Gléda Restaurant in Budapest

Gléda Restaurant - hungarian food

Make a Online Reservation

Gléda Restaurant

1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4.

Gléda Restaurant
Mikoviny utca 2-4. , 1037 Budapest

Gléda is the revival of the true family restaurant genre of the end of the previous century. Classic home vibes and a familiar taste that respects and adores Hungarian cuisine. The upper-class dinner table is a stylish background to rabbit and grey cattle, as well as traditional meals such as stuffed cabbage, poppy seed bake or pumpkin cream soup. Ancient roots and novelties go hand in hand at Gléda: lunch or dinner, we are the right choice for weekdays or weekdays alike.

Reserve your table online now for free through DiningCity: Gléda Restaurant - Budapest

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.7

(11 értékelés)


food

4.6

service

4.9

ambience

4.5

"Kellemes vacsi"

4.3
food: 5 service: 5 ambience: 3
A hely nagyon igényes, az ételek nagyon dekoratívak, ízeiben néhol kissé kiforratlannak tűntek. A borkínálat szuper és jót tudtak ajánlani. Sajnos az igaz, hogy mikorben épp beveszem a számba a falatot, közben kérdezik, hogy hgy ízlik, ami eég kellemetlen, mert teleszájjal kell válaszolni. Kellemes a hely, tényleg nagyon tetszett és jól éreztük magunkat.
Melcsi - Sunday 13/10/2019

"Kifogástalan"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Az étteremhét pár évvel ezelőtti indulása óta ez volt az egyik olyan étterem, ami nagy meglepetést okozott, minden kifogástalanul rendben volt. A személyzet végtelenül kedves, a hely nagyon hangulatos, és az ételek rendkívül finomak. Csak ajánlani tudjuk, nekünk egyből a kedvencünkké vált.
Anita - Sunday 13/10/2019

""

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Nem a megszokott ízek,de nagyon finom volt minden.Köszönjük a vendéglátást,még visszatérünk.
Szelényi József - Thursday 10/10/2019

"Glédában"

4.7
food: 4 service: 5 ambience: 4
Ha nincs az Étterem Hét biztos nem jutunk el a Glédába, mert távol esik mindentől. Még úgyis, hogy tudtuk a címet - elbizonytalanodtunk az utcában, hogy jó helyen járunk-e... De jó helyen jártunk. Az étterem belseje kellemes, de nem különleges - halk zene szól, ami jó. Egy pultban hazai finomságokat kínálnak elvitelre, az étterem kutyabarát, a pincér hölgy kedves. Viszont lelombozó, hogy az a pár vendég, aki rajtunk kívül ott volt, hamarosan távozott, így este 8-ra csak ketten ültünk egy nagy teremben. Az ételek közül a húsleves és borjúpaprikás páros bizonyult a jobbnak, a buggyantott tojásos galuska remek ötlet (kár, hogy a galuska kicsit keményre sikerült). A padlizsánkrém finomra készült - de nem volt benne semmi "jobbmintotthon". A rántott borjúfejnél a ropogós panír alatt nem érvényesült a borjú és a remuládba tett curry íze minden mást elnyomott - ehhez a magyaros jellegű ételhez nagyon nem stimmelt a curry. A végén a csokitrió tényleg nagyon csokis volt, egy cukrásznak is dícséretére válna. Tudom, hogy szokás megkérdezni a vendégeket, hogy minden rendben van-e az étellel - ez itt is így volt. De könyörgöm, ne a fogás közepén, amikor teliszájjal eszünk... ez általános tévedése a vendéglátósoknak - ha nagy a gond, úgyis szólunk, ha pedig a véleményünkre kíváncsiak, akkor a tányér leszedésénél bőven elég érdeklődni. Jó hogy kipróbáltuk, kellemes hely - de nem valószínű, hogy újra megyünk.
SzG - Tuesday 08/10/2019

"Közepes"

3.2
food: 2 service: 4 ambience: 3
Nem túl kifinomult a konyha, egy-ket fogás zsíros és íztelen volt. 6 fogásból 3 volt élvezettel fogyasztható.
Adrienn - Tuesday 08/10/2019

"Vacsora"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Tavaly egy steakes hellyel eléggé "megégettük" magunkat és egy kicsit szkeptikusan tekintettünk ez elé az étterem hét elé. Hála istennek a Gléda kárpótolt még a tavalyiért is! A fogások csak a Michelin csillag mércéjével lettek volna nem tökéletesek! A felhasznált alapanyagok - a felszolgálókkal való beszélgetéseink során kiderült - a környező manufaktúrák termékei, vagy saját (!), ennek megfelelően, érezhetően kifejetetten jó minőségűek. A saját termékekből vásárolni is lehet az étteremben (külön jó pont nálunk), mi meg is tettük, és ezúttal sem csalódtunk!:) A felszolgálás és a környezet szerintünk az ételekhez méltóan magas színvonalú. Habár az étterem "csak" 1 DiningCity csillagos, biztosra veszem, hogy minőségben megver jó néhány 2 csillagos éttermet! Csak ajánlani tudjuk!
Tamás - Sunday 24/03/2019