket.

Étlapunkat szezonálisan változtatjuk, de mindig megtalálhatók rajta a magyar konyha klasszikusai és séfünk saját kreációi is.

Borlapunk is állandóan változik, a rajta található borok mindig kiegészülnek aktuális utazásaink alatt talált új tételekkel, így még törzsvendégeinknek is tudunk meglepetéseket okozni. Csak a mi általunk lekóstolt és nekünk is tetsző borokat válogatjuk be borlapunkra. Rotációs rendszerben minden borunkat pohárral is kínáljuk, ezt havi rendszerességgel változtatjuk.

Szeretnénk finom, érthető ételekkel, jó borokkal és profi szervizzel újra divatossá tenni és újra gondolni jól ismert éttermünket.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Búsuló Juhász Étterem – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,6

(85 értékelés)


Konyha

4.5

Kiszolgálás

4.7

Hangulat

4.7

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
A vacsora szuper hangulatban telt,szèp környezetben,ìzletes ètelekkel,remek borral.köszönjük Köszönet a kiszolgàlò szemèlyzetnek is.
Viràg Piroska - 2023. november 19., vasárnap 19:04

"Búsuló Juhász Márton napi menü"

4,8
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kiváló felszolgálás, remek élőzene,, szép belső design.
Fodor Gábor - 2023. november 17., péntek 04:49

"Kiváló ételek, kedves kiszolgálás, szép kilátás"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden nagyon finom volt. A pincér kedves és segítőkész. Gyönyörű a kilátás. A zongora játék külön nagy élmény volt.
Román László - 2023. november 13., hétfő 19:18

"Étteremhét"

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Az ételek nagyon finomak voltak.A kiszolgálásban volt késlekedés, de ettől eltekintve elégedettek voltunk mindennel.
dr. Nagy Gabriella - 2023. október 18., szerda 16:23

"Étteremhét - Búsuló Juhász"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Szép környezet, gyönyörű kilátás és finom ételek jellemzik a helyet.
Szabó Tamás Miklós - 2023. október 18., szerda 06:34

"Tökéletes"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Minden étel nagyon finom volt, minden fogásban volt valami különleges. A borok kiválóak, a koktélok is gyorsan és finoman kerültek elénk. A kiszolgálás szuper gyors volt és nagyon kedvesek is voltak. Az étterem hangulatához hozzáadott még az élő zongorazene.
Kaplár Ágnes - 2023. október 18., szerda 06:10