SZÉK Restaurant & Bar - Budapest

SZÉK Restaurant & Bar - kávézó-étterem, erdélyi - székely konyha

Képek az étteremről

SZÉK Restaurant & Bar

1061 Budapest, Andrássy út 41.

SZÉK Restaurant & Bar
Andrássy út 41. , 1061 Budapest

A Szék Restaurant & Bar Budapest főutcáján, az Andrássy út 41.-ben várja kedves vendégeit!
 
Éttermünk elhozza Budapestre az erdélyi konyhát, emellett a székely konyha ételeivel is megismerkedhetnek.
Ősi receptek és a modern konyhatechnológia ötvözésével újragondolt különleges magyar, erdélyi és székely gourmet fogások.
Az ételek mellett Erdély, Magyarország és a Kárpát-medence minőségi borait is megtalálja nálunk, emellett különleges zöldségpárlatokkal, pálinkával, hagyományos és ízesített erdélyi sörökkel is várjuk a hozzánk betérőket.
Éttermünk megjelenésében visszafogott, elegáns, és barátságos egyszerre, ezért kitűnő helyszín minden gasztro - és borszerelmes számára Budapest belvárosában.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: SZÉK Restaurant & Bar – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,5

(35 értékelés)


Konyha

4.5

Kiszolgálás

4.6

Hangulat

4.4

"Finom ételek "

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kiváló hangulat, remek borok és ételek! Nagyszerű személyzet!
Váradi Ákos - 2024. március 19., kedd 14:00

"Székely fortélyok"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon szeretjük a különböző nemzetek tradicionális ízeit, így az étteremhéten nem maradhatott ki a SZÉK étterem sem, ami igazi erdélyi ízeket ígér. Az ételek hagyományos alapanyagokból és fűszerezéssel készülnek, modern konyhatechnológiával ötvözve, így olyan finomságokat kóstolhatunk, mint a csorbaleves, gulyás vetrece vagy épp a híres erdélyi miccs. Mindig akadnak újítások is, a tavaszi-nyári étlapon fontos szerepe van a fiatalok által kedvelt gourmet fast foodnak, ilyen például a Kárpát burger, vagy a székely ízesítésű amerikai hot-dog, amiben a kézműves kolbászt lestyánnal fűszerezik. Tárkonyos bablevessel és csorbalevessel kezdtünk, ez utóbbi sokféle formát ölthet, Erdélyben kifejezetten a savanyú, tejfölös, ecetes, nagyon tartalmas levest takar, amit itt kis húsgombócokkal tálalnak, és tényleg isteni volt. A bablevest meg egyszerűen szeretjük és kész :) Mindkét főétel extra finom volt. A miccs többféle húsból készült fasírt, nagy kedvencem, itt szuper finom volt. A vetrece egy Erdélyből származó magyar étel, a tokány egy fajtája. A hosszan készült angus marha hihetetlen omlós, jó állagúak a zöldségek, de a tálalás... Értem én, hogy fine bisztro, de répákkál körbebástyázni a húst, amit a kis középső részben nagyon nehézkes megvágni, úgy éreztem ez lehet Erdély bosszúja Trianonért.  Elég egy autentikus cserép, vagy akár fatányér, és máris Székelyföldön érezném magam, így viszont rendesen megküzdöttem a falatokért. A két desszert hozza az elvártakat, bár a mákszuflé kissé túlment, de jóízű, a somlóit pedig új szintre emelte a tokajis mazsolakrém.Jó pár hívogató fogás van még az étlapon, így biztosan visszatérünk. A személyzet nagyon vendégszerető, és kedves, szívesen mesél az ételekről,a pultos hölgy pedig igazán izgalmas erős koktélokat is készít. A borkínálat is széles, és ha már itt vagyunk, érdemes megkóstolni a Ménes borvidékről származó Balla borokat is.
Sápi Erika - 2024. március 19., kedd 05:08

"Beyond Excelleant"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Really the most amazing local food in an elegant presentation and extremely flavorful and delicious! The Transylvanian Goulash out of the world not only presentation wise but quality of juicy, tender meat and vegetables. Highly recommend!
Giovanna Mandato - 2024. március 18., hétfő 14:23

"Biztosan visszatérünk!"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
A SZÉK Restaurant & Bar nagyszerű választás volt! Udvarias kiszolgálás, ízletes ételek és kellemes hangulat jellemezte. Biztosan visszatérünk máskor is!
Turóczi Ágnes - 2024. március 16., szombat 06:34

"Kellemes vacsora"

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Az ételek minősége és a helység hangulata tökéletes volt. Az itallapról egy üveg fehér bort szerettünk volna rendelni, azonban sajnos a felsorolt borok közül szinte alig tudtak valamit ajánlani, mert minden épp kifogyott.
Szokor Erika - 2024. március 13., szerda 09:00

""

2,8
Konyha: 2 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 3
A leves közepes minőség, a főételnél hideg köret, a desszert somlói lett volna ,de ez köszönő viszonyban sem volt azzal . Az étterem honlapján szereplő somlói kép is másként néz ki. A desszertnél valami száraz tésztán kétféle habot kaptunk.
dr. Kiss Rózs - 2024. március 11., hétfő 11:02