Hachapuri Grúz Étterem - Budapest

Hachapuri Grúz Étterem - grúz konyha

Képek az étteremről

Hachapuri Grúz Étterem

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 17.

Hachapuri Grúz Étterem
Bajcsy-Zsilinszky út 17. , 1065 Budapest

Budapest központjában, a Deák tértől pár percre, a Bajcsy-Zsilinszky úton a grúz konyha különlegességeivel várja Vendégeit a Hachapuri étterem.

Az étterem névadó étele a “hachapuri”, töltelékek széles választékával kapható a sajtostól, a zöldségesen keresztül a húsosig. Az étterem grúz szakácsai Budapest vacsora asztalaira varázsolják Grúzia tradicionális fogásait, a frissen sütött kenyereket, lepényeket, a főtt tésztákat, shashlikokat, grill ételeket, friss salátákat, illetve a zöldséges ételek széles választékát is.

Az első hely, ahol igazi grúz gasztrokalandot élhet át! (Grúziát leszámítva persze)

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Hachapuri Grúz Étterem – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,4

(670 értékelés)


Konyha

4.4

Kiszolgálás

4.5

Hangulat

4.4

"Tökéletes vendéglátás"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Remek ízelítőt kaptunk a grúz gasztronómiából és vendéglátásból. Külön köszönet a kulináris idegenvezetésért, mert ismeretlen terepen néha óvatos az ember és hajlamos elveszni a sok újdonság gyűrűjében. A személyzet kedvessége és figyelmessége példaértékű, ezért minden biztosított volt arra, hogy nagyon jól érezzük magunkat Önöknél.
Lovas Róbert - 2024. március 26., kedd 08:39

"Tapogatózás ismeretlen ízek között"

4,3
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
A kiszolgálás kifogástalan volt, a pincér kisasszony figyelt ránk, semmit nem hoztak sem túl későn, sem túl korán. A grúz előétel tál nekem csalódás volt, ízek tobzódását vártam, lehet hogy csak rosszul választottam az összetevőket, de számomra unalmas volt. Chihirtma-t kellett volna kérnem, amit a vacsorapartnerem kért, az nagyon finom volt. A főételek jók voltak, a sajtos-tojásos Acharuli hatalmas adag volt, és nagyon finom, a marhahúsos kebab pedig nagyon jól fűszerezett, laktató, meg sem tudtam enni, de minden falatkájában zamatos. A Medoc számomra olyan volt, mint egy kint felejtett mézes krémes, de nem tudom ennek Georgiában milyennek kell lennie, lehet, hogy pont így a tökéletes. Összeségében kellemes vacsoránk volt.
Pápai Marianna - 2024. március 25., hétfő 16:20

""

3,7
Konyha: 2 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 3
Nagyobb társasággal mentünk, korábbi remek tapasztalatok alapján. Sajnos az ételek minősége hullámzó volt: a leves teljesen ízetlen, a babfőzelék sótlan, és nem passzolt hozzá a savanyú, a kacsa finom volt, de nem szedermártást kaptunk, hanem ugyanolyan paradicsomos szószt, mint egy másik főételhez. A padlizsános előétel és a joghurtos desszert kiváló, a gyümölcszselé ehetetlen. A kenyér nagyon finom volt, és a kiszolgálás is kedves. Sajnos ár-érték arány alapján ez nem volt jó választás.
R. J. - 2024. március 25., hétfő 12:37

"Átlagos"

2,8
Konyha: 3 Kiszolgálás: 1 Hangulat: 4
Az Étteremhét keretében voltunk, A kiszolgálással nem vagyok elégedett. Ugyan már alig volt a tányérban de még láthatóan ettem és mellém állt a felszolgáló és megkérdezte hogy elveheti e. Amíg ettünk mindennel nagyon siettek, amikor befejeztük alig tudtunk találni bárkit hogy fizetnénk. Az előételek közül az egyik semmi extra nem volt, a másik ugyan kiváló ízvilág volt, de nagyon kicsi adag. A főételek közül az egyik nagyon kevés volt és semmi extra. A másik finom volt és egész jó adag. A desszertek közül az egyik egész jó adag volt de semmi extra vagy különleges, a másik pedig semmi extra nem volt és még kevés is. A desszert amit szerettünk volna eredetileg pedig már elfogyott. A limonádék érezhetően valami mű szirupból készültek, semmi természetesség nem volt benne. Régóta szerettünk volna menni, párom korábbi jó tapasztalata alapján, most ez kicsit csalódás volt.
Szombathy Rita - 2024. március 25., hétfő 11:04

