Small aa6e7be2 34db 4956 8926 8001e9609730

Képek az étteremről

Sváb hetek - Február 18-tól március 17-ig. Érvényes: 2019. február 18. - 2019. március 17.

SVÁB HETEK - Négy héten át tradicionális sváb fogásokkal és kézműves sörökkel várjuk Vendégeinket!

Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban!
A nagy érdeklődést kiváltó finn hetek után Tóth Zoltán Executive Chef a sváb gasztronómiába kalauzolja a Yellow Bistro & Bar vendégeit.

Tematikus eseményeink alkalmával igyekszünk egy-egy nemzet hagyományos értékeire építeni és meghatározó ételeiket úgy elkészíteni vendégeinknek, ahogy ezeket a háziasszonyok is készítik már régtől fogva. A svábok elsősorban olyan nyersanyagokat használtak, amelyeket ők maguk termeltek meg, saját kertjükből gyűjtötték be a népszerű alapanyagokat: a káposztát és a burgonyát. A konyhában a legfőbb szabály a takarékosság és egyszerűség volt, azonban így is remek ízekkel örvendeztetnek meg minket.

Séfünk a szűkített menüsor összeállítása során nagy figyelmet fordított ezekre a szempontokra, a konyhában pedig sváb származású szakácsunk is gondoskodik tradicionális ízekről.

A sváb hetek idejére a Yellow Bistro & Bar italkínálatát is bővítettük a Fóti Kézműves Sörfőzde termékeivel.

Ha megkóstolnád a sváb konyha remekeit, látogass el hozzánk a Danubius Hotel Helia halljában található Yellow Bistro & Bar-ba!

Íme, a teljes kínálatunk:
- Sváb Ünnepi leves 1400 Ft
Rendszerint esküvők és nagyobb családi összejövetelek tradicionális étele. A paprikás jércés alapot a szegfűbors és a tejszín teszi különlegessé. Fonott édes kaláccsal vagy brióssal kínálják.
- Hurkaleves 1400 Ft
Hagyományosan disznóvágás alkalmával készített leves, a hurka alaplevét ízletes zöldségekkel dúsították. „Amikor a szomszédok tudomást szereztek a disznóvágásról, máris hozták lábosaikat, hogy kóstolót kaphassanak a finom hurkalevesből.”
- Savanyú káposztaleves 1400 Ft
Egyszerű, de rendkívül pikáns, füstös ízű leves. A savanyú káposztás és füstölt szalonnás alapot a kapor és a tejföl teszi teljessé.

- "Madárka" Ropogós csülök, baboskáposzta 2900 Ft
A csülök legjavát – leghúsosabb részét – klasszikus sváb pácba forgatjuk, baboskáposztával tálaljuk. Tipikus tél végi – tavasz eleji fogás.
- Svábpecsenye hagymás kifliburgonya 2900 Ft
A tarját paradicsompürével pácoljuk, majd mustárba és lisztbe forgatjuk. A hagymás kifliburgonyával kiváló párost alkot.
- Sváb savanyú tojás gőzgombóccal 1200 Ft
Könnyű húsmentes étel, amely a svábok körében a baromfiudvarból könnyen beszerezhető tojásból készült. A pikáns mártással készített tojást a szegfűbors teszi különlegessé, amelyet sváb gőzölt knédlivel kínálunk.

- Schupfnudeln, házi szilvalekvár 1100 Ft
- Krumplis és káposztás rétes 1100 Ft
- Kapros-túros lepény 1100 Ft

A sváb hagyományokra építve nem édes desszerteket kínálunk, azonban édesszájú vendégeink is kedvük szerint ízesíthetik ezeket a fogásokat. Réteseink házi tésztából, kézzel húzott réteslapból készülnek.

Italajánlatunk:
Fóti Pils (4,5 %) - Szűrt világos lager sör (0,5 l)
Fóti Keserű Méz (6,0 %) - Szűretlen világos sör (0,5 l)

Élj ezzel a remek ajánlattal, válaszd ki az időpontot (február 18-tól március 17-ig) az online foglalási naplóban és foglald le asztalodat még ma ITT:

Foglaljon most

Yellow Bistro & Bar (Danubius Hotel Helia)

Yellow Bistro & Bar (Danubius Hotel Helia)
Kárpát utca 62-64. , 1133 Budapest

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Yellow Bistro & Bar-ban! Kínálatunk kialakításakor nagy hangsúlyt fektettünk a minőségi alapanyagokra, és a széles választékra, hogy mindenki megtalálhassa nálunk kedvenc fogását.
A munkánk a hivatásunk, és minden nap azért dolgozunk, hogy Vendégeink elégedetten távozzanak tőlünk, és hogy minél hamarabb visszatérjenek hozzánk!
A Yellow Bistro & Bar várja a baráti találkozók, a céges rendezvények, a születésnapi partik, a szerelmes randevúk résztvevőit, valamint a Danubius Hotel Helia szállóvendégeit egyaránt - foglalj asztalt hozzánk!

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Yellow Bistro & Bar (Danubius Hotel Helia) – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,7

(6 értékelés)


Konyha

4.3

Kiszolgálás

5.0

Hangulat

4.7

"Finn ételek"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Nagyon jól éreztük Magunkat. Remek ételek, kedves kiszolgálás. Nagyon köszönjük!
Ilona & Krisztián - 2018. december 17., hétfő 11:57

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Fantasztikusan éreztük magunkat a Yellow Bistro & Bar-ban. Az ételek ízletesek, a felszolgálók kedvesek és figyelmesek, a bistro pedig hangulatos volt.
Timár Márta - 2018. október 15., hétfő 09:52

"."

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
:)))))
Császi Zsolt - 2018. október 14., vasárnap 15:32

""

4,3
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Tamas - 2018. október 14., vasárnap 07:33

"Nagyon kedves kiszolgálás, finom ételek"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az ételek nagyon finomak voltak, a kiszolgálás tökéletes. :-)
Móni - 2018. október 12., péntek 06:41

"Yellow"

3,8
Konyha: 2 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Mi a húsokat omlósabban szeretjük, a sous vide sajnos nem sikerült valami jól. A kiszolgálás nagyon figyelmes. Az asztalok elhelyezése - félig a lobbiban - nem a megszokott éttermi, de az étterem design nagyon klassz.
K - 2018. október 12., péntek 06:40