Gléda Vendéglő - Budapest

Gléda Vendéglő - magyar konyha

Képek az étteremről

Gléda Vendéglő

1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4.

Gléda Vendéglő
Mikoviny utca 2-4. , 1037 Budapest

A Gléda feleleveníti a múlt század eleji jó értelemben vett vendéglő műfajt. Klasszikus házias ízek, családi vendéglő a javából, amely a magyar konyhát tiszteli és szereti. A nagypolgári vacsora asztalon jól megfér egymás mellett a nyúl, a szürkemarha, de a töltött káposzta, a mákos guba vagy akár egy sütőtök krémleves is. Ősi gyökerekből táplálkozó, az érdekességeket is felvonultató fogásokkal várjuk vendégeinket. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, a Gléda jó választás hétköznapokon és hétvégén is.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Gléda Vendéglő – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,7

(11 értékelés)


Konyha

4.6

Kiszolgálás

4.9

Hangulat

4.5

"Kellemes vacsi"

4,3
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 3
A hely nagyon igényes, az ételek nagyon dekoratívak, ízeiben néhol kissé kiforratlannak tűntek. A borkínálat szuper és jót tudtak ajánlani. Sajnos az igaz, hogy mikorben épp beveszem a számba a falatot, közben kérdezik, hogy hgy ízlik, ami eég kellemetlen, mert teleszájjal kell válaszolni. Kellemes a hely, tényleg nagyon tetszett és jól éreztük magunkat.
Melcsi - 2019. október 13., vasárnap 07:12

"Kifogástalan"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Az étteremhét pár évvel ezelőtti indulása óta ez volt az egyik olyan étterem, ami nagy meglepetést okozott, minden kifogástalanul rendben volt. A személyzet végtelenül kedves, a hely nagyon hangulatos, és az ételek rendkívül finomak. Csak ajánlani tudjuk, nekünk egyből a kedvencünkké vált.
Anita - 2019. október 13., vasárnap 05:14

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nem a megszokott ízek,de nagyon finom volt minden.Köszönjük a vendéglátást,még visszatérünk.
Szelényi József - 2019. október 10., csütörtök 12:44

"Glédában"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Ha nincs az Étterem Hét biztos nem jutunk el a Glédába, mert távol esik mindentől. Még úgyis, hogy tudtuk a címet - elbizonytalanodtunk az utcában, hogy jó helyen járunk-e... De jó helyen jártunk. Az étterem belseje kellemes, de nem különleges - halk zene szól, ami jó. Egy pultban hazai finomságokat kínálnak elvitelre, az étterem kutyabarát, a pincér hölgy kedves. Viszont lelombozó, hogy az a pár vendég, aki rajtunk kívül ott volt, hamarosan távozott, így este 8-ra csak ketten ültünk egy nagy teremben. Az ételek közül a húsleves és borjúpaprikás páros bizonyult a jobbnak, a buggyantott tojásos galuska remek ötlet (kár, hogy a galuska kicsit keményre sikerült). A padlizsánkrém finomra készült - de nem volt benne semmi "jobbmintotthon". A rántott borjúfejnél a ropogós panír alatt nem érvényesült a borjú és a remuládba tett curry íze minden mást elnyomott - ehhez a magyaros jellegű ételhez nagyon nem stimmelt a curry. A végén a csokitrió tényleg nagyon csokis volt, egy cukrásznak is dícséretére válna. Tudom, hogy szokás megkérdezni a vendégeket, hogy minden rendben van-e az étellel - ez itt is így volt. De könyörgöm, ne a fogás közepén, amikor teliszájjal eszünk... ez általános tévedése a vendéglátósoknak - ha nagy a gond, úgyis szólunk, ha pedig a véleményünkre kíváncsiak, akkor a tányér leszedésénél bőven elég érdeklődni. Jó hogy kipróbáltuk, kellemes hely - de nem valószínű, hogy újra megyünk.
SzG - 2019. október 08., kedd 19:12

"Közepes"

3,2
Konyha: 2 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 3
Nem túl kifinomult a konyha, egy-ket fogás zsíros és íztelen volt. 6 fogásból 3 volt élvezettel fogyasztható.
Adrienn - 2019. október 08., kedd 06:28

"Vacsora"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Tavaly egy steakes hellyel eléggé "megégettük" magunkat és egy kicsit szkeptikusan tekintettünk ez elé az étterem hét elé. Hála istennek a Gléda kárpótolt még a tavalyiért is! A fogások csak a Michelin csillag mércéjével lettek volna nem tökéletesek! A felhasznált alapanyagok - a felszolgálókkal való beszélgetéseink során kiderült - a környező manufaktúrák termékei, vagy saját (!), ennek megfelelően, érezhetően kifejetetten jó minőségűek. A saját termékekből vásárolni is lehet az étteremben (külön jó pont nálunk), mi meg is tettük, és ezúttal sem csalódtunk!:) A felszolgálás és a környezet szerintünk az ételekhez méltóan magas színvonalú. Habár az étterem "csak" 1 DiningCity csillagos, biztosra veszem, hogy minőségben megver jó néhány 2 csillagos éttermet! Csak ajánlani tudjuk!
Tamás - 2019. március 24., vasárnap 09:21