Vén Hajó Étterem - Budapest

Vén Hajó Étterem - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Vén Hajó Étterem

1051 Budapest, Vigadó tér 2-es kikötő

Vén Hajó Étterem
Vigadó tér 2-es kikötő , 1051 Budapest

A Kossuth gőzhajó 1913-ban épült az Újpesti Ganz-Danubius hajógyárban, a Magyar Királyi Folyam-tengerhajózási Rt. részére, Ferdinánd Főherceg néven. A Habsburg-ház trónfosztását követően, 1919-ben a Rigó, majd 1930-ban a Leányfalu nevet kapta. A második világháborúban, 1944 végén, a német csapatok visszavonulása során Ausztriába került. Kétévi fogság után tért haza, s 1947 tavaszától a Magyar-Szovjet Hajózás Rt tulajdonába került. 1953-ban Újpesten átépítették pakurafűtésesre. Ekkor kapta a jelenlegi felépítmény-elrendezést is. 1955-től a Magyar Hajózási Rt. tulajdona lett. 1976-ban kivonták a forgalomból, majd hosszú ideig csak lakó- illetve étkezőhajó volt Újpesten, a Folyamhajózási Üzemigazgatóságnál. 1984-től kezdődött a felújítása és múzeumhajóvá történő átalakítása, amelynek befejezése után, 1986 októberében adták át a közönségnek. A hajó ezt követően két alkalommal esett át jelentős felújításon: 2000-ben a hajótest, 2004-ben pedig a teljes belső rész fiatalodott meg, elnyerve mai - sokak szerint valaha is létezett legszebb- formáját. Múzeumi hangulatot árasztó belső terei, lépcsőkkel tagolt szintjei vonzóvá teszik a legelegánsabb rendezvények lebonyolítására is.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Vén Hajó Étterem – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,4

(14 értékelés)


Konyha

4.2

Kiszolgálás

4.6

Hangulat

4.4

"13.kerület"

2,8
Konyha: 1 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 3
Budapestiek vagyunk,mivel ismerjük milyen csodás Dunapartunk,egy különlegesebb napot szerettünk volna,ezért választottuk a Vén hajót! A csodás panoráma most is rendben volt !,amiért odamentünk, azonban a felszolgált étel minősége kritikán aluli volt. Ketten voltunk, a felszolgáló kollega kedves volt,vele semmi gondunk nem volt,érkezéskor aperitif italunk elfogyasztása után rendeltük ételünket,amihez pezsgőnk is érkezett rendben és időben. Közben a nagy terembe csoport jött,s bár mi ünnepeltünk,nem siettünk,de ételünkre már nagyon sokat kellett várni. Kacsamellet és sertés szűzet rendeltünk. A kacsamell vállalhatalan volt,összetekert modern formátumban,azonban egyik fele alig vághatóan kemény volt,a mellé kínált köret ,mintha tejben áztatott kenyér lett volna. Külön kértem áfonya mártást,felszolgálónk segítő volt,mondta éppen lekerült étlapról,de azért tud hozni a ropogós chips helyett,ami a segítő szándék mellett se mártás volt,hanem egy adag lekvár. A szűz sem volt elvárt,mivel viszonylag többször járunk étterembe,tudjuk milyennek kellene lennie. Azon a külső fedélzeti részen összesen egy asztalnál volt egy társaság és mi. az asztalunk meg volt rendelve,de a bejárati recepciós asztalnál senki nem volt érkezéskor az alsó részen a bejáratnál,ahol egy darabig ácsorogtunk,közben egy spontán bejövő külföldi társaság is szintén várt,de el is mentek mivel senki nem került elő,az asztalunk se volt kijelölve, foglalt táblával, tehát mi "felvezettük magunkat" a fedélzetre, de a hajó étterem már egy több fős társaságot elvesztett. Sajnos ezeket összevetve, az elég magas árakat is hozzátéve,de enélkül is, mi nem ajánljuk az éttermet. Reménykedve,hogy egyszer eljutunk oda, a számla mellé a minőséget is odatesszik! Füle Ilona Murányi Gábor foglalás Murányi Gábor párom nevén érkezett
Füle Ilona - 2023. november 16., csütörtök 08:46

"Egy este a Vén hajón"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Ezt a szép délutánt a fiaméktól kaptam.Rendkívül jól éreztük magunkat! Köszönjük a Felszolgálók maximális kedvességét Az ételek nagyon finomak, különlegesek.A dunai panoráma is lenyűgözö volt pedig már sokszor láttuk. A patinás hajó,mint étterem csodálatos. Biztosan máskor is eljövünk!
Katalin Kárpáti - 2023. június 03., szombat 20:43

"Romantikus"

4,5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 3
Gyönyörű kilátás. Kicsit hideg volt a hajón mert a deck-re ültettek, és huztak az ablakok.
. Alexa - 2022. november 30., szerda 10:46

"Ajánlanám"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Tökéletes kiszolgálás, finom étel. Csodálatos rendezvény????
Balogh Dorián - 2022. július 08., péntek 11:03

""

1
Konyha: 0 Kiszolgálás: 1 Hangulat: 1
Hús nyers pohár koszos ……
.. Zs - 2022. június 05., vasárnap 16:52

"Zsuzsanna"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Mi meg voltunk elégedve! Foglalásunk időpontja után rövid időn belül szervírozták a 6 főre megrendelt 2 fogásos ételeket.
Novák Ferencné - 2022. február 14., hétfő 18:07