Vén Hajó Étterem - Budapest

Vén Hajó Étterem - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Vén Hajó Étterem

1051 Budapest, Vigadó tér 2-es kikötő

Vén Hajó Étterem
Vigadó tér 2-es kikötő , 1051 Budapest

A Kossuth gőzhajó 1913-ban épült az Újpesti Ganz-Danubius hajógyárban, a Magyar Királyi Folyam-tengerhajózási Rt. részére, Ferdinánd Főherceg néven. A Habsburg-ház trónfosztását követően, 1919-ben a Rigó, majd 1930-ban a Leányfalu nevet kapta. A második világháborúban, 1944 végén, a német csapatok visszavonulása során Ausztriába került. Kétévi fogság után tért haza, s 1947 tavaszától a Magyar-Szovjet Hajózás Rt tulajdonába került. 1953-ban Újpesten átépítették pakurafűtésesre. Ekkor kapta a jelenlegi felépítmény-elrendezést is. 1955-től a Magyar Hajózási Rt. tulajdona lett. 1976-ban kivonták a forgalomból, majd hosszú ideig csak lakó- illetve étkezőhajó volt Újpesten, a Folyamhajózási Üzemigazgatóságnál. 1984-től kezdődött a felújítása és múzeumhajóvá történő átalakítása, amelynek befejezése után, 1986 októberében adták át a közönségnek. A hajó ezt követően két alkalommal esett át jelentős felújításon: 2000-ben a hajótest, 2004-ben pedig a teljes belső rész fiatalodott meg, elnyerve mai - sokak szerint valaha is létezett legszebb- formáját. Múzeumi hangulatot árasztó belső terei, lépcsőkkel tagolt szintjei vonzóvá teszik a legelegánsabb rendezvények lebonyolítására is.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Vén Hajó Étterem – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,5

(11 értékelés)


Konyha

4.3

Kiszolgálás

4.6

Hangulat

4.5

"Ajánlanám"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Tökéletes kiszolgálás, finom étel. Csodálatos rendezvény👍🏾👌🏾
Balogh Dorián - 2022. július 08., péntek 11:03

""

1
Konyha: 0 Kiszolgálás: 1 Hangulat: 1
Hús nyers pohár koszos ……
.. Zs - 2022. június 05., vasárnap 16:52

"Zsuzsanna"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Mi meg voltunk elégedve! Foglalásunk időpontja után rövid időn belül szervírozták a 6 főre megrendelt 2 fogásos ételeket.
Novák Ferencné - 2022. február 14., hétfő 18:07

"5csillag"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Számtalanszor jártunk már az étteremben és még biztos sokszor fogunk menni. Budapesten ez az egyetlen hely, ami eddig sosem okozott csalódást. Remek ételek, kiváló személyzet, csodálatos kilátás. Csillagos ötös. :)
Bendik István - 2020. március 14., szombat 09:27

"Pazar vacsora, fantasztikus kiszolgálás"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Különleges élményben volt részünk tegnap este. A Vén Hajó Étterem személyzete elképesztő odafigyeléssel gondoskodott a kényelmünkről, gyakorlatilag "körbe ugráltak" bennünket az este folyamán. Születésnapot ünnepeltünk, így megkaptuk az étterem egyik legszebb Lánchídra néző asztalát. A főpincér csodás bort ajánlott a vacsorához, és nem a legdrágábbat, hanem valóban figyelt arra, hogy közép-árkategóriában a legfinomabb bort igyuk. Annak ellenére, hogy Étterem Héten voltunk, és mindenki tisztában volt azzal, hogy kevesebbet fizetünk a megszokottnál a vacsoráért, ezt a pincérek egy pillanatra sem éreztették velünk, sőt ennek ellenére kedvesen elcsevegtünk a Hajóról, lesték minden kívánságunkat, odafigyeltek ránk, megkérdezték mire van szükségünk. Igazán akkor értékeli az ember az ilyen szintű odafigyelést, amikor több étteremben eltöltött vacsora után egy ilyen élményt kap, ilyenkor érzi, hogy így is lehet éttermet vezetni, így is lehet a vendéggel foglalkozni. Mondhatnám, hogy ez lenne az alap, de szerencsére a Vén Hajó Étteremben magas szinten csinálnak mindent. Köszönjük az élményt, biztosan visszatérünk még, Étterem Héten vagy külön időpontban, mostantól felkerült nálunk a térképre ez a fantasztikus hely, fantasztikus személyzettel.
Fehér Eszter - 2020. március 13., péntek 09:44

"Csak ajánlani tudom!"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Első alkalommal jártunk az étteremhajón, ahol többet kaptunk, mint amit vártunk. A mesés kilátás mellett odafigyelő személyzet, isteni ízélmények és kifogástalan kiszolgálás fogadott. Máskor is jószívvel választjuk ezt a helyet!
Martinovics Lilla - 2020. március 12., csütörtök 18:48