Anyukám Mondta étterem (Encs) - Encs

Anyukám Mondta étterem (Encs) - olasz, magyar konyha

Képek az étteremről

Anyukám Mondta étterem (Encs)

3860 Encs, Petőfi út 57.

Anyukám Mondta étterem (Encs)
Petőfi út 57. , 3860 Encs

Mindig friss és kiváló minőségű alapanyagokkal, olasz és magyar konyhával várja Vendégeit az Anyukám Mondta étterem Encs városában (Miskolctól 20 percre).

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy testvérpár, a Dudásék, Szabolcs és Szilárd. A két olasz, az encsi olaszok.
Mindketten Olaszba' dolgoztak, mint főpincér és mint séf, és mint akik szeretnek ott. Az idők teltek, és ők pedig arra gondoltak egy kis két és fél éves New York-i kitérő után, hogy vár a haza, és jöttek haza. Nem voltak arcosak, először csak sarok-bárt csináltak, aztán sarok-pizzériát, aztán meg Anyukám Mondta Éttermet.
Most olyanok ők meg az éttermük, mint egy tizenöt éves jó bor. Nem estek szét, az idő jól áll nekik, egyre jobbak és még lesznek sokkal jobbak is, és még van bennük tartalék, lényegében tartalék, lényegében sok.

Az alapanyag

Vegyünk egy kiló málnát. Vegyünk! Vegyünk egy kiló bazsalikomot. Vegyünk! Vegyünk egy kiló pisztrángot. Vegyünk!
Eddig ez úgy hangzik, mint egy görög drámában a kardal, vagy mint egy mozgalmi induló. Pedig az alapanyag nagyon fontos Dudásék szerint. A kiváló alapanyag az alapanyag. Olyan, mint a viccben, amikor nem szól a déli harang és a plébános hívatja a harangozót és megkérdi, miért nem harangozik. A harangozó azt feleli a plébánosnak, hogy több oka is van. A plébános kérdi, mi az első. Ellopták a harangot. A plébános lakonikusan válaszol: a többit ne is mondja.
Pont ilyen az alapanyag is, ha nem jó, akkor a történet lényegében érdektelen.

A konyha

Ott tartunk, hogy az anyukám mondtások csak nagyon jó alapanyaggal dolgoznak.
Na, de mit ér a jó cucc, ha nem tudják jól elkészíteni. Ugorjunk. Ők olyanok, hogy nem hoznak szégyent a törpeharcsára és barátaira.
A kemencés ügyek alap témák, mint egy Jazz nótában az alaptéma, lehet rá jókat improvizálni, zöldséggel, hússal, hallal stb. Az ételek karaktere anyukám mondta, anyukám mondta, hogy így kell csinálni, a húslevesbe a betétet, anyukám pedig olyan, mint a kiskegyed, vagy mint az öreg Küsmödi unokája a kis bicebóca, sohasem téved.
A kenyér annyira házi, mint a csigának a saját háza, este gyúrják, reggel sütik, délben frissen tálalják.
A desszertek szintén háziasak, háziasan magyarok és háziasan olaszok.

Anyukám mondta. Mamma ha detto fra l'altro.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Anyukám Mondta étterem - Encs

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,5

(21 értékelés)


Konyha

4.6

Kiszolgálás

4.4

Hangulat

4.4

"Excellent chioce! Must try! "

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
I almost started to cry when I tasted their Panna Cotta. Amazing experience! The whole menu was incredible!
Urbán Szabó Melinda - 2021. augusztus 21., szombat 07:24

"Többet vártam"

2,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 0 Hangulat: 2
Bakancslistás volt az étterem, de sajnos nagy csalódás. Minde étel nagyon finom, de szerintem ez alap ezen a szinten. A kiszolgálás botrányos. Unottan, muszályból dolgozó pincérek, egy db szalvéta három fogáshoz, madártej leveseskanállal... Ne már! Belépéstől kezdve túl akartak lenni rajtunk, mert este esküvő volt. Ezt nekünk nem szabadna éreznünk. Már bánom.
Havrilla József - 2021. július 25., vasárnap 06:58

"Életem legfinomabb ebédje"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
A korábban hallottak alapján kitűnő ebédre számítottam egy exclusive helyen. A környezet megtévesztő, kis, eldugott helyen e remek étterem... ...de az “árnyékból a fénybe” vezető bejárat után egy másik világba jutottam. Elegáns, de mégis vidéki motívumokkal teli belső tér, udvarias és felkészült személyzet. Az étel, melyet nagy várakozással kóstoltam, minden képzeletet felülmúló ízélménnyel varázsolt el! Szó szerint leírhatatlan. Az ember ismer jó helyeket, ahol egy-két ételt remekül készítenek. Az Anyukám Mondta erőssége, hogy itt az összes tétel fantasztikus! Köszönöm az étterem minden dolgozójának ezt az élményt! Biztosan visszatérek még ide. :)
Benkő Lajos - 2020. augusztus 14., péntek 06:06

"A legek közt a helyük!"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kiváló konyha, minőségi friss alapanyagból pompás étkek, tökéletes kiszolgálással! Ide mindenkinek egyszer legalább el kellene jönnie! Mi már többször voltunk és remélem megyünk is!
Kiss Éva - 2020. június 24., szerda 18:05

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden nagyon finom , a tálalás különleges, a pincérek kedvesek. Nem foglaltunk asztalt, de megoldották.
Katalin - 2019. július 24., szerda 18:34

"Nagyin jó"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az ételek kifogástalanok.A kiszolgálás udvarias és gyors.Segitökész és kedves.A hangulat nagyon jó. Csak ajánlani tudom aki jótakar enni.
Zoltán - 2019. január 10., csütörtök 12:15