Gundel Étterem Kávéház - Budapest

Gundel Étterem Kávéház - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Gundel Étterem Kávéház

1146 Budapest, Gundel Károly út 4.

Gundel Étterem Kávéház
Gundel Károly út 4. , 1146 Budapest

A mai Gundel visszatért az eredeti küldetéshez, amely szerint 'a Gundel mindenkié'!
Hisszük és hirdetjük Gundel Károly alapító gondolatát, amelynek égisze alatt kínáljuk ételeinket a leghíresebb Gundel klasszikusokat, legendás vendégszeretettel övezve! A Gundel étlapját, annak gerincét nem kellett megírni, már 80 éve készen áll. A legjobb Gundel hagyományokra építi az ételeket, ennek központi eleme a Nemzeti 11, az a tizenegy ikonikus Gundel fogás, amire mindannyian úgy tekintünk, mint a legfontosabb Gundel örökségre. Ezen keresztül mutatjuk meg a más országokból, kultúrákból idelátogatóknak, hogy mi magyarok mit szeretünk, mit fogyasztunk, mit tartunk a magyar konyha alapjának. A Gundel és ezzel együtt a magyar konyha ezen ízekkel versenyez a nemzetközi gasztronómiai játéktérben. Természetesen sok más kihagyhatatlan étel is helyet kapott ezen a rangos választékon, amelyeknek tökéletességéért Moldován Viktor és Wolf András séfek felelnek. Magyarország leghíresebb, egyben egyetlen hungarikum étterme kihagyhatatlan, Budapest és a magyar vendéglátás leghíresebb, bakancslistás helye! A Gundelben minden az örökségről szól, ami többek között az étterem helyszíne, mely már több mint 130 éve a magyar gasztronómia bölcsője. A megújult Gundel 'vissza a gyökerekhez' szlogennel épít, a beltérben és a kerthelyiségben is visszahoztuk a régi idők hangulatát, ezzel létrehoztunk egy olyan teret, ami egyszerre tiszteleg a Gundel aranykora előtt, ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy minden napszakban, minden alkalomra, a lehető legszélesebb vendégkör előtt nyitva álljon.
Ismerje meg Magyarország leghíresebb éttermét, legyen a vendégünk.
Tapasztalja meg Ön is a legendát a magyar gasztronómia ikonikus fogásainak szülőhelyén!

Nappali kínálat, minden nap: 11:30-22:00.
Vacsora menü kínálat, minden nap: 18:00-22:00.
Konyhazárás minden nap 21:00.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Gundel Étterem – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,7

(1122 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.8

"Gundel sokadjára"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Az elmúlt két évben már legalább négyszer voltam itt. Kevés elmarasztalót tudnék mondani, kicsit drága, de hol legyen drága az étel/ital ha nem itt. És lecserélték az eszcájgot a régi lehet túl patinás volt már. Az élőzene nagyot dob az egész hely hangulatán, a felszolgálók pedig annyira udvariasak, hogy én érzem magam rosszul helyenként. Mondjuk én mindenkit kidobnék innen aki legalább egy inget nem vesz fel, ennek a helynek kijár a tisztelet. Az ételek rendben voltak, étvágygerjesztőnek körözöttet küldenek a konyháról, és ki tudják cserélni a mellé adott kenyeret glutánmentesre. Az édesburgonya leves finom és selymes volt, a Csekonics-saláta egy igazi elfeledett magyar kulináris kuriózum, lehet itt is elfelejtették, hogyan is kell ezt jól csinálni, így egy hamarjában összedobált saláta érzetét kelti. A garnéla rendben volt de a csirke túl száraz volt. A bélszínérmék kellően átsültek, medium rare, szaftos de mégsem az a túlzottan véres. A mellé adott rizspiláf könnyű és pörgős csak kevés. A gyöngytyúk fűszeres kéregben, szalonnás lencsesalátával és csicseriborsókrémmel amolyan minek nevezzelek, ízletes volt, cska nem állt össze a kompozíció, és a kéreg látványosan elvált a húsról. A gundel palacsinta - lángolva - forró és édes, hol másutt lenne jó, ha nem itt, de a telitalálat azok a pirított dióbelek voltak mellette. A málnadesszert kellően tejszínes és édes. Ki ki utána lehajthat egy aranykávét, aranyárban, a mellé adott sütire sajnos már elfelejtődik a gluténérzékenység. Valamint az egyes fogások mellé - ha látják, hogy elfogyott - adhatnának új szalvétát is. Valószínűleg visszajövök még, de a konyha kicsit összekaphatná magát, mert láthatóan nagyon rááltak a menüzésre, és ebbe a milliőbe sokkal inkább illenének különlegesebb étkek, mert a többi versenytárs nagyon belehúzott ám - kapott is érte egy-két michelin elismerést.
Magyar Tibor - 2024. április 24., szerda 21:53

"Remek mint mindig"

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
A menűsor nagyon finom volt.
Farkas Inez - 2024. április 24., szerda 18:31

"Élmény a négyzeten"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Élmény a négyzeten! Kezdve a belépéstől a távozásig. S ami közte volt, az pedig emlékezetes, főleg annak aki először látogat el ide. Az ételek kifogástalanok, ízletesek: hagyományos, de modern köntösben. Ha valami hibát kell találni, az talán az élő zene. Mi egy olyan etapot fogtunk ki, amikor a zongorán előadott nosztalgikus dalok szomorkás hangulatot idéztek meg, de az élet élvezete, a finom ételek visszahúztak a jelenbe. Csak ajánlani tudom a Gundelt!
Hidegh Ágnes - 2024. április 23., kedd 12:36

"Zseniális élmény"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Nagyon jól éreztük magunkat, az étterem kívülről belülről lenyűgöző, a fogadás kedves és illedelmes, az evőeszközök és tányérok gyönyörűek, a kiszolgálás rutinos és profi, az étel pedig pompás a gundelhez méltó! Páratlan élmény volt, a diningcity keretein belül kétszer is voltunk itt, de innentől visszajáró vendégek leszünk az év többi részében is
Nemes Ádám - 2024. április 22., hétfő 07:22

"(Y)"

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
(Y)
Juhász Viktória - 2024. április 22., hétfő 06:55

"A jó színvonal"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Nagyon finom volt minden, a gyöngytyúk és a málna desszert a nagy meglepetés.
Rutkai Ágnes - 2024. április 22., hétfő 05:59