Kéhli Vendéglő - Budapest

Kéhli Vendéglő - magyar konyha

Képek az étteremről

Online foglalás nem lehetséges.


További infók közvetlen az étterem weboldalán:
http://www.kehli.hu

Kéhli Vendéglő

1036 Budapest, Mókus utca 22.

Kéhli Vendéglő
Mókus utca 22. , 1036 Budapest

Budapest III. kerületében, Óbuda századvégi hangulatát idéző épületben kitűnő magyar konyhával és élő zenével várja vendégeit a Kéhli Vendéglő.

Szeretettel várjuk Önöket e mesemondó házban, melyben 1899 tavaszán a szorgalmas és vendégszerető Kéhli család megnyitotta kisvendéglőjét, és olyan gondossággal vezette, hogy Kéhli Mama neve már életében fogalommá vált.

Ez a régi ház, amely néhány hasonló korú házzal körbevéve ma egy kis szigetnyi múltat őriz a hajdan volt Óbudából, a bohémeket, művészeket, szerelmes kisasszonyokat becsalogató kiskocsmákkal tarkított kedves, bájos világából.
A vendéglő egykoron volt híres-nevezetes törzsvendége Krúdy Gyula úr, még ma is elringat és elvarázsol szép szavaival e falak közt.
Több mint negyedszázada már, hogy eltűnt a hajdan volt Óbuda, ahol sváb és zsidó polgárai éltek egymás mellett, magyar szomszédaikkal tisztes megbecsülésben.
A Kéhli Vendéglő, hála a nagy magyar írónak, Krúdy Gyula úrnak, túlélte a megsemmisülést és megmaradt.

Kedves Vendégeink! Kérem Önöket, hogy gyakran keressék fel e százéves Házat, és hozzák magukkal mindazokat, akik a gyomor örömein - a magyar polgári konyhák és pincék, nálunk is fellelhető adományain túl - táncoló-daloló mulatságra vágynak, hegedű és harmonikaszóra bízva a lélek derűjét és bánatát.

A tulajdonosok és munkatársaik igyekeznek megőrizni a ház századfordulós hangulatát, ezt tükrözi az étlap és a berendezés is. Munkájuk elismeréseként számos művész, sportoló, hazai és külföldi államfő fordult meg a Kéhli Vendéglőben.
Krúdy szellemiségéhez hűen, a vendég itt nem csak a kulináris örömöknek hódolhat, hanem a cigányzenével kísért szép magyar nótáknak is.

A vendéglő 7 teremmel rendelkezik, ezek közül a legnagyobb a Zeneterem, 60 fős. Itt minden este élőzene szórakoztatja a vendégeket. A két Télikertben összesen 40 fő tud leülni, a zeneszó bár halkabban, de ide is elér. A Söröző kis boxokkal, csöndesebb vacsorák helyszíne. A „nemdohányzó” és légkondicionált, 20 fős Nosztalgia terem az üzleti vacsorákhoz ideális. Emellett két pincehelység is a vendégek rendelkezésére áll: a kényelmes bőrfotelekkel berendezett, 22 fős Zengeráj pince és az elegáns középkori vacsorák hangulatát idéző, 20 fős Lovagterem. Nyáron a 80 fős kerthelységben, gesztenyefák árnyékában lehet ebédelni és vacsorázni. A termek többsége mozgássérültek számára is könnyen megközelíthető.
Az étterem vendégei rendelkezésére áll egy zárt, ellenőrzött parkoló is.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Kéhli Vendéglő – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,3

(76 értékelés)


Konyha

4.4

Kiszolgálás

4.2

Hangulat

4.2

"There is some (or more) room for improvement "

2,7
Konyha: 3 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 2
1) A Diningcity visszaigazolt foglalást nem találták, de azért szinte azonnal adtak asztalt, kb fél óra múlva mégis megtalálták. 2) A levest (nagyon fínom volt) hamar kihozták, de a második fogásra legalább félórát kellett várni. 3) A libacomb tányér nem volt előmelegítve. A libacomb bőre egyáltalán nem volt ropopgós. 4) A szomszéd "celeb" asztal igencsak ütős árú pohár vörösborát nekünk akarták kiszámlázni, ha nem ellenőrzöm a számlát kb 1600 Ft-ot bukunk.
R Péter - 2021. november 08., hétfő 12:53

"Értékelés "

3,8
Konyha: 3 Kiszolgálás: 3 Hangulat: 5
Menüben szereplő ételeket nem tudják biztosítani.
Matesz Imre - 2021. október 10., vasárnap 20:48
Kéhli Vendéglő válasza:
Tisztelt Matesz Imre, sajnos az Étterem Hét utolsó estéjén valóban kifogytunk a lazacból, így a 6 ételből egyetlen fogást nem tudtunk biztosítani. Kárpótlásul felajánlottuk, hogy az a'la carte étlapról szabadon választhat, amelyet Ön örömmel elfogadott. Az okozott kellemetlenségért még egyszer elnézését kérjük. Üdvözlettel, Kéhli Vendéglő

"Megúszós"

3,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 2 Hangulat: 4
Csodálatos étterem, fantasztikus hangulat, de a diningcity-t csak meg akarták úszni. Nem volt cél a vendég visszacsábítása, vagy ha igen azt nem így kell.
Schneiderné Andrea - 2021. október 10., vasárnap 08:51

"Dining City a Kéhliben"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kedves kiszolgálás, jó hangulat, pazar menük!
Gál Judit - 2021. október 09., szombat 19:54

"."

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Mindkét menüben a leves és főétel nagyon finom, ízletes, bőséges volt. A desszertek kevésbé nyerték el tetszésünket, a kísérő sodó nagyon kevés volt. A pitét bőségesebb sodóval megöntözve nem lett volna fojtós, száraz. Többek közt az élő cigányzene miatt is választottuk az éttermet, de a zenészek nagyon finoman szólva nem erőltették meg magukat, több volt a szünet, mint a zene. ( 18-20 óra között). Köszönjük a szervezést és a finom vacsorát. Összeségében nagyon kellemes estét töltöttünk el. Szívesen megyünk máskor is. (Első alkalommal voltunk itt.)
Dr Balogh Zsuzsanna - 2021. október 09., szombat 07:07

"Minden szuper volt"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az ételek finomak és bosegesek voltak. Elő zene is volt a vacsora melle, kulon plusz pont, hogy a pincérek érkezéskor megkérdezték, hogy csendes vagy zenés asztalt szeretnenk.
Forrai-Molnár Fruzsina - 2021. október 06., szerda 10:20