Anyukám Mondta étterem (Encs) - Encs

Anyukám Mondta étterem (Encs) - olasz, magyar konyha

Képek az étteremről

Anyukám Mondta étterem (Encs)

3860 Encs, Petőfi út 57.

Anyukám Mondta étterem (Encs)
Petőfi út 57. , 3860 Encs

Mindig friss és kiváló minőségű alapanyagokkal, olasz és magyar konyhával várja Vendégeit az Anyukám Mondta étterem Encs városában (Miskolctól 20 percre).

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy testvérpár, a Dudásék, Szabolcs és Szilárd. A két olasz, az encsi olaszok.
Mindketten Olaszba' dolgoztak, mint főpincér és mint séf, és mint akik szeretnek ott. Az idők teltek, és ők pedig arra gondoltak egy kis két és fél éves New York-i kitérő után, hogy vár a haza, és jöttek haza. Nem voltak arcosak, először csak sarok-bárt csináltak, aztán sarok-pizzériát, aztán meg Anyukám Mondta Éttermet.
Most olyanok ők meg az éttermük, mint egy tizenöt éves jó bor. Nem estek szét, az idő jól áll nekik, egyre jobbak és még lesznek sokkal jobbak is, és még van bennük tartalék, lényegében tartalék, lényegében sok.

Az alapanyag

Vegyünk egy kiló málnát. Vegyünk! Vegyünk egy kiló bazsalikomot. Vegyünk! Vegyünk egy kiló pisztrángot. Vegyünk!
Eddig ez úgy hangzik, mint egy görög drámában a kardal, vagy mint egy mozgalmi induló. Pedig az alapanyag nagyon fontos Dudásék szerint. A kiváló alapanyag az alapanyag. Olyan, mint a viccben, amikor nem szól a déli harang és a plébános hívatja a harangozót és megkérdi, miért nem harangozik. A harangozó azt feleli a plébánosnak, hogy több oka is van. A plébános kérdi, mi az első. Ellopták a harangot. A plébános lakonikusan válaszol: a többit ne is mondja.
Pont ilyen az alapanyag is, ha nem jó, akkor a történet lényegében érdektelen.

A konyha

Ott tartunk, hogy az anyukám mondtások csak nagyon jó alapanyaggal dolgoznak.
Na, de mit ér a jó cucc, ha nem tudják jól elkészíteni. Ugorjunk. Ők olyanok, hogy nem hoznak szégyent a törpeharcsára és barátaira.
A kemencés ügyek alap témák, mint egy Jazz nótában az alaptéma, lehet rá jókat improvizálni, zöldséggel, hússal, hallal stb. Az ételek karaktere anyukám mondta, anyukám mondta, hogy így kell csinálni, a húslevesbe a betétet, anyukám pedig olyan, mint a kiskegyed, vagy mint az öreg Küsmödi unokája a kis bicebóca, sohasem téved.
A kenyér annyira házi, mint a csigának a saját háza, este gyúrják, reggel sütik, délben frissen tálalják.
A desszertek szintén háziasak, háziasan magyarok és háziasan olaszok.

Anyukám mondta. Mamma ha detto fra l'altro.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Anyukám Mondta étterem - Encs

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,6

(34 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.6

Hangulat

4.6

"Még visszatérek :)"

4,8
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Otthonos környezett, amit a személyzet tesz azzá. Maximális figyelem, emberközpontú kiszolgálás. Az ételek és italok kivételes minőségben, mennyiségen. A konyha a maximum minősítés a csak azért nem kapta meg tőlem ,mert a zöldsaláta "csak" átlagosan jó volt, a többi kimagasló étel mellett. Még biztos visszatérek, aki arra jár semmi képen ne hibázzon, kipróbálni kötelező....
Gerencsér Gábor - 2024. február 12., hétfő 08:16

"szuper"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
szuper
Ujco Marian - 2023. november 10., péntek 09:37

"kitünő konyha"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Minden estben "vak randit" eszem,általában 4 fővel megyek,eddig minden alkalommal el voltunk ájulva a minőségi étkektől és a kiszolgálással!! Ha tehetném minden nap oda járnék,de ugyebár pest azért messze van,sajnos...Minden fogás szuper volt és egyben élmény,ha akarnék akkor sem tudnék egy hibát sem mondani....további sok sikert és rengeteg vendéget kívánok!!
Forró Gábor - 2023. november 06., hétfő 17:39

"Egy fantasztikus ebéd"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Munkatársak ajánlották az éttermet, ezért kerestük fel. Kívülről a külsejét látva én biztosan nem mentem volna be, mert félre eső helyen van, és nem egy hívogató megjelenésű hely. Soha ne a külső alapján ítélj! Bent nagyon aranyos hely, nyílt kemence. Az ízek? Soha nem ettem még ilyen finom ételt! Mennyei volt!!!!! 10 pont, sőt! Köszönöm az ételt és a süteményt! Biztosan ajánlani fogom mindenkinek, hogy térjen be hozzátok!
Sipos Edit - 2023. július 28., péntek 14:05

"Ertekeles"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden nagyon szuper volt
Németh István - 2023. május 30., kedd 07:41

""

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Kitűnő ételek, nagyon figyelmes kiszolgálás.
Gyenes Károly - 2023. május 11., csütörtök 17:03