Yellow Bistro & Bar (Danubius Hotel Helia) - nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Finn hetek - December 1-től 22-ig. Érvényes: 2019. december 1. - 2019. december 22.

FINN HETEK - A finn gasztronómia különleges fogásait felvonultató kínálattal várjuk Vendégeinket!

Ízletes ismétlés: újra „Finn Hetek” a Danubius Hotel Heliában!
A tavalyi finn tematikus hetek sikere után a Danubius Hotel Helia idén is megrendezi a különleges gasztroprogramot. December 1-22 között, a Yellow Bistro & Bar-ban finn specialitásokat kóstolhatnak az érdeklődők. A nyelvtörő nevű fogások Tóth Zoltán Executive Chef kreativitását dicsérik, a finn hetek ötletét a szállodát jellemző finn építészeti hatás is inspirálta.

Budapest, 2019.11.21

Idén már második alkalommal rendezi meg a Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Bar a „Finn Heteket” december 1-22 között. A karácsonyt megelőző időszakban a gasztronómiai különlegességeket kereső vendégek stílusosan hangolódhatnak az ünnepre a finn specialitásokkal.

2018 decemberében rendezték meg először a Yellow Bistro & Bar-ban a különleges ízekkel és furcsa ételnevekkel fémjelzett gasztro programot. A budapesti gasztronómiában is unikális menüről az elmúlt évben rengeteg pozitív visszajelzést kapott a szálloda mind a finn kultúrát jól ismerő magyar, mind a finn származású vendégektől is. A nagyközönség hamar értékelte, hogy a „Siskonmakkarakeitto” vagy a „Mustikkapiirakka” milyen ízletes harapnivalókat is takar. A karácsony előtti finn tematikus hetek az 1990-ben megnyitott Danubius Hotel Helia terveit készítő finn építész, Pekka Helin nemzeti hagyományai előtt is tisztelegtek.

A nagy sikerre való tekintettel, idén 2019. december 1-22 közötti időszak alatt a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégei ismét a finn konyha tradicionális fogásai közül válogathatnak. A kínálatban szerepelnek többek között jellegzetes halas fogások, például a finn nagymamák kedvence, a marinált hering céklasalátával, vagy szintén hagyományosnak számító bogyósgyümölcsös édességek, mint a különleges textúrájú sajttorta törpemálna lekvárral.

„A finn konyha és szállodánk kulináris irányelvei több pontban találkoznak. Mindkettőnél a friss és minőségi alapanyagok, egészséges fogások, jól összeillő, megválogatott ízek dominálnak, amelyekben a nyersanyagoké a hangsúly a túlzó fűszerezés helyett. A finn receptek teret adtak a kreativitásnak is, így egy izgalmas, kicsit szokatlan, de mindenképpen kipróbálásra érdemes menüsort sikerült összeállítanunk.”- mondta el Tóth Zoltán Executive Chef.

A Helia finn kínálata egyedülálló a budapesti gasztronómiában, az ötlet megvalósításakor azonban szempont volt az is, hogy visszatérjenek a szálloda építészetét inspiráló finn gyökerekhez. Ezek jelenleg is felismerhetők az épületdizájnban, hiszen ezt a hangulatot a Helia a legutóbbi megújulás során is megtartotta. A közelmúltban elnyert Gastro&Hotel Design Award zsűrije éppen ezt a gondos odafigyelést, a hagyományok, a múlt és a modernitás igényes ötvözését értékelte, amikor a Danubius Hotel Helia teraszának ítélte Az év HotelDesign kertje/terasza kategóriájának fődíját.

Az elmúlt egy évben mind a Yellow Bistro & Bar mind a szálloda étterme és terasza is megújult. A megújulás legfőbb elemei az új, fiatalos stílus, a konyhatechnológiai fejlesztések, a rendezvények sokoldalú kiszolgálására optimalizált belső megoldások, valamint a bár, az étterem és a terasz nyitása a budapesti vendégkör felé is voltak.

A „Finn Hetekre” szeretettel várnak mindenkit a Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Barban! Az előzetes asztalfoglalás javasolt!

