Kéhli Vendéglő - Budapest

Kéhli Vendéglő - magyar konyha

Képek az étteremről

Kéhli Vendéglő

1036 Budapest, Mókus utca 22.

Kéhli Vendéglő
Mókus utca 22. , 1036 Budapest

Budapest III. kerületében, Óbuda századvégi hangulatát idéző épületben kitűnő magyar konyhával és élő zenével várja vendégeit a Kéhli Vendéglő.

Szeretettel várjuk Önöket e mesemondó házban, melyben 1899 tavaszán a szorgalmas és vendégszerető Kéhli család megnyitotta kisvendéglőjét, és olyan gondossággal vezette, hogy Kéhli Mama neve már életében fogalommá vált.

Ez a régi ház, amely néhány hasonló korú házzal körbevéve ma egy kis szigetnyi múltat őriz a hajdan volt Óbudából, a bohémeket, művészeket, szerelmes kisasszonyokat becsalogató kiskocsmákkal tarkított kedves, bájos világából.
A vendéglő egykoron volt híres-nevezetes törzsvendége Krúdy Gyula úr, még ma is elringat és elvarázsol szép szavaival e falak közt.
Több mint negyedszázada már, hogy eltűnt a hajdan volt Óbuda, ahol sváb és zsidó polgárai éltek egymás mellett, magyar szomszédaikkal tisztes megbecsülésben.
A Kéhli Vendéglő, hála a nagy magyar írónak, Krúdy Gyula úrnak, túlélte a megsemmisülést és megmaradt.

Kedves Vendégeink! Kérem Önöket, hogy gyakran keressék fel e százéves Házat, és hozzák magukkal mindazokat, akik a gyomor örömein - a magyar polgári konyhák és pincék, nálunk is fellelhető adományain túl - táncoló-daloló mulatságra vágynak, hegedű és harmonikaszóra bízva a lélek derűjét és bánatát.

A tulajdonosok és munkatársaik igyekeznek megőrizni a ház századfordulós hangulatát, ezt tükrözi az étlap és a berendezés is. Munkájuk elismeréseként számos művész, sportoló, hazai és külföldi államfő fordult meg a Kéhli Vendéglőben.
Krúdy szellemiségéhez hűen, a vendég itt nem csak a kulináris örömöknek hódolhat, hanem a cigányzenével kísért szép magyar nótáknak is.

A vendéglő 7 teremmel rendelkezik, ezek közül a legnagyobb a Zeneterem, 60 fős. Itt minden este élőzene szórakoztatja a vendégeket. A két Télikertben összesen 40 fő tud leülni, a zeneszó bár halkabban, de ide is elér. A Söröző kis boxokkal, csöndesebb vacsorák helyszíne. A „nemdohányzó” és légkondicionált, 20 fős Nosztalgia terem az üzleti vacsorákhoz ideális. Emellett két pincehelység is a vendégek rendelkezésére áll: a kényelmes bőrfotelekkel berendezett, 22 fős Zengeráj pince és az elegáns középkori vacsorák hangulatát idéző, 20 fős Lovagterem. Nyáron a 80 fős kerthelységben, gesztenyefák árnyékában lehet ebédelni és vacsorázni. A termek többsége mozgássérültek számára is könnyen megközelíthető.
Az étterem vendégei rendelkezésére áll egy zárt, ellenőrzött parkoló is.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Kéhli Vendéglő – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,2

(36 értékelés)


Konyha

4.4

Kiszolgálás

4.2

Hangulat

4.1

""

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Hangulatos hely, nagyon jó ízletes, házias konyhávál, kedves kiszolgálássa
Schöberl Róbertrné dr. - 2019. november 20., szerda 13:55

"Csalódás"

