Ízletes ismétlés: újra „Finn Hetek” a Danubius Hotel Heliában!
A tavalyi finn tematikus hetek sikere után a Danubius Hotel Helia idén is megrendezi a különleges gasztroprogramot. December 1-22 között, a Yellow Bistro & Bar-ban finn specialitásokat kóstolhatnak az érdeklődők. A nyelvtörő nevű fogások Tóth Zoltán Executive Chef kreativitását dicsérik, a finn hetek ötletét a szállodát jellemző finn építészeti hatás is inspirálta.
Budapest, 2019.11.21
Idén már második alkalommal rendezi meg a Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Bar a „Finn Heteket” december 1-22 között. A karácsonyt megelőző időszakban a gasztronómiai különlegességeket kereső vendégek stílusosan hangolódhatnak az ünnepre a finn specialitásokkal.
2018 decemberében rendezték meg először a Yellow Bistro & Bar-ban a különleges ízekkel és furcsa ételnevekkel fémjelzett gasztro programot. A budapesti gasztronómiában is unikális menüről az elmúlt évben rengeteg pozitív visszajelzést kapott a szálloda mind a finn kultúrát jól ismerő magyar, mind a finn származású vendégektől is. A nagyközönség hamar értékelte, hogy a „Siskonmakkarakeitto” vagy a „Mustikkapiirakka” milyen ízletes harapnivalókat is takar. A karácsony előtti finn tematikus hetek az 1990-ben megnyitott Danubius Hotel Helia terveit készítő finn építész, Pekka Helin nemzeti hagyományai előtt is tisztelegtek.
A nagy sikerre való tekintettel, idén 2019. december 1-22 közötti időszak alatt a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégei ismét a finn konyha tradicionális fogásai közül válogathatnak. A kínálatban szerepelnek többek között jellegzetes halas fogások, például a finn nagymamák kedvence, a marinált hering céklasalátával, vagy szintén hagyományosnak számító bogyósgyümölcsös édességek, mint a különleges textúrájú sajttorta törpemálna lekvárral.
„A finn konyha és szállodánk kulináris irányelvei több pontban találkoznak. Mindkettőnél a friss és minőségi alapanyagok, egészséges fogások, jól összeillő, megválogatott ízek dominálnak, amelyekben a nyersanyagoké a hangsúly a túlzó fűszerezés helyett. A finn receptek teret adtak a kreativitásnak is, így egy izgalmas, kicsit szokatlan, de mindenképpen kipróbálásra érdemes menüsort sikerült összeállítanunk.”- mondta el Tóth Zoltán Executive Chef.
A Helia finn kínálata egyedülálló a budapesti gasztronómiában, az ötlet megvalósításakor azonban szempont volt az is, hogy visszatérjenek a szálloda építészetét inspiráló finn gyökerekhez. Ezek jelenleg is felismerhetők az épületdizájnban, hiszen ezt a hangulatot a Helia a legutóbbi megújulás során is megtartotta. A közelmúltban elnyert Gastro&Hotel Design Award zsűrije éppen ezt a gondos odafigyelést, a hagyományok, a múlt és a modernitás igényes ötvözését értékelte, amikor a Danubius Hotel Helia teraszának ítélte Az év HotelDesign kertje/terasza kategóriájának fődíját.
Az elmúlt egy évben mind a Yellow Bistro & Bar mind a szálloda étterme és terasza is megújult. A megújulás legfőbb elemei az új, fiatalos stílus, a konyhatechnológiai fejlesztések, a rendezvények sokoldalú kiszolgálására optimalizált belső megoldások, valamint a bár, az étterem és a terasz nyitása a budapesti vendégkör felé is voltak.
A „Finn Hetekre” szeretettel várnak mindenkit a Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Barban! Az előzetes asztalfoglalás javasolt!
