Restaurant Anyukám Mondta (Encs) in Encs

Restaurant Anyukám Mondta (Encs) - italian, hungarian food

Make an Online Reservation

Restaurant Anyukám Mondta (Encs)

3860 Encs, Petőfi út 57.

Anyukám Mondta (Encs)
Petőfi út 57. , 3860 Encs

With quality ingredients and an Italian-Hungarian cuisine, restaurant Anyukám Mondta (“My Mother said”) awaits its quests in the town of Encs (20 mins from Miskolc).

 

Both of us have worked in Italy as a maitre d'hotel, a chef and as people who just love being there.

Time went by and, after a brief two-and-a-half-year detour via New York, we felt our home was waiting. So, we returned and first created a bar on the corner, then a pizzeria, and then the “Anyukám mondta” restaurant (literally: "my mother said").

The raw ingredients

Take a kilo of raspberries. Let's! Take a kilo of basil. Let's! Take a kilo of trout. Let's!
So far it sounds like the chorus in a Greek drama - or like a brisk march. But the raw ingredients are so very important. Outstanding raw ingredients are the true ingredients.
It's like the joke. When the midday bell doesn't chime one day the parish priest asks the bell ringer why it isn't chiming. The bell ringer replies to the parish priest that there are a number of reasons why. The priest asks what the first is. “The bell has been stolen.” The priest answers laconically, “Don't tell me the others.”
Raw ingredients are exactly like this. If they're not the best, then the story is essentially unimportant.

The kitchen

The matter of ovens is fundamental - like the primary theme in a jazz tune - upon which you can improvise superbly with vegetables, meat, fish and others.
All the food has the "my mother said" character, for example, the homemade pasta in the consommé. But my mother is like Woman's Own or like a literary character - she never makes a mistake.
The bread is as homemade as the snail's own house - we knead it at night, bake it in the morning and serve it fresh at lunch. The desserts are also homemade, homey Hungarian and homey Italian.

My mother said. Mamma ha detto fra l'altro.

Reserve your table online now for free through DiningCity: Anyukám mondta - Encs

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.6

(28 értékelés)


food

4.7

service

4.5

ambience

4.6

"Nem erre számítottam"

4.3
food: 3 service: 5 ambience: 5
Nem először voltam itt, eddig nagyon elégedett voltam az ételekkel. Elképzelhető, hogy igaz a mondás, ahány ember, annyi ízlés, de most, a legutóbbi alkalom nekem csalódás volt. Magabiztosan érkeztem, hiszem voltam már itt, azt hittem, jót fogok enni az eddigi tapasztalatok alapján. Amit szerettem volna az étlapról, nem volt, de ez előfordul, maradtam a rántott mangalicánál, gondoltam, rántott hússal nem lehet mellélőni. Tévedtem. Talán vajban sült, nem tudom, de számomra kimondottan kellemetlen volt az íze és zsíros volt a panír. A sült burgonya szintén zsíros volt. A limonádé eszméletlen savanyú volt, a pirítósba az előételnél majdnem beletört a fogam, nem tudom, lehet, hogy nekem volt rossz napom. Ami biztos, hogy szuper a hely, kedves a személyzet, a hely hangulatát én kimondottan imádom, de enni most egy darabig nem mennék ide.
Kovács Emma - Friday 06/01/2023

"Köszönjük a gasztro élményt!"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Interneten foglaltunk asztalt. Kellemes, olasz hangulatú, ízléses és igényes az étterem. A "tábláról" felirat a belső terem kandalló feletti falán levő ételek/menüsor a távolból kevésbé jól olvasható, de a kedves felszolgáló hölgy részletes tájékoztatást nyújtott. Az ételek egyediek, ízletesek. A saláta kiegészítés picivel több is lehetett volna - annyira finom volt. Különleges ízvilágban volt részünk. Sok finomat ettünk.
Bartáné Molnár Edina - Friday 21/10/2022

"Aranylakodalom"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Nagyon finom volt az étel. A pincérek kicsit siettek. Nem az alkalomnak megfelelő asztalt kaptuk. Ahogy kértem. Nem kínáltak bort. ... se pezsgőt. Úgy látszik a szombati csúcs miatt volt. Üdvözlettel Kravar Ágnes
Kravar Agnes - Sunday 25/09/2022

"Szülinap"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Nagyon kellemes, családias hangulat. Mennyei ízélmény!!!!!!! Figyelmes kiszolgálás! Köszönjük Szabi 🙂
Lónárt Csaba Attiláné - Saturday 30/07/2022

"Ebéd az Anyukám Mondtában"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Már több mint 10 éve járunk oda, ők azok, akiknél az egész étlapot végig tudnánk enni, sosem csalódtunk bennük, és ez most sem volt másképp.
Kondi István - Saturday 30/07/2022

""

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Nagyon elégedett vagyok az étteremmel,ami hangulatos a kiszolgálás, gyors és udvarias az ételek nagyon finomak voltak!
Vaszily János - Sunday 17/04/2022