"A Fekete-tenger szívében"

4
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 4
Dacára, hogy mindössze kettő grúz étterem van Budapesten - vagy talán az egész országban? -, és, hogy 2011 óta már Georgiának kellene ejteni őket, mert a grúz elnevezést még a szovjetek alkalmazták rájuk, ez egy nagyon jól sikerült este lett. A hely a Bajcsy-Zsilinszky és a Bazilika metszéspontjában áll, nagyon hangulatos, a szakácsok autentikusak. A grúz konyháról eddig annyit tudtam, hogy onnét származik a burek, de mint kiderült azt is rosszul tudtam, mert az is valójában a törökök miatt jutott el oda. Úgyhogy az estére elhívtam egy barátomat, aki járt már Grúziában. Az antré nagyon tetszetős, látszik, hogy forgalmas hely, a pincérek nagyon kedvesek, a főúr joviális szeret beszélgetni, közvetlen, és mindenről tájékoztat. Már megvettek kilóra. Erre a forgalmas helyre pont ez a szív és lélek ami kell. Egyik embere például annyira jól beszél a Chihirtmáról hogy mind a hárman azt esszük, és tényleg nagyon finom csirkeleves, amiben csak comb van és csont, nagyon besűríti a kapor, és a vaj, és egy kis lestyán, ami a mással össze nem téveszthető, különleges ízt adja neki. Életem egyik legjobb csirkelevese volt. A főételek is nagyon finomak, bár az adagok azért nem nagyok, a marhahúsos kebab pitában sajnos inkább take way street food jelleget ad a dolognak, nyársra húzva ugyanez jobban nézett volna ki, de maga a hús korianderrel isteni, érezni az omlós marhát. A paradicsomszósz sajnos fantáziátlan kiegészítője a tálnak. A kacsa maklavi, az egyik legtökéletesebbre sütött kacsa, amit kóstoltam az elmúlt napokban, a hozzáadott elarji, a különleges grúz gríz lényegében puliszka. A Chahokbili forró agyagtálban tálalva, grillezett jérce paradicsomos szószban. És ezzel ki is lőttünk minden fogást, amiben található hús. A grúzok szemmel láthatóan nagyon sok vegetáriánus étket fogyasztanak, bőven használják a padlizsánt, különféle zöldségeket, kecseksajtot, szószokat, és pitát. Desszertért viszont nem kell Grúziába szaladni, a Matsoni mézzel borzalmasan édes pohárdesszert, minél tovább eszed, annál édesebb, mert az összes méz lefolyik az aljára, a tradicionális gyümölcs zselé pedig olyan mint egy ízetlen, több napig kint hagyott puding. Erre szoktam mondani, nem európai gyomornak való. Node a puding, illetve a gyümölcs zselé próbája az evés, ide mindenképpen vissza fogunk térni, mert csomó mindent ki kell próbálni, jó helyen is van, és a kiszolgálás nagyon barátságos, mintha csak egy jó barátodhoz, családtagodhoz térnél be egy jót enni. Mindenkinek ajánlom, aki kicsit is nyitottabb a különlegesebb fogásokhoz, vagy csak már unja a csirke-sertés-marha ugyanazon módú verzióit. A Hachapurinak vannak nagyon jó kóstolótálai is, amiken sok apró fogást végig ehet az ember, hogy aztán kiválassza a számára leginkább közel állókat. Ezt mindig díjazom.
Magyar Tibor - 2024. március 25., hétfő 01:46

"Csalódás"

2,5
Konyha: 1 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 2
Az Étteremhét keretében elérhető menülehetőség és választék nagyon gyenge volt, a desszertek közül már a legjobb elfogyott, a másik (gyümölcszselé) ehetetlen volt. Ahhoz képest, hogy a menü ára 7990,- Ft volt fejenként, nagy csalódás volt az étel mennyisége, minősége és ízvilága.
dr Kovács Krisztina - 2024. március 23., szombat 10:04