2
Konyha: 1 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 2
2018. decemberében egy ebédre tértünk be a Kéhli étterembe. Korábban több alkalommal is ettünk itt. Gluténmentes ételt is kerestünk. A pincért kérdeztük, hogy milyen gluténmentes ételek vannak. A pincér nem segített, csak közölte, hogy megtaláljuk az étlapon. Nem mutatta meg milyen jelet kell keresni. A rendelt 3 féle ételből egyik sem volt a hely színvonalának megfelelő. Részletesen: A libacomb ehetetlenül kemény és száraz volt. A kacsamell szintén kemény, száraz és ízetlen volt. A mellé tálalt aszalt gyümölcsös rizs szintén kemény volt, alul készült. Az erdélyi fatányéros minden húsa száraz és rágós volt, a fűszerezés teljesen hiányzott. Olyan lassú volt a kiszolgálás, hogy desszertet már nem is rendeltünk. A húsokat vélhetően a sütőben felejtették ezért voltak ehetetlenül szárazak. Többet ide nem megyünk, bár sajnáljuk a korábban szívesen fogyasztott velős csontos levest és a borjúlábat.
Zsuzsi - 2019. január 03., csütörtök 19:11

"Erre nincs mentség"

0,5
Konyha: 0 Kiszolgálás: 0 Hangulat: 0
Barátaink 14 órát utaztak Hannover-ből hogy a kisgyerekük születésnapját itt ünnepeljék. 90 perccel a megrendelés után a pincér bejelentette, hogy a gyerek rendelése törölve lett valami félreértés miatt. Mondtuk, hogy rendben, előfordul, hozzon egy tányér hasáb burgonyát vagy valamit. Azt mondta minimum még 40 perc. Megértem, hogy valakinek rossz napja van meg azt is hogy néha egyszerűen minden rosszul sül el. De ennek a pincérnek nem csak egy rossz napja volt. Ő egyszerűen egy rossz indulatú ember. Rossz szakmában dolgozik. Börtönőrnek kéne mennie, ahol kiélhetné a személyes nyomorúságát. A cégre nézve iszonyú rossz fényt vet egy ilyen alkalmazott. Erre a viselkedésre egyszerűen nincs mentség még a legnagyobb megértéssel sem. Szégyen gyalázat az étteremre nézve.
Kern Ottó - 2019. január 02., szerda 22:52
Kéhli Vendéglő válasza:
Kedves Uram! Őszintén sajnálom a történeteket, sajnos a felszolgáló kolléga nem kezelte megfelelően a nagy forgalom miatt kialakult helyzetet. Sajnálom, hogy csak távozáskor jelezték a panaszokat, és semmilyen formában nem fogadtak el kompenzációt. Ha managerként időben tudomást szereztünk volna a problémáról biztos tudtunk volna segíteni. Ami a létező legtöbb fórumra feltöltött történetből kimaradt, hogy Ön saját szavai szerint szívesen maradt volna még nálunk, de a vendégei nem akartak. Önök egy fillért sem fizettek, és a kislánynak csomagoltunk vacsorát. Valóban nagyon sajnálom az esetet és ha lehetne vissza forgatnám az idő kerekét, de megdöbbenve olvasom ezt a bosszú hadjáratot. Üdv, Kéhli Vendéglő

"Finom ételek, korabeli hangulat"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Krúdy Gyula törzshelye, amit tükröz az étterem külső és belső megjelenése. Az ételek finomak. A kiszolgálás jó volt annak ellenére is, hogy sok volt a vendég. A helynek saját ingyenes parkolója van. Aki ízletes ételekre vágyik jöjjön ide, érdemes.
Ferenczik Éva - 2018. november 13., kedd 19:48

"Márton napi vacsora"

4,3
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
A kiszolgálás egy kicsit lassú volt, elég sokat kellett várni az elő - és főétel között. A ételek kifogástalanok, nagyon finomak voltak. Az élőzene megnehezítette a baráti beszélgetést, ezért elég nagy volt a "zsivaj", a beszélgetni szándékozó társaságok megpróbálták túlharsogni az élő zenét. A férfi mosdóban nem működött a kézszárító és kéztörlő sem volt, szomorú, hogy erre nem figyelt a személyzet.
Varga István - 2018. november 11., vasárnap 19:43

"Finom ételek, korabeli hangulat"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Krúdy Gyula törzshelye, amit tükröz a külső és belső megjelenés. Az ételek finomak. Az ízek azokat is meggyőzik, ide vissza kell térni, akik idegenkednek a korabeli stílustól. A hely saját ingyenes parkolóval rendelkezik. Sok a vendég és az asztal, a kiszolgálás ennek ellenére zökkenőmentes és udvarias.
Ferenczik Éva - 2018. november 11., vasárnap 09:04