Menüsor:
Alkuruoat / Előételek
- Lohikeitto
Finn lazac leves 1400 Ft
- Siskonmakkarakeitto
Finn kolbászleves 1400 Ft
- Lasimestarin silli
Marinált hering cékla salátával 1400 Ft
Pääruoat / Főételek
- Karjalanpaisti
Tradicionális finn egytálétel 2400 Ft
- Kaalikääryleet
Töltött édeskáposzta 2300 Ft
- Savulohi
Melegen füstölt lazac vargányás burgonya habbal 3900 Ft
Jälkiruoat / Desszertek
- Leipäjuusto Lakkahillolla
Sajttorta törpemálna lekvárral 1100 Ft
- Mustikkapiirakka
Áfonyás pite vaníliaöntettel 1100 Ft
Éljen ezzel a remek ajánlattal, válassza ki az időpontot (december 1-től 22-ig) az online foglalási naplóban és foglalja le asztalát még ma ITT:
Szilveszteri bálrend
- 17:00-18:00 Vendégérkezés a teraszon, jégbár
- 18:00-18:15 Köszöntő és lézershow 5 percben, 3 lézerrel
- 18:15-19:00 Hideg előétellel kezdődik a vacsora
- 19:00-19:15 Fricska Együttes műsora
- 19:15-20:00 Meleg előétel szervírozása
- 20:00-20:30 Janicsák Veca koncertje
- 20:30-22:00 Főétel és desszert kínálása
- 22:00-00:00 Party hangulat a Cascade Music Jam zenekarral
- 00:00 Himnusz
- 00:15 Éjféli büfé
- 01:00-03:00 DJ hajnalig
Szilveszteri gálavacsora bor ajánlattal
- Házilag érlelt Norvég lazac metélőhagymás sajtkrém, cékla
Pátzay Rizling 2018
- Sütőtökös rizottó királyrákkal, kaviár, gyömbéres sáfrány mártás
Bárdos és fia Mátrai Sauvignon Blanc 2018
- Sült, füstölt Argentin bélszín szarvasgombás turbolya gyökér, kínai articsóka, fekete fokhagyma és Vintage portói mártás
Vylyan Villányi Franc 2015
- Bársonygömb pezsgős-fehércsokoládés mousse
Patricius Tokaji Sárgamuskotály 2017
Vegetáriánus menü
- Avokádó saláta chilivel, korianderrel, és füstölt kápia paprikával
Pátzay Rizling 2018
- Spenóttal töltött ravioli, szárított paradicsommal, és bazsalikomos Grana Padano
Bárdos és fia Mátrai Sauvignon Blanc 2018
- Sült vargányás rizottó, ropogós tofuval és szarvasgombával
Vylyan Villányi Franc 2015
- Bársonygömb pezsgős-fehércsokoládés mousse
Patricius Tokaji Sárgamuskotály 2017
Éjféli büfé / Hungária Jubileum Pinot Blanc
- Magyaros lencseleves mangalica kolbásszal
- Töltött káposzta friss kenyérrel
- Frankfurti Virsli pereccel
- Szeletelt gyümölcs
Az Episode szilveszter ára: 41.900 Ft/fő, amely tartalmazza a szilveszteri vacsorát, az éjféli büfét, az italcsomagot, valamint minden adót és a 10 % szervízdíjat.
Éljen ezzel a remek ajánlattal, válassza ki az időpontot (december 31-én 18:00 órától) az online foglalási naplóban és foglalja le asztalát még ma ITT:
Információk az étteremről
Nap | Reggeli | Ebéd | Vacsora |
Hétfő | 08:00 - 11:00 | 11:30 - 16:30 | 17:00 - 23:30 |
Kedd | 08:00 - 11:00 | 11:30 - 16:30 | 17:00 - 23:30 |
Szerda | 08:00 - 11:00 | 11:30 - 16:30 | 17:00 - 23:30 |
Csütörtök | 08:00 - 11:00 | 11:30 - 16:30 | 17:00 - 23:30 |
Péntek | 08:00 - 11:00 | 11:30 - 16:30 | 17:00 - 23:30 |
Szombat | 08:00 - 11:00 | 11:30 - 16:30 | 17:00 - 23:30 |
Vasárnap | 08:00 - 11:00 | 11:30 - 16:30 | 17:00 - 23:30 |
Konyha |
Nemzetközi Kávézó-étterem |
Árkategória (3 fogás) | 6000-10000 HUF |
Extrák |
Divatos / Trendi Gyermekbarát Élő zene Étterem & Hotel Romantikus Terasz Üzleti Kerthelyiség Kutyabarát Wi-Fi kapcsolat Akadálymentesített |
Fizetési lehetőségek |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Helyszín | Budapest |
Csoportok fogadása | 8 főig |