Menüsor:
Alkuruoat / Előételek
- Lohikeitto
  Finn lazac leves 1400 Ft
- Siskonmakkarakeitto
  Finn kolbászleves 1400 Ft
- Lasimestarin silli
  Marinált hering cékla salátával 1400 Ft
Pääruoat / Főételek
- Karjalanpaisti
  Tradicionális finn egytálétel 2400 Ft
- Kaalikääryleet
  Töltött édeskáposzta 2300 Ft
- Savulohi
  Melegen füstölt lazac vargányás burgonya habbal 3900 Ft
Jälkiruoat / Desszertek
- Leipäjuusto Lakkahillolla
  Sajttorta törpemálna lekvárral 1100 Ft
- Mustikkapiirakka
  Áfonyás pite vaníliaöntettel 1100 Ft

Éljen ezzel a remek ajánlattal, válassza ki az időpontot (december 1-től 22-ig) az online foglalási naplóban és foglalja le asztalát még ma ITT:

Foglaljon most
Szilveszter - December 31-én 18:00 órától. 41 900 Ft/fő Érvényes: 2019. december 31. - 2019. december 31.

SZILVESZTER - Janicsák Veca koncerttel, szilveszteri gálavacsorával és éjféli büfével várjuk Vendégeinket!

Szilveszteri bálrend
- 17:00-18:00 Vendégérkezés a teraszon, jégbár
- 18:00-18:15 Köszöntő és lézershow 5 percben, 3 lézerrel
- 18:15-19:00 Hideg előétellel kezdődik a vacsora
- 19:00-19:15 Fricska Együttes műsora
- 19:15-20:00 Meleg előétel szervírozása
- 20:00-20:30 Janicsák Veca koncertje
- 20:30-22:00 Főétel és desszert kínálása
- 22:00-00:00 Party hangulat a Cascade Music Jam zenekarral
- 00:00 Himnusz
- 00:15 Éjféli büfé
- 01:00-03:00 DJ hajnalig

Szilveszteri gálavacsora bor ajánlattal
- Házilag érlelt Norvég lazac metélőhagymás sajtkrém, cékla
  Pátzay Rizling 2018
- Sütőtökös rizottó királyrákkal, kaviár, gyömbéres sáfrány mártás
  Bárdos és fia Mátrai Sauvignon Blanc 2018
- Sült, füstölt Argentin bélszín szarvasgombás turbolya gyökér, kínai articsóka, fekete fokhagyma és Vintage portói mártás
  Vylyan Villányi Franc 2015
- Bársonygömb pezsgős-fehércsokoládés mousse
  Patricius Tokaji Sárgamuskotály 2017

Vegetáriánus menü
- Avokádó saláta chilivel, korianderrel, és füstölt kápia paprikával
  Pátzay Rizling 2018
- Spenóttal töltött ravioli, szárított paradicsommal, és bazsalikomos Grana Padano
  Bárdos és fia Mátrai Sauvignon Blanc 2018
- Sült vargányás rizottó, ropogós tofuval és szarvasgombával
  Vylyan Villányi Franc 2015
- Bársonygömb pezsgős-fehércsokoládés mousse
  Patricius Tokaji Sárgamuskotály 2017

Éjféli büfé / Hungária Jubileum Pinot Blanc
- Magyaros lencseleves mangalica kolbásszal
- Töltött káposzta friss kenyérrel
- Frankfurti Virsli pereccel
- Szeletelt gyümölcs

Az Episode szilveszter ára: 41.900 Ft/fő, amely tartalmazza a szilveszteri vacsorát, az éjféli büfét, az italcsomagot, valamint minden adót és a 10 % szervízdíjat.

Éljen ezzel a remek ajánlattal, válassza ki az időpontot (december 31-én 18:00 órától) az online foglalási naplóban és foglalja le asztalát még ma ITT:

Foglaljon most

Yellow Bistro & Bar (Danubius Hotel Helia)

1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.

Yellow Bistro & Bar (Danubius Hotel Helia)
Kárpát utca 62-64. , 1133 Budapest

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Yellow Bistro & Bar-ban! Kínálatunk kialakításakor nagy hangsúlyt fektettünk a minőségi alapanyagokra, és a széles választékra, hogy mindenki megtalálhassa nálunk kedvenc fogását.
A munkánk a hivatásunk, és minden nap azért dolgozunk, hogy Vendégeink elégedetten távozzanak tőlünk, és hogy minél hamarabb visszatérjenek hozzánk!
A Yellow Bistro & Bar várja a baráti találkozók, a céges rendezvények, a születésnapi partik, a szerelmes randevúk résztvevőit, valamint a Danubius Hotel Helia szállóvendégeit egyaránt - foglalj asztalt hozzánk!

