SZÉK Restaurant & Bar in Budapest

SZÉK Restaurant & Bar - cafe-restaurant, transylvanian - szekler food

Make an Online Reservation

SZÉK Restaurant & Bar

1061 Budapest, Andrássy út 41.

SZÉK Restaurant & Bar
Andrássy út 41. , 1061 Budapest

The SZÉK (English: CHAIR) Restaurant & Bar situated on the main street of Budapest Andrássy street 41. is welcoming you with exquisite Transylvanian cuisine from the homeland of Dracula and you can discover different dishes of the székely ethnic group.
A mix of historic recipes with a modern twist makes these Hungarian, Transylvanian and székely dishes unique.
We have a wide selection of beverages which include a huge variety of top quality Hungarian wines, spirits and beers from Transylvania.
Our restaurant is elegant, friendly with a low key appearance which makes for the perfect scene for wine and gastronomy lovers in the heart of Budapest.
If you are a foodie and like a unique dining experience pay us a visit and let us spoil all your senses.

Reserve your table online now for free through DiningCity: SZÉK Restaurant & Bar – Budapest

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.5

(35 értékelés)


food

4.5

service

4.6

ambience

4.4

"Finom ételek "

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Kiváló hangulat, remek borok és ételek! Nagyszerű személyzet!
Váradi Ákos - Tuesday 19/03/2024

"Székely fortélyok"

4.7
food: 4 service: 5 ambience: 5
Nagyon szeretjük a különböző nemzetek tradicionális ízeit, így az étteremhéten nem maradhatott ki a SZÉK étterem sem, ami igazi erdélyi ízeket ígér. Az ételek hagyományos alapanyagokból és fűszerezéssel készülnek, modern konyhatechnológiával ötvözve, így olyan finomságokat kóstolhatunk, mint a csorbaleves, gulyás vetrece vagy épp a híres erdélyi miccs. Mindig akadnak újítások is, a tavaszi-nyári étlapon fontos szerepe van a fiatalok által kedvelt gourmet fast foodnak, ilyen például a Kárpát burger, vagy a székely ízesítésű amerikai hot-dog, amiben a kézműves kolbászt lestyánnal fűszerezik. Tárkonyos bablevessel és csorbalevessel kezdtünk, ez utóbbi sokféle formát ölthet, Erdélyben kifejezetten a savanyú, tejfölös, ecetes, nagyon tartalmas levest takar, amit itt kis húsgombócokkal tálalnak, és tényleg isteni volt. A bablevest meg egyszerűen szeretjük és kész :) Mindkét főétel extra finom volt. A miccs többféle húsból készült fasírt, nagy kedvencem, itt szuper finom volt. A vetrece egy Erdélyből származó magyar étel, a tokány egy fajtája. A hosszan készült angus marha hihetetlen omlós, jó állagúak a zöldségek, de a tálalás... Értem én, hogy fine bisztro, de répákkál körbebástyázni a húst, amit a kis középső részben nagyon nehézkes megvágni, úgy éreztem ez lehet Erdély bosszúja Trianonért.  Elég egy autentikus cserép, vagy akár fatányér, és máris Székelyföldön érezném magam, így viszont rendesen megküzdöttem a falatokért. A két desszert hozza az elvártakat, bár a mákszuflé kissé túlment, de jóízű, a somlóit pedig új szintre emelte a tokajis mazsolakrém.Jó pár hívogató fogás van még az étlapon, így biztosan visszatérünk. A személyzet nagyon vendégszerető, és kedves, szívesen mesél az ételekről,a pultos hölgy pedig igazán izgalmas erős koktélokat is készít. A borkínálat is széles, és ha már itt vagyunk, érdemes megkóstolni a Ménes borvidékről származó Balla borokat is.
Sápi Erika - Tuesday 19/03/2024

"Beyond Excelleant"

4.8
food: 5 service: 5 ambience: 4
Really the most amazing local food in an elegant presentation and extremely flavorful and delicious! The Transylvanian Goulash out of the world not only presentation wise but quality of juicy, tender meat and vegetables. Highly recommend!
Giovanna Mandato - Monday 18/03/2024

"Biztosan visszatérünk!"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
A SZÉK Restaurant & Bar nagyszerű választás volt! Udvarias kiszolgálás, ízletes ételek és kellemes hangulat jellemezte. Biztosan visszatérünk máskor is!
Turóczi Ágnes - Saturday 16/03/2024

"Kellemes vacsora"

4.7
food: 5 service: 5 ambience: 4
Az ételek minősége és a helység hangulata tökéletes volt. Az itallapról egy üveg fehér bort szerettünk volna rendelni, azonban sajnos a felsorolt borok közül szinte alig tudtak valamit ajánlani, mert minden épp kifogyott.
Szokor Erika - Wednesday 13/03/2024

""

2.8
food: 2 service: 3 ambience: 3
A leves közepes minőség, a főételnél hideg köret, a desszert somlói lett volna ,de ez köszönő viszonyban sem volt azzal . Az étterem honlapján szereplő somlói kép is másként néz ki. A desszertnél valami száraz tésztán kétféle habot kaptunk.
dr. Kiss Rózs - Monday 11/03/2024