Feltörekvő gasztro arcok a LaBorban!
Az év első borvacsoráján Mede Ádám séffel és Varkoly Ádám borásszal invitálunk meg Titeket egy különleges gasztronómiai utazásra február 10-én.
A férőhelyek száma limitált, asztalfoglalásaitokat mihamarabb jelezzétek felénk.
Ha esetleg nem tudtátok volna, Ádám egy vérbeli borsodi a javából. 2020; 2021-ben egymás után kétszer is elnyerte az év ifjú séftehetsége díjat, jelenleg az ország egyik legnívósabb budapesti vendéglátóegység a Laurel étterem konyhafőnöke.
Készítettünk vele egy rövid kis interjút, hogy megtudjuk milyen ételeket készít el majd nektek a LaBor konyhájában:
"Tokaj a szívem csücske, rengeteget járok le főleg nyáron. A szezonnak megfelelő menüvel készülök, amiben helyi vadhúsok, gombák és téli káposztafélék találhatóak."
Ádám Menüsora:
- Zeller, tökmag, körte
- Lazacpisztráng, mango ponzu, torma
- Szarvasgerinc, chimichurri, pecorino sardo
- Gyöngytyúk leves
- Vadas nyúl, burgonya gombóc, fekete káposzta
- Rum baba, miso, vanília
A hatfogásos ételsort borsor is kíséri az Árpád-hegy Pincészettől. Várkoly Ádám főborász és szintén borsodi sorstárs családi borászata 2000-ben alakult Tokajtól 20 km-re Szerencsen.
Őshonos tokaji fajtákat termelnek, a legnagyobb hangsúlyt a furmint fajtára fektetik, de foglalkoznak hárslevelűvel, sárga muskotállyal, kövérszőlővel, kabarral és zétával is.
A pincészet az Árpád-hegyen található, aminek történelme az 1800-as évek végére nyúlik vissza. Jelenleg 13 hektár terület tartozik hozzá Tokaj-Hegyalján. Ádám folyamatosan képzi magát, tanult és dolgozott Új-Zélandon is és nyomon követi a borászati trendeket. 2017-ben megkapta a Gál Tibor emlékdíjat, amelyet az Év Bortermelői és Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, fiatal borásznak adnak minden évben.
Tőle is megkérdeztük, hogy milyen borokkal készül az eseményre, és kiderült, hogy egészen merész kísérőket kóstolhatunk majd!
"Február a furmintról szól, én is erre helyezem a hangsúlyt, mivel ez tudja legjobban visszaadni a tokaji terroirt."
A vacsoraest ára 28.000 Ft/fő amely tartalmazza a borsort, korlátlan kávé és szódavíz fogyasztást.
Bor nélkül 24.000 Ft/fő
Kérd csomagban szállással együtt és ajándékba kapsz tőlünk egy borkóstolóval egybekötött pincelátogatást a Basilicus Pincészetben.
Deluxe Franciaágyas Szoba 50.000 Ft/fő
Standard különágyas szoba 46.000 Ft/fő
Az éttermi fogyasztáson felül 10% szervízdíjat számolunk fel.
Éljetek ezzel a remek ajánlattal, válasszátok ki az időpontot az online foglalási naplóban, foglaljatok le asztalt ITT:
Kapcsolódj ki kedveseddel Valentin-nap alkalmából a LaBor Bistro Koszt & Kvártélyban, hiszen a legfinomabb és legszerelmesebb fogások várnak rátok február 13. és 19. között.
Elvarázsolnád párodat? Vedd igénybe szállás szolgáltatásunkat, mi cserébe a menütök mellé ajándék borsorral kedveskedünk nektek!
Valentin napi menü
Leves
- Leves duó / édesburgonya – zeller – kecskesajt
Főétel Hölgyeknek
- Csirkemell supreme – borókás cékla – égetett karfiol – homoktövis
Főétel Uraknak
- Rozé sertésszűz – zsályás sütőtök – zeller – barna vaj
Desszert
- Joghurtos ricotta mousse – szeder – csipke
Ár: 9.500 Ft/fő
Borpárral: 13.500 Ft/fő
Éljen ezzel a remek ajánlattal, válassza ki az időpontot az online foglalási naplóban, foglalja le asztalát ITT:
Információk az étteremről
Nap | Nyitva tartás |
Hétfő | 11:30 - 21:00 |
Kedd | 11:30 - 21:00 |
Szerda | 11:30 - 21:00 |
Csütörtök | 11:30 - 21:00 |
Péntek | 11:30 - 22:00 |
Szombat | 08:30 - 22:00 |
Vasárnap | 08:30 - 20:00 |
Konyha |
Nemzetközi Borászat/Borbár Ázsiai Francia Olasz Steak Magyar Pizza |
Árkategória (3 fogás) | 6000-10000 HUF |
Extrák |
Brunch (vasárnapi ebéd) Csoportok fogadása Reggeli Étterem & Hotel Romantikus Terasz Különterem Üzleti Ingyenes parkolás Wi-Fi kapcsolat |
Fizetési lehetőségek |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Helyszín | Tokaj |
Csoportok fogadása | 60 főig |