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Yellow Bistro & Bar (Danubius Hotel Helia) – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,1

(23 értékelés)


Konyha

3.8

Kiszolgálás

4.6

Hangulat

3.8

"Köszönjük a felszolgálást!"

3,7
Konyha: 3 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 3
Az Étteremhét alkalmával foglaltunk asztalt 2 főre. A felszolgált ételek összességében finomak voltak, ám inkább a kinézetük maradt meg (gyönyörű, gusztusos tálalás és impozáns tálak, tányérok), mintsem egy "ízorgia" valamelyik fogásnál. Én olasz borjúlábszárt kértem, sajnos számomra az egész fogás elég "ízetlen" és száraz volt, a hozzá kapott zöldségspaghetti jó ötlet, de én a neve alapján másra gondoltam, inkább zöldség "ropogósnak" hívnám, a juhtúrót semmiképp nem éreztem ki a kukoricahabként aposztrofált polentából. A személyzet kedves volt, figyeltek arra, hogy legyen egy kis szünet a fogások között, azonban hiányoltam némi "plusz kedvességet" (nem tőlük, inkább az étteremtől), valami kis meglepetést a fogások előtt vagy után, amit már több helyen is tapasztaltam. Így lényegében csak ettünk egyet, finom volt (kivéve a borjúlábszár), de a fogások nem maradtak emlékezetesek, 5ezer forintért se. A helyszín viszont nagyon szép volt, nem véletlen a 4*, elég exkluzív érzést keltett maga a hely, a csillárok, a fotelek, kanapék... Azonban szinte rögtön agyoncsapta ezt a hangulatot az, hogy 5-10 percenként mentek el a hátunk mögött a hotel "lakói" a wellness részlegről kijövet (vagy bárhonnan, ugyanis a "lift elé" kaptunk asztalt), gyakran igen alulöltözötten, néha alig valamit takaró egy szál köntösben. Köszönjük a felszolgálást!
Nemesnyik Zsolt - 2019. október 14., hétfő 14:07

"Enyhe csalódás"

3,7
Konyha: 3 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 3
A menü sajnos nem hozta az előző étterem hét alkalmával tapasztalt színvonalat. A főételek átlagosak voltak, az egyik desszert már délben elfogyott. A kiszolgálás viszont rendkívül profi volt, bár elég sokat kellett várni az ételekre.
Nóri - 2019. október 14., hétfő 06:56

"vélemény"

1,8
Konyha: 0 Kiszolgálás: 2 Hangulat: 2
A hely belsõépítészetileg gyönyörű, modern és ötletes. Az ételek viszont túl sósak vagy túl édesek. Sokszor az ötlet, az ízkombináció jó, de a kivitelezés nem megfelelõ. Személy szerint nem fogok többször asztalt foglalni ide.
Eszter - 2019. október 13., vasárnap 06:05

""

3,5
Konyha: 3 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 3
Közepes
KN - 2019. október 11., péntek 05:58

"Rendben volt"

4,3
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Természetesen nem egy éttermi hangulat, de a kiválasztott ételek nagyon finomak voltak. A felszolgálók is kedvesek voltak. Az egyetlen ami nem tetszett, hogy szinte még le se nyeltem az utolsó falatot, màr vitték el a tányért és hozták a következőt. Egy pár perc pihenő jól esett volna két fogás között :) de ettől függetlenül teljesen elégedettek voltunk.
Szabo Zsofia - 2019. október 11., péntek 05:13

"Jó kis vacsora"

4,3
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Kellemes, laza hely. Mivel előzetesen megnéztük, hova megyünk, a hotelbe érkező ill. wellnesező vendégek láttán nem lepődtünk meg, nem volt zavaró. A kiszolgálással nagyon elégedettek vagyunk, kedves, udvarias pincéreink voltak. Az italválasztéknál egy pici negatívum: a kétféle csapolt sörből csak az egyik volt elérhető. A hatféle fogásból, amit választottunk, a fehér paradicsomlevesről nem tudtam volna megmondani, hogy paradicsomból készült ill. a brownie tartlet tésztája elég kemény volt, de ettől függetlenül ez utóbbi ízre jó volt. A többi étel nagyon finom volt, az adagok bőségesek, a tálalás is modern, szemgyönyörködtető (a desszerteknél különösen).
Szalai Andrea - 2019. október 09., szerda 08:22