Anyukám Mondta étterem (Encs) - Encs

Anyukám Mondta étterem (Encs) - olasz, magyar konyha

Képek az étteremről

Anyukám Mondta étterem (Encs)

3860 Encs, Petőfi út 57.

Anyukám Mondta étterem (Encs)
Petőfi út 57. , 3860 Encs

Mindig friss és kiváló minőségű alapanyagokkal, olasz és magyar konyhával várja Vendégeit az Anyukám Mondta étterem Encs városában (Miskolctól 20 percre).

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy testvérpár, a Dudásék, Szabolcs és Szilárd. A két olasz, az encsi olaszok.
Mindketten Olaszba' dolgoztak, mint főpincér és mint séf, és mint akik szeretnek ott. Az idők teltek, és ők pedig arra gondoltak egy kis két és fél éves New York-i kitérő után, hogy vár a haza, és jöttek haza. Nem voltak arcosak, először csak sarok-bárt csináltak, aztán sarok-pizzériát, aztán meg Anyukám Mondta Éttermet.
Most olyanok ők meg az éttermük, mint egy tizenöt éves jó bor. Nem estek szét, az idő jól áll nekik, egyre jobbak és még lesznek sokkal jobbak is, és még van bennük tartalék, lényegében tartalék, lényegében sok.

Az alapanyag

Vegyünk egy kiló málnát. Vegyünk! Vegyünk egy kiló bazsalikomot. Vegyünk! Vegyünk egy kiló pisztrángot. Vegyünk!
Eddig ez úgy hangzik, mint egy görög drámában a kardal, vagy mint egy mozgalmi induló. Pedig az alapanyag nagyon fontos Dudásék szerint. A kiváló alapanyag az alapanyag. Olyan, mint a viccben, amikor nem szól a déli harang és a plébános hívatja a harangozót és megkérdi, miért nem harangozik. A harangozó azt feleli a plébánosnak, hogy több oka is van. A plébános kérdi, mi az első. Ellopták a harangot. A plébános lakonikusan válaszol: a többit ne is mondja.
Pont ilyen az alapanyag is, ha nem jó, akkor a történet lényegében érdektelen.

A konyha

Ott tartunk, hogy az anyukám mondtások csak nagyon jó alapanyaggal dolgoznak.
Na, de mit ér a jó cucc, ha nem tudják jól elkészíteni. Ugorjunk. Ők olyanok, hogy nem hoznak szégyent a törpeharcsára és barátaira.
A kemencés ügyek alap témák, mint egy Jazz nótában az alaptéma, lehet rá jókat improvizálni, zöldséggel, hússal, hallal stb. Az ételek karaktere anyukám mondta, anyukám mondta, hogy így kell csinálni, a húslevesbe a betétet, anyukám pedig olyan, mint a kiskegyed, vagy mint az öreg Küsmödi unokája a kis bicebóca, sohasem téved.
A kenyér annyira házi, mint a csigának a saját háza, este gyúrják, reggel sütik, délben frissen tálalják.
A desszertek szintén háziasak, háziasan magyarok és háziasan olaszok.

Anyukám mondta. Mamma ha detto fra l'altro.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Anyukám Mondta étterem - Encs

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,6

(28 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.5

Hangulat

4.6

"Nem erre számítottam"

4,3
Konyha: 3 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nem először voltam itt, eddig nagyon elégedett voltam az ételekkel. Elképzelhető, hogy igaz a mondás, ahány ember, annyi ízlés, de most, a legutóbbi alkalom nekem csalódás volt. Magabiztosan érkeztem, hiszem voltam már itt, azt hittem, jót fogok enni az eddigi tapasztalatok alapján. Amit szerettem volna az étlapról, nem volt, de ez előfordul, maradtam a rántott mangalicánál, gondoltam, rántott hússal nem lehet mellélőni. Tévedtem. Talán vajban sült, nem tudom, de számomra kimondottan kellemetlen volt az íze és zsíros volt a panír. A sült burgonya szintén zsíros volt. A limonádé eszméletlen savanyú volt, a pirítósba az előételnél majdnem beletört a fogam, nem tudom, lehet, hogy nekem volt rossz napom. Ami biztos, hogy szuper a hely, kedves a személyzet, a hely hangulatát én kimondottan imádom, de enni most egy darabig nem mennék ide.
Kovács Emma - 2023. január 06., péntek 10:42

"Köszönjük a gasztro élményt!"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Interneten foglaltunk asztalt. Kellemes, olasz hangulatú, ízléses és igényes az étterem. A "tábláról" felirat a belső terem kandalló feletti falán levő ételek/menüsor a távolból kevésbé jól olvasható, de a kedves felszolgáló hölgy részletes tájékoztatást nyújtott. Az ételek egyediek, ízletesek. A saláta kiegészítés picivel több is lehetett volna - annyira finom volt. Különleges ízvilágban volt részünk. Sok finomat ettünk.
Bartáné Molnár Edina - 2022. október 21., péntek 05:20

"Aranylakodalom"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon finom volt az étel. A pincérek kicsit siettek. Nem az alkalomnak megfelelő asztalt kaptuk. Ahogy kértem. Nem kínáltak bort. ... se pezsgőt. Úgy látszik a szombati csúcs miatt volt. Üdvözlettel Kravar Ágnes
Kravar Agnes - 2022. szeptember 25., vasárnap 14:04

"Szülinap"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon kellemes, családias hangulat. Mennyei ízélmény!!!!!!! Figyelmes kiszolgálás! Köszönjük Szabi 🙂
Lónárt Csaba Attiláné - 2022. július 30., szombat 16:27

"Ebéd az Anyukám Mondtában"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Már több mint 10 éve járunk oda, ők azok, akiknél az egész étlapot végig tudnánk enni, sosem csalódtunk bennük, és ez most sem volt másképp.
Kondi István - 2022. július 30., szombat 07:13

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon elégedett vagyok az étteremmel,ami hangulatos a kiszolgálás, gyors és udvarias az ételek nagyon finomak voltak!
Vaszily János - 2022. április 17., vasárnap 08:41