Restaurant Anyukám Mondta (Encs) in Encs

Restaurant Anyukám Mondta (Encs) - italian, hungarian food

Make a Online Reservation

Restaurant Anyukám Mondta (Encs)

3860 Encs, Petőfi út 57.

Anyukám Mondta (Encs)
Petőfi út 57. , 3860 Encs

With quality ingredients and an Italian-Hungarian cuisine, restaurant Anyukám Mondta (“My Mother said”) awaits its quests in the town of Encs (20 mins from Miskolc).

 

Both of us have worked in Italy as a maitre d'hotel, a chef and as people who just love being there.

Time went by and, after a brief two-and-a-half-year detour via New York, we felt our home was waiting. So, we returned and first created a bar on the corner, then a pizzeria, and then the “Anyukám mondta” restaurant (literally: "my mother said").

The raw ingredients

Take a kilo of raspberries. Let's! Take a kilo of basil. Let's! Take a kilo of trout. Let's!
So far it sounds like the chorus in a Greek drama - or like a brisk march. But the raw ingredients are so very important. Outstanding raw ingredients are the true ingredients.
It's like the joke. When the midday bell doesn't chime one day the parish priest asks the bell ringer why it isn't chiming. The bell ringer replies to the parish priest that there are a number of reasons why. The priest asks what the first is. “The bell has been stolen.” The priest answers laconically, “Don't tell me the others.”
Raw ingredients are exactly like this. If they're not the best, then the story is essentially unimportant.

The kitchen

The matter of ovens is fundamental - like the primary theme in a jazz tune - upon which you can improvise superbly with vegetables, meat, fish and others.
All the food has the "my mother said" character, for example, the homemade pasta in the consommé. But my mother is like Woman's Own or like a literary character - she never makes a mistake.
The bread is as homemade as the snail's own house - we knead it at night, bake it in the morning and serve it fresh at lunch. The desserts are also homemade, homey Hungarian and homey Italian.

My mother said. Mamma ha detto fra l'altro.

Reserve your table online now for free through DiningCity: Anyukám mondta - Encs

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.5

(18 értékelés)


food

4.6

service

4.6

ambience

4.5

"A legek közt a helyük!"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Kiváló konyha, minőségi friss alapanyagból pompás étkek, tökéletes kiszolgálással! Ide mindenkinek egyszer legalább el kellene jönnie! Mi már többször voltunk és remélem megyünk is!
Kiss Éva - Wednesday 24/06/2020

""

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Minden nagyon finom , a tálalás különleges, a pincérek kedvesek. Nem foglaltunk asztalt, de megoldották.
Katalin - Wednesday 24/07/2019

"Nagyin jó"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Az ételek kifogástalanok.A kiszolgálás udvarias és gyors.Segitökész és kedves.A hangulat nagyon jó. Csak ajánlani tudom aki jótakar enni.
Zoltán - Thursday 10/01/2019

"Megérte a kilométereket"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Abszolút hozta azt a szintet, amit az eddig hallottak alapján reméltünk. A hangulat otthonos, a pincérek kedvesek és közvetlenek, az ételek egytől egyig kifogástalanok és az árak - a színvonalhoz képest - sincsenek elszállva. Szuper!
Mándy Zsóka - Saturday 26/05/2018

"Végülis... "

4.0
food: 3 service: 5 ambience: 4
Én tudom, hogy a sznobizmus jegyében egy étterem akkor jó, ha pogácsa méretű ételekért 5000 forintokat kérnek el. Tény, hogy a tálalás ízléses és valóban nagyon finom, de én még az a maradi 2 diplomás bunkó mérnök vagyok, aki szerint egy étteremben nem kóstolót kéne adni, hanem ha nem is durranok szét, de két fogás után nem éhesebben távozok, mint ahogy érkeztem. Ezért a 3 csillag. A hangulattal alapvetően semmi gondom nem volt, de ha már az ember sznobizmus áldozatává válik és kifizet több tízezer forintot, akkor az étterem is nézhetne ki jobban, mint egy felsőbbkategóriás kifőzde. Ezért a 4 csillag. Összeségében nagy a kontraszt és a leírások, tapasztalatok alapján csak az árak voltak olyanok, mint amire számítottunk.
M. Csaba - Sunday 20/05/2018

"Nem panaszkodhatom"

4.8
food: 5 service: 5 ambience: 4
Rosszat nem tudok és nem is akarok írni. Jó meg annyi ért, hogy túl hosszú lenne leírni. :) Ez az a hely, ahol hetente is tudnék étkezni. Figyelmes személyzet, szuper étlap, jó ételek és aránylag megfizethető árak. A párommal a Top3 vidéki kedvencben benne vannak bőven Anyukámék.
Gellért László - Tuesday 24/04/2018