Maison Bistro - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Maison Bistro

1014 Budapest, Országház utca 17.

Maison Bistro
Országház utca 17. , 1014 Budapest

A Budai Várnegyed csendesebb részén, az Országház utcában, annak is a legrégebbi műemléképületében található a Bistro. Egy apró, meghitt, csendes ékszerdoboz, melyben konyhánk hazai és nemzetközi remekeit kínáljuk, kitűnő borokkal és italokkal főként a hazai választékból. A Bistro 2-4 személynek csendes beszélgetésekhez, romantikus vacsorákhoz, vagy üzleti megbeszélésekhez egyaránt nagyszerű választás.
Aki pedig a Budai Várat is szeretné felfedezni annak Boutique hotelünk 25 szobája, egyedi berendezésével, a Vár legkényelmesebb ágyával és legfinomabb reggelijével kínál emlékezetes pihenést és gasztronómiai élményeket.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Maison Bistro – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,9

(22 értékelés)


Konyha

4.8

Kiszolgálás

4.9

Hangulat

4.9

"Páratlan a várban"

4
Konyha: 3 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Elsőrangú helyen található, ez a konyha szempontjából teljesen átlagos bisztró (?). Valahogy az volt az érzésem az összes közönségdíjas hellyel, hogy nem tudja a közönség mire szavaz. Maga a hely tényleg nagyon szép, de csak mert egy hotel étterme, ahol a reggeliztetés is zajlik. A fehérgyöngybab krémleves okés volt, a kruton két nagy szelet kenyeret jelent. A marinált lazacot már akkor megbánom, hogy rendeltem, amikor meglátom hogy néz ki, (tanyasi csirkelevest kellett volna), ízre pedig teljesen snassz, a ponzu szósz, a majonézes torma, és főleg a chillis kockára aprózott ananász teszi teljesen érthetetlenné a tálat. A főételek közül a malacrolád elmegy, bőre jól átsült, a húsa kissé ízetlen, "tarhonyarizottóval" és csúcsos káposztával. De a kettő közül még mindig ez a legjobb, a vörösboros szarvaspörkölt eszméletlenül rágós, vagy a bor nem volt elég savas vagy öreg volt ahús, vagy mindkettő. A juhtúrós dödölle inkább lenne sztrapacska, bár abból is csak egyszer ettem igazán jót még huszonhárom éve Salgótarjánban - nem igaz egyszer ettem Egerben is tizennyolc éve! A dödölle önmagában elég fojtós, de alapjában véve nem szívja fel eléggé a szaftot, szóval ezen a tálon azért lenne mit finomítani. Viszont a desszert az tökéletes, - emiatt a három csillag! Végre egy hely, ahol jól tudják elkészíteni a créme brulét, és kellően karamellizált az édesség teteje. Lehet inkább csak kávét és ilyet kellett volna fogyasztani. Az egész helyből a legjobb, hogy vacsora után körbevezetnek minket a hotelben is, 17 szoba, egytől egyig nagyon takaros, a pince pedig eszméletlen hangulattal bír, ahol az egész helyiséget a vár falai alkotják, és még bortrezoruk is van. Szóval a helynek a hangulata tényleg páratlan.
Magyar Tibor - 2024. április 24., szerda 23:02

"Kedves, csendes hely finom ételekkel"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
A bisztró népszerű helyen van, a sok vendég ellenére mégis csendes, nyugodt hangulatú. Az ételek nagyon finomak, a krémlevestől a somlóin át a malacroládig minden tökéletes. A kiszolgálás nagyon kedves, volt egy pici fennakadás a koktélommal, ők pedig azonnal és nagyon profin kezelték a szituációt. Szívesen visszatérünk majd a jövőben, ha megint erre járunk
Eszter - 2024. április 21., vasárnap 06:38

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kivalo volt minden!
Tury Ákos - 2024. április 21., vasárnap 06:14

"Kiváló"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden értelemben igazi vendéglátás!
Bors Nóra - 2024. április 21., vasárnap 05:31

"Maison értékelés"

4,5
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Alapvetően tökéletes.
Toldi Gábor - 2024. április 20., szombat 09:49

"Szuper vacsi"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Először jártunk az étteremben és az egyik kedvencünké vált. Nagyon hangulatos, a kiszolgálás nagyon kedves volt, még egy kis idegenvezetést is kaptunk, szóval nagyon köszönjük. Az ételek nagyon ízletesek és bőségesek. Előételek közül a lazacot és krémlevest kóstoltuk. A főételek közül a malacrolád és a csirkét, a desszertek közül, pedig a sajttorta és a brulée. Ha választani kéne, hogy mi volt a best bajban vagyunk, mert nagyon jó volt minden, szóval köszönjük az élményt.
Péter - 2024. április 20., szombat 07:22