Vén Hajó Étterem (Old Boat Restaurant) in Budapest

Vén Hajó Étterem (Old Boat Restaurant) - hungarian, international food

Make an Online Reservation

Vén Hajó Étterem (Old Boat Restaurant)

1051 Budapest, Vigadó tér 2-es kikötő

Vén Hajó Étterem (Old Boat Restaurant)
Vigadó tér 2-es kikötő , 1051 Budapest

The Kossuth steamship was built for the Hungarian Royal Inland- and Maritime Navigation Co. in the Ganz-Danubius Shipyard in Újpest in 1913, and it got the name Archduke Ferdinand. After the dethronement of the Habsburg-dynasty in 1919 it was called Rigó, and later in 1930 it received the name Leányfalu. In the Second World War at the end of 1944, after the withdrawal of the German troops it was taken to Austria. It got home after two years of captivity, and after the spring of 1947 it became the property of the Hungarian-Russian Navigation Co. In 1953 it was rebuilt to an oil fuelled ship. It was at that time that its superstructure received its present form. From 1955 it became the property of the Hungarian Navigation Co. In 1976 it was put out of commission and for a long time it was a house-boat at the Factory Management of Inland Navigation in Újpest.

Reserve your table online now for free through DiningCity: Vén Hajó Étterem – Budapest

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.4

(14 értékelés)


food

4.2

service

4.6

ambience

4.4

"13.kerület"

2.8
food: 1 service: 4 ambience: 3
Budapestiek vagyunk,mivel ismerjük milyen csodás Dunapartunk,egy különlegesebb napot szerettünk volna,ezért választottuk a Vén hajót! A csodás panoráma most is rendben volt !,amiért odamentünk, azonban a felszolgált étel minősége kritikán aluli volt. Ketten voltunk, a felszolgáló kollega kedves volt,vele semmi gondunk nem volt,érkezéskor aperitif italunk elfogyasztása után rendeltük ételünket,amihez pezsgőnk is érkezett rendben és időben. Közben a nagy terembe csoport jött,s bár mi ünnepeltünk,nem siettünk,de ételünkre már nagyon sokat kellett várni. Kacsamellet és sertés szűzet rendeltünk. A kacsamell vállalhatalan volt,összetekert modern formátumban,azonban egyik fele alig vághatóan kemény volt,a mellé kínált köret ,mintha tejben áztatott kenyér lett volna. Külön kértem áfonya mártást,felszolgálónk segítő volt,mondta éppen lekerült étlapról,de azért tud hozni a ropogós chips helyett,ami a segítő szándék mellett se mártás volt,hanem egy adag lekvár. A szűz sem volt elvárt,mivel viszonylag többször járunk étterembe,tudjuk milyennek kellene lennie. Azon a külső fedélzeti részen összesen egy asztalnál volt egy társaság és mi. az asztalunk meg volt rendelve,de a bejárati recepciós asztalnál senki nem volt érkezéskor az alsó részen a bejáratnál,ahol egy darabig ácsorogtunk,közben egy spontán bejövő külföldi társaság is szintén várt,de el is mentek mivel senki nem került elő,az asztalunk se volt kijelölve, foglalt táblával, tehát mi "felvezettük magunkat" a fedélzetre, de a hajó étterem már egy több fős társaságot elvesztett. Sajnos ezeket összevetve, az elég magas árakat is hozzátéve,de enélkül is, mi nem ajánljuk az éttermet. Reménykedve,hogy egyszer eljutunk oda, a számla mellé a minőséget is odatesszik! Füle Ilona Murányi Gábor foglalás Murányi Gábor párom nevén érkezett
Füle Ilona - Thursday 16/11/2023

"Egy este a Vén hajón"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Ezt a szép délutánt a fiaméktól kaptam.Rendkívül jól éreztük magunkat! Köszönjük a Felszolgálók maximális kedvességét Az ételek nagyon finomak, különlegesek.A dunai panoráma is lenyűgözö volt pedig már sokszor láttuk. A patinás hajó,mint étterem csodálatos. Biztosan máskor is eljövünk!
Katalin Kárpáti - Saturday 03/06/2023

"Romantikus"

4.5
food: 5 service: 5 ambience: 3
Gyönyörű kilátás. Kicsit hideg volt a hajón mert a deck-re ültettek, és huztak az ablakok.
. Alexa - Wednesday 30/11/2022

"Ajánlanám"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Tökéletes kiszolgálás, finom étel. Csodálatos rendezvény????
Balogh Dorián - Friday 08/07/2022

""

1.0
food: 0 service: 1 ambience: 1
Hús nyers pohár koszos ……
.. Zs - Sunday 05/06/2022

"Zsuzsanna"

4.7
food: 4 service: 5 ambience: 4
Mi meg voltunk elégedve! Foglalásunk időpontja után rövid időn belül szervírozták a 6 főre megrendelt 2 fogásos ételeket.
Novák Ferencné - Monday 14/02/2022